Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Inzulinrezisztenciára létezik...

Inzulinrezisztenciára létezik számolgatás nélküli diéta?

Figyelt kérdés

Nem megy a számolgatás, képtelen vagyok az egész napi étkezésem nyomon követni, főként hogy sokszor egész nap úton vagyok, főzni sem érek rá.

Van megoldás?

Minden dietetikus szénhidrátot akar velem számoltatni, de hát hogyan? Legtöbbször útközben kell megoldanom az étkezésemet, nincs állandó napirendem sem a munkám miatt.

Főzni is max. hétvégén tudok, nem járkálhatok mérleggel a kezemben.

Van valaki hasonló helyzetben?

2012. dec. 13. 16:20
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Szerinted több ezer cukorbeteg mégis hogyan számolja?
2012. dec. 13. 16:27
 2/18 A kérdező kommentje:
Első: Erre vagyok kíváncsi! Biztosan nem méregetnek mindent. Praktikusabb módszerre van szükségem.
2012. dec. 13. 16:28
 3/18 anonim ***** válasza:
De méregetnek mindent az elején. Aztán megtanulják mi mennyi.
2012. dec. 13. 16:33
 4/18 anonim ***** válasza:

állítólag egy bizonyos idő után már méregetés nélkül is tudja az ember, hogy miből mennyit ehet az adott alkalommal, meg a boltban sem kell már a címkéket nézegetniük

nos, én idáig nem jutottam el, besokalltam a számolgatástól és feladtam...

2012. dec. 13. 16:34
 5/18 A kérdező kommentje:

És mi a helyzet az útközben kajálással? (büfék meg egyebek) Mert hét közben 1-2 nap kivételével amikor hamarabb végzek (pl. a mai nap), egyszerűen csak útközben tudok enni valamit.

Ilyenkor honnan tudom mi mennyi?

2012. dec. 13. 16:36
 6/18 anonim ***** válasza:
AMíg tanulod addig felejtsd el a büféket.
2012. dec. 13. 16:38
 7/18 A kérdező kommentje:

4-esnek: hát igen, akiket ismerek és működik nekik a módszer általában vagy műszakoznak (tehát fél napjuk szabad), vagy gyesen vannak.

POnt ezért is lettem beteg azt tudom, mert folyton úton vagyok, és menet közben csak "bekapok valamit", szendvics, pizza, ilyesmi. Nincs időm a konyhában pepecselni. Sokszor elmúlik este nyolc mire hazaesek, csak tusolok és bedőlök az ágyba, nem tudok bevásárolni, főzni, gyorskaján élek.

Ilyenkor, ha hamarabb végzek főzök valami egészségeset, így kéne minden nap, csak lehetetlennek tűnik megoldani. (bár ezt sem számoltam ki, a felénél belekeveredtem)

2012. dec. 13. 16:39
 8/18 anonim ***** válasza:
Egyszerűbb lenne ilyen esetben ételt rendelni, ott vannak szénhidrátos anyagok, ki van számolva mibe mennyi van.
2012. dec. 13. 16:41
 9/18 A kérdező kommentje:

8-asnak: pont ez az, úton vagyok egész nap, nincs hova rendelnem. :( Nem helyhez kötött a munkám.

Ahol tudnék kaját rendelni úgy, hogy én megyek érte, ott tipikus menzakaja van. Nekem jó az is, nem vagyok túl igényes, de megint csak nem tudom mennyit ehetek belőle.

2012. dec. 13. 16:47
 10/18 A kérdező kommentje:

Nekem valami olyan módszer kellene, hogy itt van ez és ez a tál, ezt félig rakhatod aztán kész. Ezt ismételd napi 5x és meg van oldva.

Vagy ezt és ezt nem eheted, a többit igen, és megoldottuk.

2012. dec. 13. 16:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!