Ki mennyit várt szülés után, hogy “fogadja” a látogatókat?
Sziasztok! 39 hetes vagyok, de sokat gondolkoztam már rajta, illetve azon, hogy ki fog először megsértődni amikor nemet mondunk.
Én úgy gondoltam az első két hét az a miénk, esetleg anyukám, férjem anyukája. Utána nagyszüleink is nyugodtan, viszont amivel nem jutok döntésre, hogy apumékat mikor “engedjük”. Felesége van, 3 gyerek, akiket nyilván szeretek és sokat voltunk eddig velük, de szó szerint állandóan beteg valaki. (Suli, ovi ugye)
A gyerekekkel az egy hónapot mindenképp meg szeretném várni, de nem tudom pl apumék mennyire számítanak ilyenkor “hordozónak” mennyire lenne veszélyes a picire. És kismamaként is nem egyszer volt rá példa, hogy hívtak látogatóba aztán ott közölték, hogy “Ja, amúgy tegnap hányt a gyerek de semmi baja”. És úgy érzem nem tudok ilyen téren bízni bennük, hiába kérdezek rá. Főleg nem egy újszülöttel kapcsolatban. De mégis csak ő a nagypapája a picinek.
Bocsi kicsit hosszú lett, nem mondom azt se, hogy nem gondolom túl, de kiváncsi vagyok ki hogyan oldotta meg a nagy család látogatást 😁 természetesen hálás vagyok a családomért, de van egy két rész aki nem feltétlen érzi a határokat, ezt szeretném én meghúzni, lehetőleg nem megsértve senkit.
Köszönöm!
Anyósom eleve nálunk volt szülés után. A sógorom és a felesége (a lányom keresztszülei) másnap jöttek, ahogy hazajöttek a kórházból is, aposom is .
Az én családom sokkal később, de nem azért mert nem engedtem.
Hány hétig fogsz bezárkózni a gyerekkel? Se séta, se bolt vagy hogy képzeled el? Ott is össze tud szedni bármit
Esetleg költözz bunkerba...
1: persze tudom, de legalább az első pár hétben amíg tényleg nulla az immunrendszere, szeretném amennyire lehet lecsökkenteni ezt a dolgot.
2, 3: köszönöm a válaszokat!😊 viszont azt nem tudom ki pontozgatta őket lefelé 🙄🙄
4,5: nyilván sétálni stb szeretném vinni, az élet nem áll meg, sőt… És mint mondtam, fogadjuk szívesen amúgy a közeli családtagokat. Egyedül velük vagyok így meglőve, hogy mi legyen. Nem hinném, hogy ez egyenértékű a bunkerral, azért köszi 😃 Egyébként, ha már lenne nagytesó, lehet lazábban venném, mert nem lenne más választás, de mivel nincs és nem áll fent a “nagytesó beteg” probléma, minek hozzam magamra?😅😅
mind a 2 szülésem után már aznap jöttek hozzánk mikor hazamentünk.
1hetesen már bevásárolni mentem velük :D
5-ös: ha megoldható ajánlják, hogy maradjon otthon míg pl. apuka is apaszabin van, részben a lelki okok, részben a fertőzésveszély miatt. Nem kell a ló túloldalára átesni, de azért egy pár napos újszülött immunrendszere nagyon más mint egy 2 hetesé, ahogy egy 2 hetesé is nagyon más, mint egy 2 hónaposé.
Én a 27. hétben járok, és elsősorban nem a fertőzésveszély miatt félek, hanem hogy fogalmam sincs mentálisan milyen állapotban leszek. Nem tudhatom mi lesz, császár vagy természetes, hogy fogom viselni, testileg-lelkileg hogyan regenerálódok, szoptatás hogy megy stb. Anyukámmal, anyósommal is jó a viszony, nekem 1, férjemnek 2 tesója van, velük is jó a viszony, mindenhol 2-2 gyerek van, egyik sógornőm gyerekeire szoktunk vigyázni is, tesóm gyerekei már kamaszok, velük is szoktam külön programot csinálni, lelkes mind, hogy jön a kis unokatesó, de én azt hiszem azt fogom kommunikálni, hogy fenntartom magamnak a jogot, hogy majd AKKOR mondjam meg, ki mikor jöhet, amikor ott leszünk.
Anyu miatt aggódom a legjobban, szeretem nagyon, de ő azért néha be tud "sértődni", érzékenyebb bizonyos dolgokra, amik szerinte így vagy úgy kellene, hogy legyenek, szóval remélem leszek olyan állapotban, hogy ő és anyósom jöhessenek kb. azonnal. A gyerekes családoknál nekem is ez az aggodalmam, gyakorlatilag mindig náthás/köhögős kicsit valamelyik, most a terhesség alatt ebből nagy problémát nem csináltunk, nem adtak puszit, nem ölelgettek stb., illetve a szülők normálisak, komolyabb betegségnél nem jönnek családi eseményekre, sógornőm ráadásul szakmabeli szóval attól nem félek, hogy taknyos-köhögős gyerekekkel akarnának jönni a 2. napon. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!