Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Létezik, hogy nekem 2000kcalt...

Létezik, hogy nekem 2000kcalt kellene ennem egy nap ahhoz, hogy fogyjak?

Figyelt kérdés
Nem túl sok ez?Az orvosi lexikonos kalóriakalkulátor ezt mutatta ki.165cm és 78,9kg vagyok.
2012. márc. 27. 18:58
 1/4 Zakathol ***** válasza:

Az a hülyéknek van kb :D

Szálkásító diéta: 3*testtömeg gramm fehérje és kb 1,5*testtömeg gramm szénhidrát naponta.

Fehérjeforrások: sovány szárnyas húsok, tojás, zsírszegény túró.

Szénhidrátforrások: zapbehely, rizs(fehér/barna/jázmi, ami tetszik), teljes kiőrlésű lisztből készült ételek.

A napi kajamennyiséget oszd el minél többfelé, hogy a vér inzulinszintje minél egyenletesebb legyen. A fogyás mértéke heti 0,5 és 1kg között legyen. Ha több mint 1kg-ot fogysz akkor kicsit növelni kell a napi szénhidrátmennyiséget, ha kevesebbet mint 0,5kg akkor értelem szerűen csökkenteni. Az első héten előfordulhat hogy több megy le, ez lehet a bélrendszer és az izmok energiaraktárainak kiürülése miatt is.

Az étrenden kívül pedig heti 3-4x végezz alkalmanként 40-50 perc aerob/kardio jellegű mozgást: futás/kocogás, erőltetett séta, biciklizés, tempós úszás ilyesmik.

2012. márc. 27. 19:08
 2/4 anonim ***** válasza:

Az attól is függ, hogy férfi vagy vagy nö, milyen munkát végzel, illetve mennyit sportolsz.

A 200 kcal nem igazán sok, föként azért, mert ha fogyni akarsz és túlságosan lecsökkented a kalóruamennyiséget, akkor nem fogyni fogsz, hanem a szervezeted raktározásba kezd.

Az ott megadott értékek jók, ne akarj túl keveset enni.

2012. márc. 27. 19:11
 3/4 A kérdező kommentje:
Nő vagyok és hetente 2x van súlyzós edzésem és minimum 2x futok 30percet hetente.De köszönöm a válaszokat.
2012. márc. 27. 20:33
 4/4 anonim ***** válasza:

"Nő vagyok és hetente 2x van súlyzós edzésem és minimum 2x futok 30percet hetente.De köszönöm a válaszokat."

Ha ennyit edzel, akkor teljesen jogos a 2000 kcal.

2012. márc. 27. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!