Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ki mennyit várt szülés után,...

Ki mennyit várt szülés után, hogy “fogadja” a látogatókat?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 39 hetes vagyok, de sokat gondolkoztam már rajta, illetve azon, hogy ki fog először megsértődni amikor nemet mondunk.

Én úgy gondoltam az első két hét az a miénk, esetleg anyukám, férjem anyukája. Utána nagyszüleink is nyugodtan, viszont amivel nem jutok döntésre, hogy apumékat mikor “engedjük”. Felesége van, 3 gyerek, akiket nyilván szeretek és sokat voltunk eddig velük, de szó szerint állandóan beteg valaki. (Suli, ovi ugye)

A gyerekekkel az egy hónapot mindenképp meg szeretném várni, de nem tudom pl apumék mennyire számítanak ilyenkor “hordozónak” mennyire lenne veszélyes a picire. És kismamaként is nem egyszer volt rá példa, hogy hívtak látogatóba aztán ott közölték, hogy “Ja, amúgy tegnap hányt a gyerek de semmi baja”. És úgy érzem nem tudok ilyen téren bízni bennük, hiába kérdezek rá. Főleg nem egy újszülöttel kapcsolatban. De mégis csak ő a nagypapája a picinek.

Bocsi kicsit hosszú lett, nem mondom azt se, hogy nem gondolom túl, de kiváncsi vagyok ki hogyan oldotta meg a nagy család látogatást 😁 természetesen hálás vagyok a családomért, de van egy két rész aki nem feltétlen érzi a határokat, ezt szeretném én meghúzni, lehetőleg nem megsértve senkit.

Köszönöm!

2024. jan. 25. 14:35
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
83%

Én most vagyok a 34. hétben, azt tudom elmesélni, amit tervezünk.

Elsősorban nem a betegségek miatt nem akarom, hogy átjáróházzá váljon a lakásunk, hanem magam miatt. Szeretnék pihenni, az apával és a babával hármasban összecsiszolódni és elsősorban felépülni. Egyszobás a lakás, tehát nem is férünk különösebben, meg ha például enne épp a pici, akkor a melleimet sem akarom előkapni a férjem öccse, vagy a nagyszülei előtt például.

Anyut meg is kértem, hogy mikor hazajövünk, jöjjön majd át egy kicsit, mert nagyon szoros a kapcsolatunk és a lelkemnek biztosan szüksége lesz rá. Anyósom apósom átjöhet másnap nyugodtan, ahogy a nővérem is. Neki például van két kislánya, a keresztlányaim. Annyi van megbeszélve előre, hogy betegen nem jöhetnek. Nyilván ha a lányok betegek lesznek, akkor tesóm sem fog átjönni, de ezt tudja ő magától is.

A többi, távolabbi rokon és a sógorom esetében legalább 2 hetet kérek. Egyszerűen ennek az az oka, hogy ők nagy eséllyel elvárnák, hogy itt terülj-terülj asztalkám legyen, amihez én nem vagyok hajlandó asszisztálni és a férjemtől sem lesz szerintem elvárható.

A nővérem hasonlóan oldotta meg, anyut meg engem kért az első lánya születésénél. Apu nem ment hozzá csak másnap, anyósáék szintén. Ő egy hét után már fogadott vendéget, de nekik nagy családi házuk van, tehát szopizás idején legalább el tudott vonulni a babával. Nekem ez sem opció, ezért szeretnék előbb egy kis időt arra, hogy egymáshoz szokjunk a kicsivel és esetleg tudjam időzíteni a látogatókat.

2024. jan. 25. 15:36
 12/26 anonim ***** válasza:
79%

Ezt majd erezni fogod, elore ne gorcsolj ra. Mondj annyit az erdeklodoknek, hogy majd szolsz, ha johetnek, nem kell magyarazkodni szerintem. Aki erti, erti, aki nem, nem, csokolom. Le kell szarni :D

En szules utan minden egyes nap “fogadtam” latogatokat, de ez annyibol allt, hogy 3 hetig anyosom es anyukam felvaltva hoztak nekunk ebedet, nyilvan ha mar itt voltak, akkor kb 5 percig megneztek a babat, ha ebren volt, aztan mentek is.

Olyan, hogy valaki nalunk orakat maradjon, kb szules utan 6 hettel volt eloszor, addig nem ereztem jol magam, felallni is alig birtam, mert sok vert veszitettem, allandoan szedultem.

En siman megmondtam mindenkinek, aki jonni akart, hogy bocsi, szarul vagyok, majd kesobb.

