Manapság nagyon sokan szülnek császárral. Miért lehet szükség mütétre? A 2.-dik babát sikerülhet természetesen megszülni? (nekem azért lett az, mert nem ereszkedett le a pici)
Én 6 éve szültem a kislányomat császárral, azért mert 2 nap vajúdás után sem tágultam 1 ujjnyinál nagyobbra.
Most 10 hónapja szültem a kisfiam, és sikerült természetes úton. Igaz, előtte 3 napig kínlódtam, mindíg elmúltak a fájások, nem indult be rendesen a szülés. Aztán burokrepesztés után, kaptam fájáserősítő infúziót(az végig bennem volt), és ülhettem kétszer a kádba is. Sikerült kitágulnom rendesen, és végül is 6 és fél óra alatt meglett a kisfiam. Nagyon sokat köszönhetek a doktornőmnek, mert nélküle nem ment volna, én már hamarabb feladtam(mikor 3 napig csak 1 ujjnyira voltam nyitva).
Sok sikert neked!
A császár indikációja nagyon sokféle lehet.
Tény, hogy a műhibaperek megszaporodása miatt többször végzik el mostanában indokolatlanul. A lényeg, hogy 100 %-ban bízz meg az orvosodban, és ha azt mondja, elkerülhetetlen, ne habozz!
Másrészt azért is nő meg a császárok száma, mert többnyire, aki az elsőt császárral szüli, és nem túl sok különbséggel jön utána a második baba, nem kockáztatják, hogy megrepedjen a méhed a heg mentén a fájásoktól. Viszont van, ahol partner az orvos abban, hogy másodszorra megpróbáld természetesen, de az attól is függ, mi volt az elsőnél a császár oka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!