Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tegyek, ha csak ebédelek...

Mit tegyek, ha csak ebédelek (csirke hús, zöldség, túró) és vacsorázok egy kicsit (1 banán + 1 körte vagy eper) és mégis hízok? Azért van, hogy így is éhes vagyok.

Figyelt kérdés
21 hetes vagyok és az elején, mikor halálra ettem magam, de komolyan és nem mozogtam, akkkor híztam 2 kilót kb.3,5 hónap alatt kb, most meg 8at, mikor rendesen eszek, meg napi 1 óra séta. Tényleg van olyan, hogy valaki akkor is hízik, ha rendesen étkezik? Miért nem az elején híztam sokat, mikor ettem?
2009. jún. 12. 09:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Azért hízol, mert nem rendesen táplálkozol. Naponta kétszer terheled meg a gyomrod, a többi időben pedig "éhezel". Az agyad ezért azt adja parancsba a szervezetednek, hogy minden energiát raktározzon el, hogy az "éhezős" időben legyen mihez nyúlni. Próbáld meg ezt az ételmennyiséget 5-szörre elosztani. Így jobb hatásfokkal tudod feldolgozni az ételt, nem fog rád rakódni. Amikor pedig éhes vagy, próbáld meg minimális szénhidrátmentes táplálékkal csillapítani.

2009. jún. 12. 10:05
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezt egyáltalán nem lehet normális étkezésnek mondani terhesen! Hol marad a reggeli? Meg 1 banán a vacsorád és csodálkozol hogy van hogy éhes vagy? Egyél sokszor keveset! A szervezeted észreveszi,ha ritkán kap táplálékot,ezért jobban elraktározza a dolgokat,ezért hizhatsz! Egyél rendesen,hisz babát vársz!!
2009. jún. 12. 10:07
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj de fel nem tudom fogni hogy babát vársz és csak ennyit eszel egy nap. Szerintem nem a kilóiddal kellene foglalkoznod hanem azzal hogy a babádnak minden fontos vitamint, tápanyagot bejuttass. A terhesség elején egyébként nem számottevő a hízás, ahogy az idő telik egyre jobban megindul. Megértem hogy nem szeretnél túlzásokba esni de ez nagyon kevés Neked.
2009. jún. 12. 10:14
 4/12 A kérdező kommentje:

Lehet. De nem igazán van lehetőségem munkahelyemen erre.

Meg délelőtt nem vagyok éhes. dél, fél egy körül jön a csirke és csak 17 körül éhezek meg, akkor banánék, de ilyenkor maradok éhes, de nem merek többet enni estére.

2009. jún. 12. 10:17
 5/12 A kérdező kommentje:
Igyekszem pedig mindent adni a babának, sokféle vitamint is eszek külön, ami mind kell neki. Én úgy gondoltam, hogy így nem szenved hiányt semmiben.
2009. jún. 12. 10:20
 6/12 anonim ***** válasza:

Az is lehet,h ilyen alkat vagy.Én várandósan a meleg levegőtől is híztam.Egyszerűen nem tudtam mit csinálni.

A rendes étkezés meg a tiedétől elég messze van.A szervezetednek szüksége van vörös húsokra(pl marha,disznó)nem ártana némi halat is enni.

Ráadásul nem reggelizel,ami a gyomrodnak nem tesz jót.Nem véletlenül mondják, a reggeli a legfontosabb étkezés.Legalább egy tál müzli tejjel,vagy valami joghurt.Ne mond azt,h nincs reggel 5 perced otthon,h bekapj valamit.A gabonafélékre is szüksége van a szervezetednek,és ah látom,te semmi ilyesmit nem fogyasztasz.Meg eléggé egysíkú a táplálkozásod,fontos a változatosság is.

2009. jún. 12. 10:27
 7/12 A kérdező kommentje:
Jól van. Akkor igyekszem változtatni. Köszönöm a válaszokat!
2009. jún. 12. 10:29
 8/12 anonim ***** válasza:
Valahogy pedig meg kell oldanod,szerintem az se jó ha mindenféle vitamint tömsz magadba! Reggel legalább 1 györi édes keksz,joghurt,vagy valami! És vacsira is ehetsz bátran a banánon kivül mást is! Gondolj a babádra,a kilókat majd leadod! Én most tartok 17 kilónál!! Utálom,de ez van,majd ha az egészséges kisbabám megszületik,utána foglalkozok ezzel is! =)
2009. jún. 12. 10:30
 9/12 A kérdező kommentje:
:) oké, akkor reggelire, müzli vagy hasonlók. Ebédre mindenféle húsok, sok zöldség, vacsira 1 szendvics és a banános? meg az ebéd és a vacsi között még valami gyümölcs?
2009. jún. 12. 10:35
 10/12 anonim ***** válasza:

Az is megoldás, hogy este készítesz szendvicset reggelire, egy szendvics bekapása a legkisebb időt veszi igénybe.

A gyümölcsökkel is óvatosan: dinnye (magas vize a vizesedésre hajlamos kismamákra káros hatással lehet), cseresznye, banán (sok benne a cukor), az ananásznak ugyan magas a cukortartalma, de olyan cukor van benne, aminek a lebontásához sokkal több energia kell. Aminek nagyon alacsony a cukortartalma: alma, egres, eper, görögdinnye, grape fruit, málna, ribizli.

Tény, hogy az alkattól nagyon sok függ, de a táplálkozástól még több. Az első babámmal összesen 23 kilót szedtem fel, most várom a másodikat (21. hét), idáig 3 kilót fogytam attól, hogy nem napi kettőször, hanem ötször eszem és legalább egy órát sétálok.

2009. jún. 12. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!