Túlsúlyos kismamik.. hány kiló súlyfelesleggel kezdetétek a terhességet és mennyivel szültetek? Sikerült vissza fogyni utána?

nem vonsz meg semmit a kisbabádtól, viszont nem hiába van az a mondás, hogy nem terhesség alatt kell elkezdeni fogyózni... nem fogod sajnos 100 kiló alatt megúszni, csak a baba súlya meg a magzatvíz mennyisége ki fogja tenni még azt a 4 kilót, meg ugye ilyenkor jellemző a vízvisszatartás (vizesedés), ezek mind elmúlnak a szüléssel, de megúszni nem tudod.
(én amúgy szintén 174 cm vagyok, 83 kilóval kezdtem a terhességet, az első trimeszter végére 78 lettem, aztán bőven pótoltam, és 113 kilóval mentem szülni - a kórházból hazajőve 107 voltam, aztán kb. egy év alatt lement még 15 kiló, úgy, hogy nem szoptattam non-stop és nem fogyóztam.)

9 kiló jött rám és a szülés utáni héten már az eredeti volt a súlyom.
Mondjuk én vigyáztam végig. Nem zabáltam össze vissza, csak azért mert terhes vagyok. A java a végén jött fel. A 20. hétig semmi.
Sokan diétáznak terhesség alatt pl aki gdm-s. Sokan fogynak is.

2 vagyok.
Ha az elején fogytál akkor ott nem lett volna szabad utána elengedni magad. Hanem normálisan enni, és csak minimálisat hízni.

177 centi vagyok 94-el kezdtem, most vagyok 101….és még csak a 35.héten tartunk.
Első terhességnél 82-vel kezdtem és 97-el mentem szülni, ahhoz képest viszont jól állok, a kórházból miután hazamentünk csak 85 voltam pedig én szülés után vizesedtem be nagyon durván. Szóval szerintem nem a kilókon kéne aggódnod, nagyon sok a baba illetve a víz amit visszatart a szervezeted :)

Első terhesség
164cm
94kg indulás 108kg vége,40+6-ra 4160g 55cm baba
4 nappal utána otthon 108kg voltam...baromira bevizesedtem szülés után. Két hétre rá újra 94kg voltam.
Most másodikat várjuk.
112kg a kezdés, 35hetes vagyok 111kg.
Én is csak a 20. Hét után kezdtem hízni.
Igen, tudom, de 3 hónap majdnemhogy koplalás után, nagyon jó volt végre enni finomakat. Nem toltam túl, nagyon hízékony vagyok sajnos, terhesség előtt is az voltam.

Első gyereknél 165 cm magassághoz 79 kilóról indultam, és 91 kg lett a vége.
(Többinèl kisebb túlsúly volt:
69-> 83
65-> 79
65-> 80)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!