Ártalmas a banán?

Figyelt kérdés
Szombaton voltunk 32 hetes uh-n. Felhozodot hogy mit eszek . Narancs mandarin és banán. Mondta h a banánnal óvatosan ne egyek sokat viszont én hülye nem kérdeztem vissza h miért. Valaki halott ilyesmiről h miért nem egészséges ilyenkor már?
2023. dec. 11. 08:33
1 2 3
 1/23 NemFogodKitalálni ***** válasza:
100%
Na erről sem hallottam még :D
2023. dec. 11. 08:36
 2/23 A kérdező kommentje:
Sok érdekességet lehet hallani mikor terhes az ember aminek a 80% butaság 😅
2023. dec. 11. 08:38
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Valoszinuleg a kálium tartalma miatt. Ha nem kilo számra eszed akkor nyugodtan. Illetve szeklet fogó.
2023. dec. 11. 08:53
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Vagy arra gondolt, hogy hízlal, és sok doki szeret pörögni a kismamái súlyán.
2023. dec. 11. 08:55
 5/23 anonim ***** válasza:
86%

Két dologra tudok gondolni.

1. "Ilyenkor érdemes a természet patikáját segítségül hívni, hiszen a banán magnézium és kálium tartalma segíthet a görcsök oldásában. "

Tehát lehet azért kell vigyázni, amiért a magnéziumot is javasolják elhagyni a terhesség vége felé.

2."Nagyjából 105 kalóriát tartalmaz, melynek 90%-át szénhidrátok alkotják. A banánban lévő szénhidrátok döntő többsége cukor, szacharóz, glükóz és fruktóz.

A banánban ugyanakkor csak kevés fehérje és zsír van."

Ezek alapján a hízás és a GDM miatt is figyelmeztethettek.

Egyik sem egy óriás probléma, de azért tényleg nem árt, ha nem "kétpofára" eszed, aztán legközelebb dokit/védőnőt kérdezd meg azért.

2023. dec. 11. 08:56
 6/23 A kérdező kommentje:
Inkább a narancs, mandarin amit ketpofara eszek. A banán az napi 3 vagy 4 szokott lenni
2023. dec. 11. 09:20
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Naponta 3-4 banán? :O Az tényleg sok, elég lesz 1 is... Mást nem is eszel? A cukrod jól van?
2023. dec. 11. 09:31
 8/23 A kérdező kommentje:
Hat java részt húsmentes ételt mert azt a terhessegem eleje óta nem tudom megenni. Nagyon ritka ami úgy van fűszerezve h elnyomja a hus ízt azt csak. A gyümölcs ami jöhet bármilyen mennyiségben . Cukrommal nincs baj. 10kg jott fel eddig de az sem látszik rajtam.
2023. dec. 11. 09:59
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
Amik eszembe jutnak, miért mondhatta: magas glikémiás indexű, felnyomja gyorsan a cukrot (a terhesség alapból inzulinrezisztens állapot), jobb mértékkel enni. Na meg szorulást is okozhat, ami terhesen, pláne 30+ hetesen nem túl jó, amellett hogy kellemetlen az erölködés sem a legjobb ilyenkor, szedheted a székletlazítókat ha nálad is okoz.
2023. dec. 11. 10:17
 10/23 A kérdező kommentje:
A 2.trimeszterbe volt jellemző a szorulas de szerencsére már nem küzdök vele és remélem a banán miatt se fog vissza jönni.
2023. dec. 11. 10:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!