Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Manapság miért szülnek egyre...

Manapság miért szülnek egyre többen 35+ évesen?

Figyelt kérdés
Sokszor olvasom itt Gyakorin is, hogy 35 év feletti nők várják az első babájukat, és azt írják, hogy kizárt, hogy legyen 2.
2024. jan. 12. 18:07
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
7# vagyok. Igen,8 ez igaz,ha ideális és adott minden akkor igaz ez. 20 év alatt jöttem össze a férjemmel,12 év után jött az első gyerek,addig tanultam,kirándultunk,világot láttunk,stabil helyem lett,ahova visszavártak,felépítettük az életünket. Ebben az esetben nem fog az ember 35+. De ez ideális esetbe van,nyilván nem akkor amikor 30 évesen találja meg az ember a párját. Vagy ha jön egy meddőség,kivizsgálás,bármi,akkor is csúszik az egész.
2024. jan. 12. 18:59
 12/31 anonim ***** válasza:
88%
Egyébként én azt látom ismerősi körben is hogy ez nagyon lakóhely függő is. Akik falun laknak már valahogy nagyon fiatalon találtak maguknak párt és családot alapítottak. Én nagyobb városban élek, itt ha te 20on évesen azt mondtad egy pasinak, hogy gyereket, esetleg esküvőt akarsz olyan gyorsan eltűntek, hogy csak a porzó utat láttad utánuk. Amúgy az a durva hogy én 36 évesen terhesen, feleségként, a velem egykorú barátnőim előtt járok, sokan még csak most tartanak randi fázisban az aktuális pasijukkal.
2024. jan. 12. 19:06
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Én korán szültem, 37 évesen volt 2 majdnem felnőtt gyerekem.

Én késői gyerek voltam és mindig tetszett, hogy a 2 nagy mellett ott voltam én.

Így amikor nagyobb házba költöztünk belevágtunk megint 40 előtt jött a kicsi.

2024. jan. 12. 20:11
 14/31 anonim ***** válasza:
100%
34 voltam, mikor szültem. 8 évet vártunk rá, szóval nem így terveztük.
2024. jan. 12. 20:16
 15/31 anonim ***** válasza:
86%

Hogy legyen mit kérdeznetek🤪

Én 20 évesen is akartam, csak akkor még azt hittem benne van a pakliban, hogy olyantól lehet, akibe legalább a fogantatás néhány percében szerelmes vagyok. Nem volt még jó bármilyen kósza spermium és mivel nem vagyok jós, nem tudtam, hogy az élet nem tündérmese. Most 42 éves várom első és egyben utolsó gyerekem. Nem leszek rosszabb anya, mint 20 évesen lettem volna. Ez nekem baj, hogy így csak egy gyerekem lesz, másoknak semmi köze hozzá.

2024. jan. 12. 20:35
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez sokmindenen múlik. Hiába akar valaki babát, ha nincs pasi (és egyedül meg mondjuk donorral nem akar vállalni), vagy esetleg gondok vannak és nem sikerül. Sokkal több a reprodukciós gond mint régebben. Pl nálunk is csak a lombik segített és 38 voltam mikor szültem. Szerettem volna én előbbb is, de ez a terhesség mire sikerült hosszú évek küzdelme volt. Meg kell azért az anyagi háttér is, mert fel is kell nevelni a gyereket. Az biztos 20 évesen nem lettem volna még kész az anyaságra.
2024. jan. 12. 21:13
 17/31 anonim ***** válasza:
100%
Vagy nem volt meg a megfelelő partner előtte, vagy megfelelő élethelyzet, vagy csak szimplán 5-10 évig nem jött össze a baba.
2024. jan. 12. 21:39
 18/31 anonim ***** válasza:
100%
Mert ezt hozta a Sors... 35 éves korom után született az 1. gyermekem, akire 8 évet vártunk, 6. lombikból fogant. Aztán 39 évesen sikerült a tesó.
2024. jan. 12. 21:40
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
Mert így alakult az életük. Én pár hónap híján 30 évesen szültem, és a baráti körben igencsak az elsők közé tartoztam. Azóta 3 év telt el, és a legtöbb barátnőmnek azóta se aktuális a dolog, mert még szinglik, nem találják a megfelelő pasit, vagy nem olyan komoly még a kapcsolat (vagy simán nem jó a kapcsolat...). Olyan is van a baráti körben, aki már 35 felett jár, évek óta próbálkozik, és nem jön össze. Sajnos ez is elég gyakori.
2024. jan. 12. 22:21
 20/31 anonim ***** válasza:
59%
A nemtudom hanyas hozzaszolo aki 22 evesen szult-, de addig mar mindent csinalt, es kielte magat, hat nem tudom, en akkor 4. eves egyetemista voltam, otthon laktam, kb. semmiben nem volt tapasztalatom. Azert irtam azt, hogy mindenkinek mas az elete, mas az igenye. Nekem igenyem volt tanulas utan vilagot latni, es nem kisbabaval otthon lenni. Amugy meg 35 evesen sincs elkesve semmivel az ember. Nekem tokeletes volt, hogy 34 evesen szultem.
2024. jan. 13. 01:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!