Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért van az, hogy egyes...

Miért van az, hogy egyes (fiatal) nőgyógyászok csak terhesgondozást vállalnak, szülést nem? Hogy oldható meg, hogy annál szüljek, akinél én szeretnék, ne annál, aki épp ügyeletes?

Figyelt kérdés
jan. 3. 18:31
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
0%

#18 Ilyen szövegértéssel inkább te jártál speciális iskolába szerintem.

"Magánklinikán meglehet oldani. Sok pénz, de ha erre van szükséged, akkor költsd erre."

Ezt írtad.

Mit nem lehet azon érteni, hogy akinél szülni akarok, nem dolgozik magánklinikán, tehát nem lehet megoldani, se sok pénzért, se kevésért?

A probléma nem az, hogy nem fizethetek, hanem, hogy nem szülhetek annál, akinél akarok. Így átment?

jan. 3. 20:59
 22/37 anonim ***** válasza:
78%

20#-as. 14# vagyok. Egyetértünk. Annak meg külön örülök,hogy ezekszerint kolléga vagy te is. Ha ilyen rálátással vagy és magabiztosan írsz,biztosan te is ott dolgozol. Ennek örülök,akkor azt is tudhatod,hogy ahol te dolgozol ott lehet más minden,mint ahol én. Elfogadom,hogy nálatok nem bolondulnak meg,itt sajnos igen. De azt megértem,hogy nyilván nem idegennél szeretnél,elhiheted én sem,biztonságot adott az elsőnél a dokim.

21#-es Te meg ne haragudj,én értem,hogy kinéztél magadnak egy db orvost a 100-ból és csak nála szeretnél szülni,semmilyen B terved nincs,de ha egyszer ő nincs magánba? Ha fontos a biztonság akkor kinézel egy ugyanolyan jó orvost magánba ahelyett,hogy gyerekként ragaszkodsz csak egyhez. Elhiheted sok jó orvos szaladgál még. Ha pedig nem,nem tudsz ennek mit csinálni. Senki nem tud annál akinél akar,hiába szeretné. Az enyém se dolgozik magánklinikán,ahol szülés is van,pedig 10 éve ismer,az elsőnél kb ő mentett meg minket,most is hozzájárok terhesgondozásra,ismer,fejből tudja az egész kórtörténetem évekre visszamenőleg. Az első előtti meddőségi kivizsgálást is ő csinálta. A háttérből támogat majd most,ennyit tud. Pedig elhiheted milliókat is fizetnék csak ő lehessen bent. Ez van,sajnos. :) Elfogadom.

jan. 3. 21:19
 23/37 anonim ***** válasza:
11%

#22! Tisztázzuk, én vagyok #20 és #21 is.

Isten őrizz, nem vagyok egészségügyis. Sajnos, a kórházra, ahova tartozom, kénytelen vagyok rálátni, elég sokat voltam ott.

"Te meg ne haragudj,én értem,hogy kinéztél magadnak egy db orvost a 100-ból és csak nála szeretnél szülni,semmilyen B terved nincs,de ha egyszer ő nincs magánba."

Nem, kinéztem 1db orvost, akinél biztosan nem szülhetek. Ennyi erővel inkább elmentem volna az ott dolgozó összes köcsög doki magánrendelésére 1x és Halleluja, náluk már tuti nem szülhetnék. Ha így nézzük kicsit vicces, nem? Pedig ez a valóság. Voltál Gipsz Jakabnál? Jaaa, hát, akkor nála nem szülhetsz.

Teljesen félreértesz. Tudom, hogy van sok jó orvos, de nem csak magánban! Én nem vagyok gazdag, de ha az lennék se szülnék soha a büdös életben magánkórházban. Ugyanazok vannak államiban, akik magánban és én hányok azoktól, akik csak pénzért kedvesek. Őket pont kerülném.

Nem volt magándokim 40 éves koromig soha. A helyi sztk-ba jártam és tökéletesen jó volt. Aztán az a doki elment és a következő már nem volt olyan jó, de különösebb problémám se volt vele. Viszont rettegek a nőgyógyászoktól. Gyűlölöm, hogy idegenek turkálnak bennem. Tudom, hogy őt nem érdekli, neki csak munkadarab, de ENGEM igen, mert én meg nem vagyok hozzászokva, hogy félidegenek matatnak bennem és nem is akarok hozzászokni. Ha már muszáj, akkor legyen ugyanaz.

