Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesgondozás és szülés...

Terhesgondozás és szülés ügyeletesnél?

Figyelt kérdés

2. babámat várom. Akinél a kislányom született, nyugállományba vonult. Ő idős volt, tapasztalt, nem pénzéhes, nyugodt, vérprofi. Nem tudok választani, mindenkit hozzá hasonlítok, nem érnek a nyomába.

Másrészt már jóval kevesebb a pénzünk, nem tudok 70-80 ezreket+terhesgondozás ára kifizetni csak a dokinak, elég lesz a babának vásárolni.

Eddig egyszer voltam 2. babával dokinál, az sztk-ban, akinek épp akkor volt rendelése. Ő nem szüleszt, de amúgy szimpatikus volt.

1. baba komplikációmentes volt, a szülés is jó élmény volt.

Szerintetek felelőtlenség lenne végig az sztk-s dokihoz járni, majd ügyeletesnél szülni, és max. szülésznőt fogadni?

2012. júl. 28. 12:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Én semmiképpen nem gondolom,hogy felelőtlenség itt kezdődik.Egyre többen vannak,akik egyszerűen nem engedhetik meg maguknak,hogy kisebb vagyont fizessenek ki egy szülésért és valahogy ők is csak megszülnek :).Sajnos ez van.Mindegyik orvos esküdt tett,tehát maximálisan mindent meg kell tenniük a kismamáért+ a babárt is.Amivel szerintem többet nyújt,egy fogadott orvos,az az,hogy kedvesebb és talán nem kell annyit várni a vizsgálatokra a kórházban.De hát X tiz/száz ezer forintért,jó hogy kedves.

Ha lehetőséged van rá,inkább szülésznőt fogadj,mert úgy is ő van veled végig,ő mondja mit csinálj.Ha minden simán megy,akkor a doki csak vág,leszemlézi a lepényt+összevarr és kb. ennyiben ki is merül a dolga.Ha az első babánál minden rendben volt,akkor szerintem simán szülhetnél ügyeletesnél is.

2012. júl. 28. 12:27
 2/11 A kérdező kommentje:

Igen, valahogy így gondolom. Ami még felmerült bennem, hogy a lányomnál megkaptam az elit szülőszobát a főorvos úr miatt. Klímás, alternatív eszközök. Végig labdán ültem, hűvös volt a 40fokban. Van szülőfotel is, amit mondjuk épp a doki miatt nem próbáltam ki, de akkor is kellemes volt. Attól is félek, hogy doki nélkül az elkerített kis paravánok mögött szülnék, semmi extra figyelem, kényelem. Jó, tudom, nem rólam szól, de a jó élményhez a körülmények is hozzátartoznak. A férjem amúgy végig velem volt.

Más vélemények?

2012. júl. 28. 12:33
 3/11 anonim ***** válasza:
Én is egy szülésznőt fogadnék. (20-30ból kijön) Nem vagy állandó segítség nélkül. Én a 2. és 3. szülésemnél szülésznő+ügyeletes dokival szültem. Jó volt. (Igaz volt dokim, de egyszer nyaralt, másszor meg nem ért be. :o)
2012. júl. 28. 12:44
 4/11 anonim ***** válasza:

Nekem nincs fogadott orvosom, és hát mit mondjak eléggé lenéznek emiatt. Sajnos így nem foglalkoznak kellőképpen velem a kórházban a dokik, szerencsére az asszisztensek, és a védőnőm rendesek, mindent elmondanak és segítenek, de az orvosok nagyon bunkók. Pedig ez a dolguk, nem tudom miért vannak kiakadva. Én persze felveszem a playpofát, mosolygok kedvesen, mintha nem tudnám miért néz rám oly csúnyán, és a végén ő jön zavarba. Imádom ezt játszani. Persze itthon kiadom magamból, hogy milyen szemét volt már megint xy doki, nem is érdemli meg a pénzemet. Éppen ki tudnánk spórolni a szülés + terhesgondozás árát, de azt a pénzt inkább a babámra fogom költeni. Amúgy látom, hogy akik fizetnek érte, azok sem kapnak jobb ellátást, és több figyelmet, sőt itt is jellemző az "épp nyaralok" vagy "nagy volt a forgalom, nem értem be" szitu.