Megertettek.

De mindenki csinalja ugy, ahogy jonak latja, erre nincsen szabaly :)

2024. jan. 25. 15:41
 13/26 anonim ***** válasza:
83%
Én ilyenkor mindig úgy vágyom ilyen családra,amiket itt írnak,plusz remélem az én lányaimmal ilyen lesz majd. Nálunk az az egy egy látogatás is olyan volt,hogy ételt semmit, megkérdezték én mit főztem, kiakadtak hogy rendelve volt,kérnek kávét és órákon át itt ültek. Anyukám pluszba megjegyezte,hogy hű ott majd nem árt áttörölgetni. Fejtem is két szoptatás között l,mert kevés tejem volt,ez se ment, mert odaült nézni,aludni is le akartam dőlni míg aludt a lányunk,erre közölték hogy "őket nem zavarja". Konkrétan beült mellém bámulni,amikor eldőltem. Na ott el is borultam és elküldtem a francba. Elrobogott ,erre felkelt a lányom és azelőtt egy hétig kórházba voltunk,ahol semmit nem aludtam. Azóta szerencsére több ilyen nincs, megtanultam kiállni magamért. Másodiknál egyszer sem teszik be a lábukat a hat hét alatt. Ez van, elcseszték.
2024. jan. 25. 15:54
 14/26 anonim ***** válasza:
64%

Semennyit.

Az első naptól jöhettek volna.

Az első látogatónk egy hetesen volt,utána három hetesen közösségbe vittem,és onnantól kezdve jártak hozzánk többen,és mi is mentünk mindenfelé

2024. jan. 25. 15:59
 15/26 anonim ***** válasza:
85%
Csináld úgy, ahogy te helyesnek és biztonságosnak érzed. Ne azzal törődj, hogy ki mit fog szólni. Aki szeret téged, az meg fog érteni. Aki meg nem szeret, arra amúgysincs szükséged.
2024. jan. 25. 16:21
 16/26 anonim ***** válasza:
61%

Hazajöttünk a kórházból másnap jöttek az én szüleim és a testvéremék. 3 nappal később, hétvégén a férjem szülei.

Kereken 1 hónapos volt amikor temetésre mentünk vele, utána találkozott a család összes többi tagjával (szabad levegőn kB 40 emberrel, beltérben kB 15 emberrel)

5,5 hetesen mentünk vele először bevásárolni.

2024. jan. 25. 16:43
 17/26 anonim ***** válasza:
76%

6 hét.

Az én anyukám már nem élt, anyósom feljöhetett, de senki más. Anyósommal is nehéz volt, erőszakos volt és mindenbe beleszólt, minden rossz volt, ahogy csináltuk.

Nekünk ő is bőven elég volt, ezért senki mást nem engedtünk be látogatni. Volt, aki megsértődött, meg írt nekem, hogy bunkó vagyok, de nem érdekelt. Hat hétig a babával akartam 99%ban foglalkozni, a maradék 1%ban meg a sebeimet nyalogatni.

2024. jan. 25. 17:40
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Nemértem miért kell lepontozni azokat a válaszadókat akik egyből engedték a látogatókat. Mindenki saját maga dönti el, hogy kire kiváncsi és kire nem a párnapos babával. Mindenki másképp éli meg és más a viszonya a családtagokkal. Ez egy kérdés volt, hogy ki hogy csinálta(nyílván a kérdező örlődik ezen ezért kért véleményeket). Nem lepontozni kell, mert valaki így vagy úgy csinálta.
2024. jan. 25. 17:44
 19/26 anonim ***** válasza:
62%

2 hetesen jöttek először. Lelkileg nekünk olyan jó volt csak hármasban otthon :) Pont karácsony volt, férjem sem dolgozott, így abszolút megélhettük hogy család lettünk. Hozzánk ovis gyerekek csak 6 hét után jöttek. Előtte jöttek a szüleik, én attól nem tartottam, hogy hordozók lennének.

Most jön a kisteso. Ovis a fiam, így egész más helyzet lesz, de most is úgy tervezem hogy 1-2 hétig csak mi legyünk. Szokjunk össze :) Aztán lehet a nagyobbik fiamnak ez uncsi lesz. Ez majd akkor kiderül.

2024. jan. 25. 17:56
 20/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindnekinek az eddigi válaszokat!😊

18: fogalmam sincs sajnos, én felfelé pontoztam! :)

2024. jan. 25. 18:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!