Sokat eg a gyomrom! Neha ejszaka is arra kelek hogy eg, mint ha ehes lennek. Rendesen vacsorazok es napkozben is rendesen eszek.7 hetes terhes vagyok. Mitol lehet ez?
Szia!
A megnövekedett méh nyomja a gyomrot és a szívet, így kisebb mennyiségű gyomortartam érheti a nyelőcső alsó részét. Ez égő érzést okozhat a szegycsont alatt, amelyhez néha böfögés is társulhat. Az érzés általában bizonyos ételek fogyasztásával függ össze, ezért kerüld ezeket az ételeket. A gyomortartam savfeleslegét legalkalmasabban a tej köti le. Többször, kevesebbet egyél, kerüld a nagy vacsorákat! Ne fűszerezz sokat! Ülj, vagy feküdj párnákkal alápolcolt lábbal! Teljen el legalább 1 óra az utolsó étkezés és a lefekvés között!
Remélem tudtam segiteni
Üdv.: Egy 3-hónapós baba anyukája
A gyomorsav miatt. A terhesség alatt az emésztés teljesen másképp működik.
Az elején ezért lehet, később pedig a méh növekedése miatt.
Én ilyenkor pattogatott kukoricát szoktam enni.
Szia!
A gyomorégés valóban a sok sav miatt van. 7 hetesen persze még nem a megnövekedett méh, és a keveseb hely miatt van, ez majd később lesz így:).
Hormonális hatásra lassul az emésztés, lazulnak a szövetek stb.
Vacsira csak fűszerszegény könnyű ételeket egyél, és keveset!
Éjszaka én is gyakran ébredtem éhségre ilyen idős koromban. Egy kis tej, keksz sgíthet ezen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!