Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért van az, hogy egyes...

Miért van az, hogy egyes (fiatal) nőgyógyászok csak terhesgondozást vállalnak, szülést nem? Hogy oldható meg, hogy annál szüljek, akinél én szeretnék, ne annál, aki épp ügyeletes?

Figyelt kérdés
jan. 3. 18:31
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
0%

#28! Te nevezel okoskodónak, miközben leírtam a saját tapasztalatomat betegként majd belém álltál, mintha egészségügyisnek adtam volna ki magam, noha ilyen nem történt.

Ha valaki "veri a nyálát" az pont nem én vagyok. Nem én gondolom, hogy csak egészségügyisnek lehet saját tapasztalata és saját véleménye. Én kizárólag azt írtam le, senkivel nem vitáztam "szakmailag" és nem is fogok, mivel nem ez a szakmám.

"Hol írtam,hogy normális ez? Hol írtam,hogy engem nem zavar?Csak éppen nem hisztériázok ezen...tekintve hogy attól itt semmi nem fog változni."

Nem lehet túl erős idegrendszered, ha neked az hisztéria, hogy valaki adott témában leírja a véleményét, abban a formában, hogy:

1. Ez a tapasztalata

2. Ezzel nem ért egyet/rossznak/felháborítónak/gusztustalannak stb.tartja

3. Ezzel szemben mit tartana elfogadhatónak/elvárhatónak

4. Milyen megoldási lehetőségeket lát

5. Kérdésként merül fel benne, miért nem lehet olyat megvalósítani, ami senkinek se rossz és ezt a kérdést fel is teszi.

Tudod, ha valaki nem azt mondja, hogy minden csillámpónis boldogság, mindennel meg van elégedve, attól az még nem lesz hisztéria.

"Gondolom nem álltál ki magadért,hogy jogod van hozzá. Sajnos muszáj kicsit a jogaidat átolvasgatni,hogy tudd őket érvényesíteni."

Rosszul gondolod. Nagyrészt elolvastam és elmondtam a tyúknak, hogy, amennyiben "erre nincs idő " ahogy mondta, tudok alternatívát, hogy legyen. Amennyiben nem megfelelő, szépen megvárja, amíg ott előtte elolvasom, mert addig nem fogom aláírni.

Miután hosszas könyörgés után se találkozhattam az orvossal, aki műteni fog és akitől állítólag "bármit megkérdezhetek", óriási botrányt csaptam a műtőben, mire 2 elszaladt a dokiért, a többi meg vigyázzban állt, mert látták, hogy "ez bolond". Csak az a probléma, hogy nem mindenki olyan bolond, mint én és bármit megtehetnek velünk.

"Ezzel amúgy pszichológusnál jártál?"

Konkrétan mivel?

jan. 3. 23:17
 32/37 anonim ***** válasza:
0%

"Nem tartom korrektnek,hogy volt ott olyan,aki nem fogadott,de ő nem kapott bánásmódot,mert ő kevesebb,hisz nem fizet. Igazuk van,a fizetés maradjon a magánklinikán,itt államiba pedig ugyanolyan bánásmód járjon mindenkinek is."

Tehát legyen szar mindenkinek, csak mert egyeseknek anno nem volt 100ezer forintja orvosra és belemagyarázták, hogy azért bunkó mindenki, mert ő ingyen szül. Csakhogy ez egy baromság.

Az meg miért fáj másoknak, hogy a doki megcsászároz hétvégén akármennyi anyukát? Ha anyuka így akarja akkor ez egy win-win helyzet.

jan. 4. 01:22
 33/37 anonim ***** válasza:
100%

Huh, ez a vita. Nem praktizáló orvosként annyit hadd mondjwk, hogy egyértelműen látszik, hogy a laikus lakosság egyáltalán nem látja a hálapénzes-fogadott dokis rendszer destruktivitását. Hogy mi a baj azzal hogy lóvéért államiban műtenek feketén, és kinek fáj ez?

