Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet gond egy pohár pezsgőből?

Lehet gond egy pohár pezsgőből?

Figyelt kérdés
Tegnap céges vacsin megittam egy pohár Martinis pezsgőt. Koccintás után gondolkozás nélkül beleittam, majd kb.10 perc múlva esett le, hogy hoppá, nekem ezt nem kellett volna. Kb.egy hónapja kérdeztem az orvosomat, hogy forralt bort szabad-e innom vörösborból, arra azt mondta, hogy nagy ritkán 1dl nem okoz gondot, de házi legyen, ne olyan, amibe azt se tudom mi kerül. A pezsgő sem volt több 1dl-nél. Ma vagyok 16 hetes, szerintetek okozhat valami problémát?
2023. dec. 13. 13:28
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
41%

5hetesen nem talált szívhangot az orvos. Azt mondta, menjek haza és húzzak le egy babamegtartó házi felest.

Második félidőben a pocak keményedésre a konyak jó.

Régen infúzióba tolták be szülés előtt a kismamáknak, lehet utána olvasni.

Azert mert kismama lesz egy nő, nem kell zárdába vonulni, már mindentől eltiltja a társadalom őt, mintha hímes tojás lenne.

2023. dec. 13. 14:20
 12/37 anonim ***** válasza:
37%

De, belefér az 1dl bor néha és attól a kis pezsgőtől se lesz baja a babádnak.

Nem buzdítalak,hogy igyál, de hihetetlen, hogy az orvos mond valamit, de Julika az utca végén pálcát tör feletted, ő jobban tudja,mint az orvos, mert már szült egy gyereket.

2023. dec. 13. 14:24
 13/37 anonim ***** válasza:
43%
Nem érzem magam attól szuperanyának mert nem vagyok alkoholista. Úgy gondolom ennyit ki lehet bírni alkohol nélkül, ha valakinek ez nem megy ,ott szerintem gond van.
2023. dec. 13. 14:25
 14/37 anonim ***** válasza:
41%

Alkoholistak orszaga vagyunk. Miert nem lepodom meg ezen, hogy felnott emberek nem birjak ki, hogy legalabb terhesen ne igyanak 😂

Az is egy nagyon gaz, elavult nezet, hogy az orvos alkoholt ajanl terhesseg alatt. Hala a jo egnek en nem ilyenhez jartam, az en orvosom kifejezetten tiltotta, el is mondta miert.

Az a problema az alkohollal, hogy magzati alkohol szindroma kialakulasahoz vezet, de a mai napig nem tudjak pontosan, hogy mennyi az a mennyiseg, ami miatt kialakul. Illetve a szindroma egy skalan helyezkedik el. Van, akinel egyertelmu, mert a kulso jegyek is megjelennek, van akinel “csak” enyhebb problemakat okoz az idegrendszer fejlodese soran. Pl tanulasi zavart.

Lehet nullara pontozni 😇

2023. dec. 13. 14:30
 15/37 anonim ***** válasza:
70%
14# Alkoholista,mert beleivott? :D Érdekes nézet.
2023. dec. 13. 14:31
 16/37 anonim ***** válasza:
83%

Van egy kis fogalomzavar, azért egy-két korty nem alkoholizmus.

Nyilván nem iszunk terhesség alatt, de ha már lecsúszott egy kicsi, nem kell a kérdezőt halálra rémíteni,hogy a felelőtlenségével mit okozott, mert semmit.

2023. dec. 13. 14:38
 17/37 anonim ***** válasza:
43%

Hol irtam, hogy a kerdezo alkoholista?

Nagyon sajnalom, ha csak eddig jutottatok es nem megy az ertelmezes 🙄

En azt irtam, hogy alkoholistak orszaga vagyunk, ezert nem lepodok meg a valaszokon. Nagy kulturaja van nalunk az ivasnak, elsok vagyunk az europai lista elen is, minket erint ez a legjobban sajnos.

Attol meg terhesen nem kellene inni, ha tetszik, ha nem. Nyilvan mindenki ugy csinalja, ahogy akarja,csak nem biztos, hogy megeri.

2023. dec. 13. 14:44
 18/37 anonim ***** válasza:
11%
És mi a bajod az alkoholistákkal? Váltsák inkább drogra?
2023. dec. 13. 14:46
 19/37 anonim ***** válasza:
70%

12, nem, nem fér bele. Olvasd el a legfrissebb irányelveket.

Amúgy meg nem azzal volt a probléma, hogy véletlenül beleivott a pezsgőbe. De ne legyen már normális szándékosan alkoholt fogyasztani terhesség alatt.

2023. dec. 13. 14:47
 20/37 anonim ***** válasza:
82%

#14 a magzati alkohol szindróma akkor alakul ki, ha minden nap iszik,akkor is ha csak keveset. Azért nem tudják kiszámolni,mennyit kell ehhez inni, mert egyrészt függ az egyéni adottságoktól, másrészt nem a mennyiség a lényeg, hanem, hogy sosem ürül ki teljesen, mire lebontaná a szervezet, jön a kövi adag.

De ez alkoholistának kell lenni már terhesség előtt is és folyamatosan közben is.

2023. dec. 13. 14:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!