Hogyan lehet fogyni vegán étrenden számolgatás és éhezés nélkül 3-4 kiló súlyfelesleggel?
Dettó ugyanebben a helyzetben vagyok. Jelenleg a lassan felszívódó szénhidrátokra koncentrálok, hogy elkerüljem az éhségrohamokat. Főként hüvelyeseket meg teljes kiőrlésű gabonákat fogyasztok. Nasiként általában zöldségeket eszek valami zöldségkrémbe mártogatva (halmozva az élvezeteket). Isteni, és minimális a kalóriaszintje.
Kivágtam minden más nasit, ideiglenesen a magvakat is. Nekem egyértelműen ebből származott a kalóriatöbbletem.
Igyál sokat! Amúgy is fontos megfelelően hidratáltnak lenni, de szintén segít az éhségérzet csökkentésében.
A mozgás is sokat segít, főleg ilyen kis súlyfeleslegnél. Beindítja és felgyorsítja az emésztést, na meg qrva jól érzi magát tőle az ember:)
Arra készülj fel, hogy lehet lassabban fog menni a dolog, mint a legtöbb embernek. Általában több időt igényel kis feleslegből leadni.
Én most csinálom így egy hónapja, eddig bő egy kilót adtam le (kalkulálva a súlyingadozással meg mindennel is). Nem számolok, nem engedem magam éhezni.
Oh, még egy utolsó tanács. Ne állj hetente a mérlegre. Ahogy említettem, lehet lassabban fog menni a fogyás, és elég demotiváló tud lenni. Valamint nem is túl megbízható ilyen gyakran mérni a mi esetünkben, mivel az ember súlya egy napon belül is elég rendesen ingadozhat. 2-3 heti méréssel jobb eredményeket lehet kapni. :)
Hajrá!:)
Oh, még egy dolog: heti 1 csalónap belefér:) Olyanoknak, mint nekem - akik szeretik a hasukat - sokat segít.
Aztán amúgy ahogy telik az idő, egyre kevésbé kívánja az ember a "szenny" kajákat, és a csalókaják is olyanok lesznek, amit anno full egészségesnek tekintettem :D
Leírod egy napi étrendedet? Nem számokkal, csak nagyjából.
Nagyjából követem, de vannak kényelmi megoldásaim. Te aszerint élsz? Mióta? Milyen tapasztalataid vannak? Én alapvetően állatvédő vegán vagyok, de a finomított termékeket igyekszem kerülni, miként a mesterséges adalékanyagokat, így az édesítőszereket is. Viszont például teljes kiőrlésű vegán kenyeret szoktam venni. Meg néhány egyéb terméket is: szejtán, tempeh, egyszer-egyszer datolyaszelet.
Igen, aszerint élek. Már kb 1 éve, előtte "junk" vegán voltam, előtte pedig vegetáriánus. Egyértelműen ez jött be a legjobban. :)
Nagyon sokat eszek, szinte zabálok, mégsem hízok, pedig korábban gyakran volt rajtam felesleg. Mondjuk én fiatal, aktívan sportoló férfiként élek így. Nem számolgatok már semmit, de a makróim kb ilyenek lehetnek: fehérje-zsír 15-15 %, szénhidrát 70 %, de a szénhidrátot tovább tervezem növelni. Bár ezt már csak a sport miatt, alapvetően nem kell ennyire túltolni a ch-t, viszont félni sem szabad tőle. A közhiedelemmel ellentétben nem amiatt híznak az emberek.
Ha nagyjából követed, akkor olajat sem használsz? Ha igen, ne tedd. Teljesen felesleges üres kalória. Ha jól értem, akkor cukrot sem eszel, ez jó. Tk kenyeret én is eszek. Tofu, tempeh sárga lámpás, én ritkán eszek, szejtánt pl egyáltalán nem ajánlom. Sok fehérje, (amiből nem kell olyan sok), cserébe nulla mikronutriens, szóval "üres fehérje", full feldolgozott cucc. Ez is belefér alapvetően, attól függ, mennyire akarod ezt komolyan venni, én mindenesetre nem ajánlom. Én inkább eszek házi falafelt, abban van fehérje, meg mikronutriensek is.
Ha írsz nemet, magasságot, súlyt, célt, néhány napi étrendet, akkor szívesen adok tippeket. :)
Nekem a teljes-èrtèküsèg ès a gabonatermèkek elhagyása jelentett megoldást, álgabonát sem eszem csak krumplit ès èdesburgonyát, persze csak mèrtèkkel. Ebèd után szoktam nagyobb mennyisègű gyümölcsöt enni, a magokat èn is kiiktattam.
Ajánlom az Időszakos Böjtöt is, èn csak a reggeli-jet skippelem, ès hatásos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!