1) adózatlan jövedelem (tudom, az itthoni tolvajtempó mellett ez sokak ingerküszöbét nem éri el)

2) sem az állami eszközök amortizációja, sem a résztvevő személyt nincs kompenzálva sokszor, ebből nagyon sok feszültség van

3) felesleges és rizikós beavatkozások, beleértve a felesleges császárok, sürgetés jelenségét, amely szövődményes, ezeket állami pénzből kell rendbe rakni, és nem mellesleg a fizető kliens számára - ha nem is egyértelmű - de egyáltalán nem előnyös

4) a pihenőidők totális lesz.rása, mert hajnali kettőkor is berángatták azt, akit akartak, nem számított hogy ügyeletben volt előtte.

Az hogy ilyen szigorú szabályok vannak, az pont a 11-es kommentemben leírtak miatt van. Ha tudna az orvostársadalom és a lakosság civilizáltan, nem kiskapu kereső üzemmódban működni, akkor ez például nem lenne téma.

Az aláírás kérdéshez meg annyit, hogy természetesem van ilyen és lesz is, egészen addig ameddig valaki óriási sz.rt nem csinál, és a falból aláíró orvost megrángatják alaposan... Van ilyen ismerős, akit így programcsászároztak. Számomra döbbenet hogy van orvos, aki a nevét adja egy műtéthez, amit nem ő végzett.

Még egy adalék. Két gyereket szültem államiban, két kórházban, az elsőnél azt sem tudták hogy orvos vagyok. Összesen négy doki volt velem hosszabb rövidebb ideig, mind rendkívül normális volt. Összesen a 14 és 3 órás vajúdások és szülés utáni rendberakások alatt max 1-1,5 órát láttam őket összesen. A második gyerek születésekor végül műtöttek sürgősen, csak szülésznők voltak velem. Nem hiányzott fogadott orvos horribilisért, a felesleges b.sztatás, munka a pénzért.

A fogadott orvos sem biztosíték semmire, egy laikus páciens NEM tudja megmondani hogy szakmailag ki a jó... Rokonságban egyik nőrokonom teljesen jó hírű nőgyógyásznál szült. A szülés jól megvolt sürgetve, hiszen a magánrendelési napon ment hajnalban a buli. Leszakadt a fél placenta, amit nem sikerült maradéktalanul eltávolítani. Eredmény: két bónusz kaparás, egy vérátömlesztés, egy hónappal később késői pp vérzés, mint kiderült, nem sikerült észrevenni egy korábbi uterus perforációt, már a belek is bele voltak nőve. Még két műtét követte az egészet. Nem lett per, soha nem fog kiderülni hogy ebből mennyi az orvos sara, de kb ennyire nincs semmire biztosíték.

Bocs a hosszú kommentért.

jan. 4. 04:13
 34/37 anonim ***** válasza:
100%

Hopp az egyik bekezdésben sok lett az összesen szó, értsétek jól:-) meg kicsit félreérthető, nem engem műtöttek a szülésemkor, hanem mást, így mindkét orvos műtőben volt emiatt és nem tudták a szülésemet követni.

Még egyszer bocs, fogzik a gyerek és kicsit túl sokat kel...

jan. 4. 04:18
 35/37 anonim ***** válasza:
62%

32#-es. Akkor lehet nem voltam érthető. NEM akarta így anyuka,az adott napon 20 megcsászározott anyuka közül mondjuk 2-en szerették volna,a többi pedig elhitte,hogy hát ha életveszély van tényleg... nem volt. Miért baj,ha megcsászároz mindenkit csak úgy? Te szeretnéd azt,hogy hüvelyire készülsz,minden is rendben van,ő pedig behív és megcsászároz úgy,hogy az indoknál a többi személyzettel beírat valamit random,"valamit írjatok már indokként". Mindezt a pénzért. Akkor szülj így,vagy is bocsánat,nem szülés,hanem akkor műtsenek meg így. Én szeretném,ha csak akkor műtenének,ha indokolt. HA ezt szeretnék az anyukák,oké,de itt nem erről van szó. Nem írtam,hogy legyen szar mindenkinek. Legyen egységes. Megkapja államiba a fizetését mindenki,ott nem kell a zsebekbe 100 ezreket nyomatni. Ezt magánrendelésen megteheted illetve magánklinikán. Tehát nincs megakadályozva,nincs tiltva. Egy állami rendszer nem fog tudni így működni. Ha a Pirinek nincs 100 ezre az orvos zsebébe,amikor bent van a gyerekével,akkor ő kevesebbet ér szerinted? Vagy ha a nagymamád kerülne be és a nővéri személyzet azért nem pelenkázná át,mert ő éppen nem dugdosott egy halom pénzt oda? Mert bizony volt ilyen is. Ha ez nektek normális,oké,szerintem nem volt az. Nyilván plusz pénz nélkül kellene tőlük normális ellátás és viselkedés MINDENKI számára,mivel konkrétan mindenki fizet tb-t,de ezt nem hálapénzzel kellene javítani.

