Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért van az, hogy egyes...

Miért van az, hogy egyes (fiatal) nőgyógyászok csak terhesgondozást vállalnak, szülést nem? Hogy oldható meg, hogy annál szüljek, akinél én szeretnék, ne annál, aki épp ügyeletes?

Figyelt kérdés
jan. 3. 18:31
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
90%
Tízes, mert Magyarországon élünk és hirtelen 95%-ra ugrana az indított szülések és program császárok aránya, véletlenül mind a terhesgondozó orvos műszakja idejében. Ezzel a lépéssel, ti. csak vészhelyzet esetén láthatja el a kismamát az orvosa, ezt a trükköt védik ki.
jan. 3. 19:56
 12/37 anonim ***** válasza:
94%
11# Ez bizony így van. Első kézből ismerek sajnos ilyet. Itt mielőtt bevezették ez volt,ügyelt egy adott sztárdoki,behívta aznapra a legtöbb kismamát és sorra császározta őket mondvacsinált indokkal,ami úgy lett előadva hogy ő életet mentett... nyilván a jó kis pénzért. Valahol nem baj,hogy bevezették ezt. Inkább az a baj,hogy a normálisaktól is elvették ezt a lehetőséget. :( A lányom sürgős császárral született,pont a dokim ügyelt mikor rosszul lettem és kiderült a gond. Nagyon nagyon jó érzés volt,hogy ő csinálja és biztonságba vagyok nála,ismerem. Már nem lehet ilyet se,sajnos,mert itt ügyeletbe több orvos van.
jan. 3. 20:06
 13/37 anonim ***** válasza:
23%

#11! Persze, én ezt tudom, de így meg indokolatlan szivatásról van szó. Nem hiszem, hogy ne lehetne megoldani. Pl.,ha úgyis többen vannak bent, lenne egy felvételis, aki aznap nem szüleszthet. Csak az a dolga, hogy minden érkezőt ő fogad és eldönti, megy vagy marad. Indokolt-e pl.indítás. Tudom, hogy ezt is ki lehetne játszani, de ha ezt feltételezzük, akkor a mostanit is ugyanúgy. Simán aláírhatnak egymásnak.

Császárra is kiírja valaki, ha programcsászárról van szó. Tehát, ha ott elfogadjuk, hogy szükséges, akkor már miért ne műthetné a saját orvosa a saját munkaidejében, amikor egyébként is azt tenné?

jan. 3. 20:08
 14/37 anonim ***** válasza:
91%
13# Igazából ahova én tartozok,ketten is megbolondulnak. Megyeszékhely. Azért annyira sokan nincsenek,hogy egy a felvételis,a másik meg megbolondul a műtétekbe és ki se jöhet onnan.. Szép elképzelés azért.:D Biztos megvolt ennek az oka,még ha nehéz is elfogadni. Ezzel én sem értek egyet,hogy ügyeletbe nem nyúlhat hozzá. Azzal picit igen pedig magam ellen beszélek,hogy fogadni nem lehet már orvost. Ami akkor ment meg már a másik véglet volt. Nem tartom korrektnek,hogy volt ott olyan,aki nem fogadott,de ő nem kapott bánásmódot,mert ő kevesebb,hisz nem fizet. Igazuk van,a fizetés maradjon a magánklinikán,itt államiba pedig ugyanolyan bánásmód járjon mindenkinek is. Aki annyira fizetni akar a zsebébe a dokinak meg fogadott orvost,most is tud,rengeteg magánklinika van szerencsére.
jan. 3. 20:19
 15/37 anonim ***** válasza:
100%

"lenne egy felvételis, aki aznap nem szüleszthet. Csak az a dolga, hogy minden érkezőt ő fogad és eldönti, megy vagy marad"

De ehhez nem is kell orvos.

Miért "tartanának" erre bent egy olyat, aki ennél ezerszer hasznosabban is elfoglalhatná magát?

Amikor én szültem, mindkétszer a szülésznők "mérték fel a terepet", nem orvos. Csak azután jött orvos, hogy a szülésznő úgy látta indokoltnak.

jan. 3. 20:21
 16/37 anonim ***** válasza:
30%
Mi köze van az állami kórháznak ahhoz, hogy én magánúton kihez járok orvoshoz?
jan. 3. 20:22
 17/37 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom pont ezért 16,mint amit én is fentebb írtam,hogy indok nélkül a szombati ügyeletbe 20 kismamát megcsászározott valaki a pénzért,sok sok ilyen doki van. Csak ezzel a normális is szív.
jan. 3. 20:29
 18/37 anonim ***** válasza:
61%

#9: neked mi bajod van? Miért kell ezért bocsánatot kérned?

Amolyan speciális iskolába jártál?

jan. 3. 20:32
 19/37 anonim ***** válasza:
86%
Igazából kicsit túl van tolva ez a választott orvos dolog. Semmilyen megfizetett doki nem lesz bent veled végig, max. rád néz, ahogy írtál, a szülésznő van veled.
jan. 3. 20:34
 20/37 anonim ***** válasza:
11%

#14! Amikor a tervezett műtétek zajlanak, nem ketten vannak bent, hanem majdnem az összes ott dolgozó orvos. Nem kell megbolondulni, mert nem egy műt. Én most arról beszéltem, amikor szombat éjjel kettőkor beesik szülni Matild. Józsi és Béla van ügyeletben. Béla az orvosa. Akkor ő szüleszti, nem Józsi.

Az meg szép új világ lenne, ha megbolondulnának, mert ki se jöhetnének a szülőszobáról. A valóságban jó, ha az utolsó tolófájásnál ott a doki.

"itt államiba pedig ugyanolyan bánásmód járjon mindenkinek is. Aki annyira fizetni akar a zsebébe a dokinak meg fogadott orvost,most is tud,rengeteg magánklinika van szerencsére."

Csak nem mindegy, milyen az a bánásmód. Nem azt kapja mindenki, ami eddig csak annak "járt", akinek saját orvosa volt, hanem mindenki egyformán keveset.

Félreérted, én például nem fizetni akarok, hanem adott orvosnál szülni. Nem azért lett ő az orvosom, mert kerestem valakit, akinek fizethetek, hanem azért, mert a területi nőgyógyász a vetélésemnél beküldött a kórházba műtétre és pont ő ügyelt. És végre találkoztam egy EMBERI, empatikus orvossal. Nem akarok magánklinikán keresgélni, hogy van-e valaki, aki jó pénzért hajlandó ezt eljátszani, mert már találtam olyat, aki pénz nélkül is az.

Azóta sajnos, már rengetegszer megjártam azt a kórházat, szóval volt szerencsém normális orvosokhoz is, akiknél szívesen szülnék, de mint minden kórházban, itt is biztos van olyan, akinél nagyon nem. Semmi mást nem szeretnék, csak ha éjjel 2-kor beesek szülni és bent van a saját dokim, meg a helyi hentes, akitől rettegek, akkor hagy szüljek már a saját dokimnál. Vagy, HA császározni kell, akkor ő császározzon a munkaidejében, Pirikét meg az ő orvosa és ne fordítva, mert így Pirike is jól jár, meg én is, a 2 dokinak meg édes mindegy, kit vágnak fel.

jan. 3. 20:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!