Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Inzulinrezisztenciára létezik...

Inzulinrezisztenciára létezik számolgatás nélküli diéta?

Figyelt kérdés

Nem megy a számolgatás, képtelen vagyok az egész napi étkezésem nyomon követni, főként hogy sokszor egész nap úton vagyok, főzni sem érek rá.

Van megoldás?

Minden dietetikus szénhidrátot akar velem számoltatni, de hát hogyan? Legtöbbször útközben kell megoldanom az étkezésemet, nincs állandó napirendem sem a munkám miatt.

Főzni is max. hétvégén tudok, nem járkálhatok mérleggel a kezemben.

Van valaki hasonló helyzetben?

2012. dec. 13. 16:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Akkor azt lehetne, hogy nézz utána a GI-nek, aminek alacsony a GI-je azt lehet enni.
2012. dec. 13. 16:51
 12/18 A kérdező kommentje:
Köszi, erre nem is gondoltam. :) Utánanézek!
2012. dec. 13. 16:52
 13/18 anonim ***** válasza:

Kezdetnek tanuld meg a főbb szénhidrát értékeket:

kifli 25 g

zsemle 30 g

magos zsemle kifli + 2-3 g

Egy szelet kenyér 8 ujjnyi vagy pl a szeletelt) kb 50 g mint a zsemle

1 ek búzadara ( kb 10g) zabpehely 7 g

aztán ugyan ennyi a 1 csapott ek. liszt is

1 ek rizs ( főzés előtt) 16 g ( kettő két és félszeresre duzzad)

1 ek száraztészta 8g

1 közepes krumpli 20

közepes répa 8

közepes alma 8

közepes narancs 12

Keress Fövényi József által írt diétás könyveket abban találsz ilyen egyenérték táblázatot.

2012. dec. 14. 17:37
 14/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Egyébként akkor ezek szerint nekem többet kellene ennem, mint amennyit most eszem! Akkor ez nem is diéta! :)

Tegnap pl. reggel egy banánt ettem, délután meg egy gyrost aztán ennyi.

Amúgy egyszer-kétszer eszem egy nap, néha próbálok többször, de hát így vagyok éhes. Ha megéhezem akkor lakjak jól, hogy ne legyen rá gond egy ideig, ez volt eddig az elvem. Mert nálam a kajálás csak egy probléma amit meg kell oldani napközben, amikor minden másra több időm/kedvem van.

Tudom, hogy a napi egyszeri nagy kalória tartalmú étkezés betegített meg, de azóta is csak így esne jól. :(

Dél körül megéhezem, jól bekajálok és csak másnap délben kell újra ezzel foglalkozni. Nekem kényelmes volt ez. :(

Most, hogy Merckformint szedek, többet vagyok éhes, ami idegesít is.

Ma pl. tudok főzni és számolgatni, és a két ünnep közt is így lesz, remélem belejövök. És hozzá szoktatom a gyomrom, hogy többször keveset.

Energiaital függő voltam, erről a betegség jelentkezésekor leszoktam, átszoktam a kávéra, vettem nyírfacukrot hozzá, büfében pedig cukor nélkül iszom. Édesség helyett próbálok gyümölcsöt enni, bár legtöbbször a kávé nekem elég "nasi" helyettesítő.

Amúgy sem vagyok nagy nasis, nem az édességevés, vagy a sok étel, hanem az étkezési ritmusom betegített meg.

Az orvos szerint ront a helyzeten, hogy vékony vagyok, nem tudom egy egyszerű fogyással rendezni a hormonjaimat.

A könyvnek utána nézek!

Erőt kell vennem magamon, ha gyógyulni akarok. (csak számolni ne kéne...)

2012. dec. 15. 10:05
 15/18 anonim ***** válasza:
Ezen a gondolkodáson feltétlen változtass s látod nem kell számolni csak napi 5x rendszeresen enni először.
2012. dec. 15. 12:25
 16/18 A kérdező kommentje:

Tudom hol a baj, csak nem olyan egyszerű változtatni. Vannak ismerőseim akik egyfolytában esznek, na én meg azt nem értem, ők meg azt nem értik, hogy hogyan tudok csak egyszer egy nap kajálni.

Most elővettem a dietetikus által adott IR diéta lapot és elkezdtem reggel.

Reggeliztem, de tízóraizni nem tudtam (bakker, előtte ettem, hogy a francba lennék éhes?)

Ebédeltem, de megszokásból annyira jól esett volna egy nagy adag kaja, de ha jól vágom a matekot, nem fért bele semmi értelmes adag a mércébe.

Délután nem uzsonnáztam, mert nem kívántam semmit, ami belefért volna abba a pár grammba. (jah, az ebéd lement volna még egyszer)

És most vacsi jönne, de tele hassal nem jó lenni este. Meg akkor hogyan leszek éhes reggel?

Nem lesz egyszerű a kialakult szokáson változtatni. :S

2012. dec. 15. 17:38
 17/18 anonim ***** válasza:

Létezik-e? Miért, van számolgatós diéta? Hiba.

Eszel zöldséget, húst, gyümölcsöt amíg rendbe nem jössz addig elhagyod vagy csak mértékkel fogyasztod, és ennyi.

Szénhidrátot számolgatni? Minek? A húsban, zsírban nincs, a zöldségekben alig (gyakorlatilag nincs, ami kevés van az a lassú ch, emészthetetlen rostok többnyire).

Tehát mi a kérdés?

A kérdés igazából az, hogy a dietetikusok megint hulladék kajákat ajánlanak, amiknek a rossz hatásaikat számon kell tartani, és számolgatni a bevitt mennyiséget. De ugyan ezt egészséges embereknek is számolgatniuk kell, hogy el ne hízzanak, ne legyenek IR-esek... de, azok lesznek.

2013. jan. 30. 16:57
 18/18 anonim ***** válasza:
Te harművész jobb lenne ha csendben maradnál pl a zöldségek , gyümölcsök is tarltamaznak emészthető roszokat.. és a fruktoz és répacukor számolandó.. de nem IR-ben...
2013. jan. 30. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!