Mikor kérdezik, hogy kinél fogok szülni, csak annyit válaszolok mosolyogva: Még nem tudom ki fog aznap dolgozni...

A szülésznőket ismerem mindet személyesen, és nem akarok választani előre, mert nem tudok, de utólag akinél szülni fogok honorálom majd neki a segítséget.

2012. júl. 28. 13:19
 5/11 anonim ***** válasza:
A mikor a lányommal voltam kismama,dokit,és szülésznőt is fogadattam.Most a kisfiamnál (6hetes) nem volt egyik sem.Semmivel nem kaptam kisebb figyelmet mint amikor a lányom született.Sőt, jobb is volt így.A doki sokkal kedvesebb vol ,t az alatt a rövid idő(2óra) alatt is többször benézett a szülőszobába.Megkérdezte,hogy érzem magam,és mondta szóljak,ha sűrűsödnek a fájások.(BP. Bajcsy kórház)
2012. júl. 28. 14:10
 6/11 anonim ***** válasza:
ez egyáltalán nem felelőtlenség. Én magándokihoz jártam rendelésre, ami 4 hetente 10 ezer volt. Másoktól már hallottam h 100 ezret kér a szülésért. Na ez kicsit durva. Aztán a 30. hét környékén megkérdezte, h szeretnék-e vele szülni, én pedig megmondtam h ne haragudjon, nagyon szeretném ha ő lenne velem, de sajnos nem engedhetjük meg magunknak. Ennek ellenére abszolut normálisan állt hozzám végig a terhesség további vizsgálatainál, elvégre ez a dolga. Szóval szülésnél nem volt se fogadott dokim, se szülésznőm. Röviden róluk: Le a kalappal mindkettő előtt, nagyon értették a dolgukat. És nem úgy álltak hozzám, h nem is ismerjük egymást, akkor nem jópofizunk. Nem bántam meg h nem volt fogadott orvosom ill. szülésznőm. Mellesleg a zsebemben maradt 100 valahány ezer ft, ami azért nem mindegy.
2012. júl. 28. 14:16
 7/11 anonim ***** válasza:
Én ügyeletes orvossal és szülésznővel szültem, egyáltalán nem bántam meg! Figyelmesek és profik voltak, a szülésznő műszak után is ottmaradt velünk! (Bp. Péterfy)
2012. júl. 28. 14:53
 8/11 anonim ***** válasza:
Szerintem abszolút nem felelőtlenség. 2x szültem már ügyeletesnél és teljesen normálisak voltak a dokik is szülésznők is meg mindenki. Szeptemberre várjuk a 3 babánkat és most is ügyeletesnél tervezem a szülést. Amúgy mi is csak az első gyerknél engdhettük meg volna a fogadott dokit vagy szülésznőt, utána már gyedbe szültem, most is abba fogok így ugye az én "fizetésem" miatt nem telik már ilyesmire. Az első gyerekünknél azt mondta a védőnőm, hogy ha minden rendben van végig akkor szerinte ne fogadjak orvost, felesleges. (Debreceni Klinika)
2012. júl. 28. 17:23
 9/11 anonim ***** válasza:
Nekem sem volt fogadott dokim,pedig faros volt a babám,beszorulva a bordáim közé-császár lett ügyeleten és nem bántam meg,minden rendben ment,mindenki normális és kedves volt.sajnos csak a szobatársak néztek le mikor láták h nincs fogadott orvosom:((Uzsoki)
2012. júl. 28. 23:50
 10/11 anonim ***** válasza:
*látták
2012. júl. 28. 23:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!