Nincs B tervem, mert TUDOM, hogy a kórházban fogok szülni, ahova tartozom, valakinél, aki épp ott van és nem a dokim. Elfogadtam és beletörődtem, de az nem jelenti azt, hogy egyet is értek vele, vagy, hogy nem tartom gusztustalannak. Vonatkozik ez egyébként minden más orvosra is. Ha pl. valakinek szüksége van egy műtétre, akkor igenis választhasson, hogy azt a műtétet ki végezze, mert az ő testéről és életéről van szó. Miért kell bárkire rábíznia? És ALANYI jogon, nem kenőpénzért. Hogy ebből kialakulhatnanak aránytalanságok, nos, igen. De az biztos nem véletlen. Legfeljebb a kevésbé népszerű dokiknak kevesebb jutna az állami kasszából. Legyen érdekelt, hogy ő is népszerű legyen.

jan. 3. 21:46
 24/37 anonim ***** válasza:
76%
23# Rendben,tehát párszor voltál bent és rálátsz,sőt amikor nem tartózkodsz bent akkor is rálátsz otthonról. Értem,ez tényleg tök jó.:)Én a szabadnapos napjaimon se láttam át mi van bent,adhatnál tanácsot hogy honnan van ekkora magas tapasztalat,hogy neked viszont megy. A többivel egyetértek és sajnálatos tényleg. Azzal nem egyedül,hogy nem a téraránytalanság volt a gond,hogy az egyik orvosnak több volt,mint a másiknak. Itt arról,hogy államiba rendszerbe olyan pénzelés ment zsebbe,hogy aki nem adott,azt semmibe vették. Államiba megkapják a fizetést,amiért dolgoznak és szépen mindenkit el kell látni. De gondolj bele picit,bent vagy a gyerekeddel állami kórházba,az orvos bemegy,hozzád egy szót sem szól,megy tovább,a melletted fekvőnek meg szép tájékoztatást ad,de csak mert te nem küldtél 150 ezret a zsebébe. Nekem ez a része volt gusztustalan a nagy hálapénzes időszakban. Most kötelesek mindenkit ugyanúgy ellátni. Aki meg szamár volt,az előtte is az volt. És még mindig,ha külön adott orvost szeretnék a gyerekemnek is,magánba viszem. Államiba általában az látja el,aki bent van,ott nincs ilyen luxus,hogy választhassak. Amit írtál meglehetne biztosan csinálni,de ahhoz a teljes átalakítás kellene,jelenleg pedig örülnek,ha van dolgozó,nem még variáljanak.:D Egyszer talán ez is eljön.
jan. 3. 22:10
 25/37 anonim ***** válasza:
76%
24# vagyok. Én is utálom,ha idegenek vizsgálnak,de sajnos a terhesség bármikor lehet olyan,hogy ügyeletre kell rohanni és idegen fog vizsgálni hajnal 3-kor. Én például egy véletlen átutazás alatt véreztem nagyon november végén,idegen város,idegen vidéki kis kórház bunkó emberekkel,hát míg bent voltam két hétig majdnem,sajnos elég sok idegen vizsgált. Nem kellemes,de mivel ömlő vérrel nem bírtam hazautazni a saját orvosomhoz,így kénytelen voltam tudatosítani magamba,hogy értünk van ez. Annyiban nem biztos,hogy hagyom azt,ahogyan eláttak és állatként kezeltek.
jan. 3. 22:23
 26/37 anonim ***** válasza:
30%

#24! Én most tényleg nem értem, mit hisztiztel. Mi volt az a nagy "rálátásom", amin azóta lovagolsz? Hogy kevesebb orvos van bent szombat éjszaka, mint szerdán 8-tól 4-ig? Vagy, hogy a tervezett műtéteket nem éjszakára írják ki? Vagy tényleg nem értem, milyen nagy titkot lepleztem le, amit nem tudhat bármilyen laikus, akkor is, ha életében nem járt még kórházban. Segíts kérlek.

"Nekem ez a része volt gusztustalan a nagy hálapénzes időszakban. Most kötelesek mindenkit ugyanúgy ellátni."

Ezt most úgy írod, mintha most viszont mindenkinek kinyalnák a fenekét. Elmondanám, nem hogy nem tájékoztattak a műtétem előtt SEMMIRŐL, még azt se akarták engedni, hogy a beleegyező nyilatkozatokat és egyéb tájékoztatót elolvassam. Ez az a nagy egyenlő bánásmód, amit most végre mindenki megkap? (A hálapénz megszűnése után, állami kórház.)

