Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A terhesség most tényleg...

A terhesség most tényleg ennyire tönkreteszi a testet?

Figyelt kérdés

[link]

Az imént dobta fel a Reddit ezt a posztot, amit egy amerikai terhes nő írt ki, aki úgy érzi, hogy egy roncs lett a teste, legfőképpen a lábai, és undorodik tőle, a babának sem tud örülni.

Ott van az a mondat, hogy:

"And a part of me regrets getting pregnant because I feel like I will never have the body I had before." - vagyis hogy az egyik fele megbánta, hogy teherbe esett, mert úgy érzi hogy már soha nem lesz ugyanolyan a teste, mint szülés előtt volt.

Mi a véleményetek?

2023. nov. 17. 20:39
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
66%
Megváltoztatja. Nem lesz feszes a hasad, cicid… de ezenkívül ha tartod a súlyod, akkor semmi más.
2023. nov. 17. 23:37
 12/21 anonim ***** válasza:
83%

Van akiét tönkreteszi, van akiét nem.

Az enyémet tönkretette. 3 gyerekünk van. A hüvelyem mindhárom alkalommal úgy sérült, hogy műtéti helyreállítás kellett. A szex már szinte lehetetlen, mert a heges szövet egyáltalán nem tágul, csak reped, szakad, ha igy az utolsó szülés után 8 évvel is, ha próbálkozunk, általában a sebészeten kötök ki, mert varrni kell, pedig a férjem nem túl nagy mérete és extrém óvatossága ezt messze nem indokolná. A doki legutóbb azt mondta, úgy képzeljem el, hogy heget varr heghez, ép felület nincs. Mindemellé társult egy durva inkontinencia, ami miatt már 2* műtöttek, de jobb nem lett, így nekem már most is pelenkát kell hordanom, még szerencse, hogy már vannak ezek bugyi típusok, bár így is elég pocsék maga a tudat is.

Ha ezt nézem, akkor igen, velem a genetika csúnyán elbánt, de ennek ellenére nem bántam meg a gyerekvállalást.

2023. nov. 18. 00:25
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem azért ritka az, akinek semmi nyoma nem marad, hogy terhes volt, de nem mindenkinek durva a változás. Nekem pl a mellemen látszik igazán, meg szélesebb lett a csípőm, de pl a hasamon semmi, egy darab striám nincs és nem is volt. A hüvelyem is helyrejött teljesen, de idő kellett neki.

Viszont amikor az ember eldönti, hogy gyereket akar, szerintem tudomásul kell vennie, hogy a változás valószínű, és nem tudhatja mit kap. Akinek ez túl sok, hogy valami olyan történhet, aminek nem örül és nem tudja feldolgozni idővel, az ne vállaljon gyereket.

2023. nov. 18. 00:54
 14/21 anonim ***** válasza:
31%
Google - pregnancy biological changes, vagy progress, vagy valami ilyesmi. A terhesség kb áldás egy női testnek.
2023. nov. 18. 08:01
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Sok mindentől függhet, például kor, de leginkább genetika. De ugyanolyan senki nem marad, mint előtte. Legalábbis ritka szerencsés az ilyen ember.
2023. nov. 18. 08:54
 16/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Én csak azt nem értem, hogy a terhesség miért így lett kitalálva, hogy átalakítsa a testet, mert szerintem minden nő örülne, ha ugyanolyan maradna, mint szülés előtt.

2023. nov. 18. 08:56
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

16-os.

Azért a nagyon drasztikus esetek ritkák és jó eséllyel elkerülhetőek lennének.

2023. nov. 18. 09:57
 18/21 anonim ***** válasza:
24%

#16 Szerintem azért, mert “későn szülünk” biológiai értelemben.

Valószínűleg 16 éves kor körül nem lenne ekkora változás az első, és utána a többi gyereket megszülni meg már nem olyan nagy nehézség.

De persze ki akarna ma 16 évesen szülni?

2023. nov. 18. 11:15
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

18-as. Nettó baromság, amit írsz.

Azért azt a serdülő 16-ot toljuk át 20 éves korra.

Ekkor lenne a női testnek ideális a terhesség.

Ebben a korban még rendesen tud regenerálódni a szervezet

2023. nov. 18. 11:45
 20/21 anonim ***** válasza:
19%
Hát nem 35-50 között kell szülni és sokkal kevesebb az esély a test tonkretetelére, illetve sokkal könnyebb a regenerálódás.
2023. nov. 18. 12:04
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!