A terhesség most tényleg ennyire tönkreteszi a testet?
Az imént dobta fel a Reddit ezt a posztot, amit egy amerikai terhes nő írt ki, aki úgy érzi, hogy egy roncs lett a teste, legfőképpen a lábai, és undorodik tőle, a babának sem tud örülni.
Ott van az a mondat, hogy:
"And a part of me regrets getting pregnant because I feel like I will never have the body I had before." - vagyis hogy az egyik fele megbánta, hogy teherbe esett, mert úgy érzi hogy már soha nem lesz ugyanolyan a teste, mint szülés előtt volt.
Mi a véleményetek?
Van akiét tönkreteszi, van akiét nem.
Az enyémet tönkretette. 3 gyerekünk van. A hüvelyem mindhárom alkalommal úgy sérült, hogy műtéti helyreállítás kellett. A szex már szinte lehetetlen, mert a heges szövet egyáltalán nem tágul, csak reped, szakad, ha igy az utolsó szülés után 8 évvel is, ha próbálkozunk, általában a sebészeten kötök ki, mert varrni kell, pedig a férjem nem túl nagy mérete és extrém óvatossága ezt messze nem indokolná. A doki legutóbb azt mondta, úgy képzeljem el, hogy heget varr heghez, ép felület nincs. Mindemellé társult egy durva inkontinencia, ami miatt már 2* műtöttek, de jobb nem lett, így nekem már most is pelenkát kell hordanom, még szerencse, hogy már vannak ezek bugyi típusok, bár így is elég pocsék maga a tudat is.
Ha ezt nézem, akkor igen, velem a genetika csúnyán elbánt, de ennek ellenére nem bántam meg a gyerekvállalást.
Szerintem azért ritka az, akinek semmi nyoma nem marad, hogy terhes volt, de nem mindenkinek durva a változás. Nekem pl a mellemen látszik igazán, meg szélesebb lett a csípőm, de pl a hasamon semmi, egy darab striám nincs és nem is volt. A hüvelyem is helyrejött teljesen, de idő kellett neki.
Viszont amikor az ember eldönti, hogy gyereket akar, szerintem tudomásul kell vennie, hogy a változás valószínű, és nem tudhatja mit kap. Akinek ez túl sok, hogy valami olyan történhet, aminek nem örül és nem tudja feldolgozni idővel, az ne vállaljon gyereket.
Köszönöm a válaszokat.
Én csak azt nem értem, hogy a terhesség miért így lett kitalálva, hogy átalakítsa a testet, mert szerintem minden nő örülne, ha ugyanolyan maradna, mint szülés előtt.
16-os.
Azért a nagyon drasztikus esetek ritkák és jó eséllyel elkerülhetőek lennének.
#16 Szerintem azért, mert “későn szülünk” biológiai értelemben.
Valószínűleg 16 éves kor körül nem lenne ekkora változás az első, és utána a többi gyereket megszülni meg már nem olyan nagy nehézség.
De persze ki akarna ma 16 évesen szülni?
18-as. Nettó baromság, amit írsz.
Azért azt a serdülő 16-ot toljuk át 20 éves korra.
Ekkor lenne a női testnek ideális a terhesség.
Ebben a korban még rendesen tud regenerálódni a szervezet
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!