"És még mindig,ha külön adott orvost szeretnék a gyerekemnek is,magánba viszem. Államiba általában az látja el,aki bent van,ott nincs ilyen luxus,hogy választhassak." Ezzel sincs bajom, de valamilyen szinten van választási lehetőség, nálunk legalábbis a szakrendelésen. Pl.,ha x bőrgyógyászhoz szeretnék menni, hozzá kérek időpontot. Ha ő lényegesen jobb, mint a másik, akkor lehet, hogy rá többet kell várnom, de DÖNTHETEK. Ez egy normális dolog. Ha sürgős problémám van és egyiket se ismerem, mert még nem volt problémám, akkor nem fogok nyomozgatni, ki jó, ki nem, ahhoz megyek, aki rendel. De ha szükségem van egy nem sürgős műtétre és x orvosról köztudott, hogy minden 2.betegben benne felejt valamit és úgy varr, mint az alsó tagozatos varró szakkörön a 8 évesek, akkor semmiben nem telne azt mondani, hogy ok., kérj időpontot a híresen jó Gipsz Jakabhoz, de ott legközelebb 2 év múlva van. Az sok? Akkor itt van a másik jövőhét kedden. Te döntheted el. (Nyilván ez szülésnél nem alkalmazható.)

Nem hiszem, hogy ez olyan oltári nagy luxuselvárás. Amit egyébként nem ingyen kérünk, mivel TB-t fizetünk.

jan. 3. 22:39
 27/37 anonim ***** válasza:
0%

#25!Mint írtam, rengetegszer megjártam a kórházat, tehát pont tudom, hogy ügyelet alatt mindig más turkál bennem. Nyilván nincs olyan elvárásom, hogy amikor bemegyek éjjel ügyeletbe fenyegető vetéléssel, akkor rántsák elő a dokimat, mert más nem nyúlhat hozzám. Tőlem a portás is lehet, ha ő az akinek esélye van megmenteni a gyerekem, de ez a MUSZÁJ része. Ilyen muszájokból kb.10-en matattak a p.námban 1 év alatt és abból a tízből 1 volt, aki észrevette, hogy műtétre van szükségem, mert aki legutóbb műtött épp csak az hagyta bent, amit ki kellett volna venni.

Miert akkora bűn, ha én olyanra bíznám a műtétemet, aki a legnagyobb eséllyel el is végzi azt, nem csak papíron?

Nekem is pont azzal van bajom, hogy sokan állatként SE kezeltek.

jan. 3. 22:50
 28/37 anonim ***** válasza:
34%

26# Kicsit ülj le és ne verd a nyálad itt oldalakon át. :D A szarkazmust se érted az már kiderült már az első kommentem után. :D Okoskodsz,ennyire próbáltalak rávezetni finoman.

Most sincs egyenlő bánásmód,most mindenkivel úgy bánnak sajnos,mint azelőtt azzal,aki nem fizetett. Tisztelet a kivételnek! Vannak normálisak is. Hol írtam,hogy normális ez? Hol írtam,hogy engem nem zavar?Csak éppen nem hisztériázok ezen...tekintve hogy attól itt semmi nem fog változni. Az viszont,hogy nem tudtad elolvasni elég szomorú. Gondolom nem álltál ki magadért,hogy jogod van hozzá. Sajnos muszáj kicsit a jogaidat átolvasgatni,hogy tudd őket érvényesíteni.

jan. 3. 22:51
 29/37 anonim ***** válasza:
0%
Ezzel amúgy pszichológusnál jártál?Nem bűn egyébként,mindenki ezt szeretné,én is. Sajnos viszont nincs ez.
jan. 3. 22:54
 30/37 anonim ***** válasza:
92%

Én nem értem ezt az orvoshoz való ragaszkodást... Ügyeletesnél szültem, kB nem is láttam. 2 perc volt ameddig burkot repesztett meg 2 perc ameddig gátmetszés vágott, a varrás alatt meg a babámmal voltam elfoglalva nem az orvossal. Bunkó se nagyon tudott lenni mivel egy szót sem szólt hozzám (vagy nem emlékszem rá), a szülésznő tájékoztatott mindenről előre, még mielőtt az orvos bejött volna, az orvos csak csinálta a dolgát aztán ment tovább.

A szülésznő volt a fontos, de vele ugye amúgy sem találkozik az ember szülés előtt.

jan. 3. 23:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!