31# Te meg csak vered a nyálad itt az eleje óta,mert ki vagy készülve pszichésen,hogy ha orvoshoz kell menni(amit nem ártana kezelni) és valaki megvizsgál,rengeteg sérelmed van amit fel kellene dolgozni,plusz hogy kinéztél 1 db orvost és ő éppen nincs magánrendelésen,ami egyébként elég érdekes. Simán lehet pedig,talán nem elég jó. Most végignéztem a válaszaid,a 20-as is pl.,gondolom ott is te voltál. Ha kiálltál magadért,akkor pedig mi a probléma? Nem értem. Akkor nincs probléma. Azt hol írtam,hogy csak eü-s embernek lehet tapasztalata? :D Egy szóval sem,sőt. És nem,te nem véleményt írsz,mint mások normálisan,te ebbe bele vagy betegedve... de ez is a te dolgod. :) Szép napot.

jan. 4. 10:36
 36/37 anonim ***** válasza:
0%

#33!Az itteni kommented minden szavával egyetértek. De úgy látom, te se bírod ki, hogy ne köss belém. Mibe vagyok belebetegedve? Hogy nem értek egyet a jelenlegi rendszerrel és ezt le merem írni? Hol írtam, hogy a hálapénzessel elégedett voltam és azt szeretném vissza?🤦🏽‍♀️ Szövegértés? Soha nem fizettem hálapénzt senkinek. Magándokinál se jártam soha, amíg nem volt muszáj. Találkoztam nagyon normális orvosokkal államiban. Sőt, pont nem én vagyok az, aki ódákat zeng a magán és az állami közti különbségről. Nagyon nem. Pl.Gyermekvállalási szándék miatt csináltattam néhány hormonvizsgálatot. Nem fogja egy orvos se olyan rendszerességgel kiírni, amilyen gyakran engem érdekel, ezért fizetnem kell. Semmi gondom nincs ezzel. De attól még látom, hogy ahova területileg tartozom laborba, milliószor normálisabbak, mint magánban, ahova járok. Ha lehetne, inkább oda fizetnék, akkor is, ha sokat kell ott várni, mert nekem fontosabb az időnél, hogy normálisak legyenek. De elfogadom, hogy nincs ilyen opció, nem is lehetne, anélkül, hogy emiatt másnak (aki mondjuk nem tud fizetni), kára ne származzon. Ezért ilyen elvárásom NINCS. Semmilyen irreális elvárásom nincs. Ha figyelmesen olvastál volna, kb. ezerszer leírtam, hogy egyedül azzal van a problémám, hogy azt a kézenfekvő mindenkinek jó megoldást tiltják, hogyha éppen ott és akkor dolgozik az orvosod, ahol neked épp akkor szülnöd kell, akkor ő vezesse le. És azért írtam le 1000x, mert valakinek mindig kedve támad kiforgatni ezt az egy mondatot, amiről leírtam, hogy nem értek egyet és egy indokolatlan f@sz szabályozásnak tartok. Ennyi. Semmi hiszti, meg mit tudom én még mit találtok ki.

Azt meg szintén nem írtam, hogy a dokim nem dolgozik magánrendelésen. MagánKÓRHÁZBAN nem dolgozik. Szövegértés. Ezt írtam, mivel a rendelésén értelemszerűen nem szülhetnék 🙄

jan. 4. 11:03
 37/37 anonim ***** válasza:
30%
Oké,36#.
jan. 4. 11:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!