Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kèrhetem,hogy hamarabb vegyèk...

Kèrhetem,hogy hamarabb vegyèk ki az ikreket csàszàrral?

Figyelt kérdés
Most vagyok 34+2 napos kètpetèjű ikrekkel ès csak 37.hètre kaptam időpontot NST-re,amikoris 37.hetes leszek.Elgondolkodtam,hogy lehet-e 37. Vagy 38. Hèten max kivenni a babàkat.Ugye nem tarthatjàk bent tovàbb őket??Màr ìgy is szenvedős a dolog.Problèmamentes a terhessèg.Az egyik fejvègű,a màsik hol faros,hol haràntban fekszik,de fejvègű mèg nem volt.Mitől függ,hogy mikor veszik ki őket?
2023. dec. 2. 18:38
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/84 anonim ***** válasza:
56%
Inkább legyen egy indokolatlan császár, mint hogy baj történjen. Lassan már csak ebben az elmaradott országban nincs jogod választani. Dehát mit várunk amikor ilyen kretén a nép mint itt egy-két öntelt válaszoló. Nyuszika meg mucika.. szánalom..
2023. dec. 2. 23:35
 42/84 anonim ***** válasza:
72%
41. Az lenne az igazi baj, ha annyira elmaradott ország volnánk, hogy Körmös Jucit 36. héten megcsászároznák, csak mert ő olvasta a neten, hogy "addigra teljesen ki van fejlődve a baba".
2023. dec. 3. 03:59
 43/84 A kérdező kommentje:
40-es:Igen,legtermèszetes folyamat,de az ikerterhessèg nem gyakori,kivève,ha a lombikot figyelembe vesszük.A orvosok ezèrt pròbàljàk elkerülni,hogy lombik soràn is ikerterhessèg jöjjön lètre,mert sok veszèllyel jàr,ezèrt màr csak 1 embriò ültethető vissza ,ezt a szàbàlyt hoztàk be pàr hònnappal ezelőtt.Nem lehet összehasonlìtani egy ikerterhessèget egy szimpla terhessèggel.De egyèbkènt igazad van,mert sok mindent felfùjnak a dokik is!Èn mondjuk örülök neki,hogy ikrekim lesznek,mert tènyleg nagyon különleges ès szèp dolog ez,csak a folyamatos aggòdàs, ami ezzel jàr+ amit hallasz màsoktòl az nem olyan jò..😕
2023. dec. 3. 08:11
 44/84 anonim ***** válasza:
58%

Kérdező, ha sztk alapon jársz, akkor nincs orvosod. Nem is értem, hogy mertél állami rendszerbe járni iker terhességgel, ott nem arról híresek az orvosok hogy nagyon figyelnek rád.

Amúgy meg 36 hétre nem teljesen fejlődnek ki a babák, a kis tüdejük még utána érik igazából.

2023. dec. 3. 08:19
 45/84 A kérdező kommentje:
41-es:Köszönöm, de nem is az,hogy indokolatlan csàszàr ,mert az egyik baba nem fordult be,de ha a veszèly miatt màsoknak is kiveszik az ikreket a 38. Hèten,akkor nem kellene kivètelt tenni,hogy màsnak meg benthagyjàk lesz ami lesz🤦‍♀️.Àllìtòlag lennie kellene egy protokollnak ,amit minden orvos betart,de valamelyik ezt mondja,a màsik megint màst ès màshogyan is cselekszenek.Igen,nèhàny vàlaszolònak van egy fajta stìlusa,de az ilyeneket nem veszem figyelembe 🙂
2023. dec. 3. 08:25
 46/84 A kérdező kommentje:
42-es:Mèg mindig nem indokolatlan csàszàr,mert az egyik baba nem fordult be ès màr valòszìnűleg nem is fog!Az elejèn mikor kèrdeztem az orvosomat a csàszàrròl,nyilvàn mondta,hogy sok mindentől függ ès ő termèszetes szülès pàrti,de 80% ,hogy csàszàr lesz,mert ikreknèl ìgy szokott ez lenni!
2023. dec. 3. 08:28
 47/84 A kérdező kommentje:
44-es:Hàt mert gondoltam,ha màr amùgy se lehet orvost vàlasztani ès ùgyis annàl fogok szülni,aki bent lesz majd a klinikàn,az sztk-ban amùgyis szonogràfusok uh-znak ès nèhàny alap dolgot ők is megtudnak mondani.A genetikàkat nyilvàn magànban is megcsinàltattam,nekem az volt a fontosabb,mert első terhessègemet(termèszetes ùton fogant) megkellett szakìtani Angliàban a 22. hèten csontfejlődèsi rendellenessèg miatt.Szòval azt nem bìztam volna csak sztk-s szonogràfusokra,akik sietve nèzik ezeket is,de gondoltam a terhesgondozàst ez a doki is megtudja csinàlni nekem.🤷‍♀️Ùgyse az orvosom dönt elmèletileg a csàszàrròl,hanem majd az NST-n derül ki,hogy mi lesz.Mindegy hàt majd lesz valami.Ha 36.hètre nem is teljesen,de a 37.-38.hètre màr tuti èrett a tüdejük.
2023. dec. 3. 08:37
 48/84 anonim ***** válasza:
60%

36. héten még tüdőérlelőt adnak, ha beindul, ne haknizz már azzal, hogy addigra kifejlődnek teljesen.

Nem.

Ikrekkel különösen fontos, hogy minél tovább bentmaradjanak, mert mivel ketten osztoznak a helyen, eleve kisebb súllyal születnek. Minden nap számít.

38. héten szültem kétszer is, és míg nekem a szimpla terhességeimből 3300-3430 grammos 50-52 centis gyerekeim születtek, szobatársam ugyanúgy 38. hétre született ikrei a 2 kilót se érték el. PIC-re kerültek.

2023. dec. 3. 08:41
 49/84 anonim ***** válasza:
19%
48# Dehogy adnak. :) Ébresztő.
2023. dec. 3. 08:50
 50/84 anonim ***** válasza:
82%

Kedves kérdező!

Teljesen normális, hogy aggódsz. Én azt javaslom, hogy hallgass az orvosra. Mondd el neki, miket olvsstál és kérdezd meg, hogy igaz-e. Sajnos sok hülyeséget olvasni a neten.

Amikor két lehetőség közül választunk, akkor mindkettőnek figyelembe kell venni az előnyeit és a kockázatait. A 38. heti császárnak és a 40. hétig várakozásnak is van előnye és kockázata. Azt az orvos mérlegeli, hogy a te esetedben melyik a jobb.

Ami a természetes szülést illeti, én úgy tudom, a kijáratnál levő baba ha fejvégű, az elég. De ebben is az orvosra hallgass.

Amúgy nekem sztk alapon is "saját" orvosom volt, mindig ugyanahhoz mentem (magához hívott vissza). Nem éreztem úgy, hogy ne figyelt volna eléggé.

2023. dec. 3. 08:50
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!