A terhesség most tényleg ennyire tönkreteszi a testet?
Az imént dobta fel a Reddit ezt a posztot, amit egy amerikai terhes nő írt ki, aki úgy érzi, hogy egy roncs lett a teste, legfőképpen a lábai, és undorodik tőle, a babának sem tud örülni.
Ott van az a mondat, hogy:
"And a part of me regrets getting pregnant because I feel like I will never have the body I had before." - vagyis hogy az egyik fele megbánta, hogy teherbe esett, mert úgy érzi hogy már soha nem lesz ugyanolyan a teste, mint szülés előtt volt.
Mi a véleményetek?
1-es, ez amúgy a regretfulparents subon van, ha tudnád, hogy ott milyen negatív stílusban írnak SZÜLŐK a gyereknevelésről..
Szerintem addig jó, amíg nem olvasol semmit.
Elveszik az ember életkedvét is.
:D
Nem olvasok hülyeségeket. Ha bolondokra vágyom, találok eleget a környezetemben is🤣
Nem olvastam, de ilyenkor majdnem mindig az van, hogy a párjának nem tetszik és ezért magának sem.
Amúgy nem mindenkinek. Aki tud rendszeresen tornázni alatta, oda tud figyelni arra, hogy mit eszik és nem viselte meg nagyon a szülés annak egy bő éven belül vissza tud állni a teste.
A szülés utáni depressziónak viszont lehet tünete az önutálat.
Vagy igen vagy nem.
Azért az esetek többségében nem vészes. Meg általában első terhesség után még nem vészes, második többedik terhesség után nehezebben regenerálódik a test már.
Genetikán is sok múlik, életmód is hozzátesz.
Valamint a szerencse is bejátszik. Nem csak esztétikai dolgokban lehet változás, habár ilyen is van jó sok és miért ne lehetne valaki szomorú attól hogy egy ráncos kelttészta lett a hasa.
Vannak olyan szerencsétlen esetek ahol komoly egészségügyi problémák maradhatnak vissza,amik erősen ronthatják az életminőséget. Gyakori pl.: inkontinencia, de olvastam néhány horrorsztorit is pl.: ahol a széklet visszatartása is problémás lett a nőnek és egy kálvária volt mire talált orvost aki megműtötte végül.
Nekem 1 szülés után csak picit lazább a hasamon a bőr, meg felszaladt néhány kg a szülés utáni időszakban. Nem sok de frusztráló hogy nem igazán van alkalmam tenni ellene egy kis edzéssel, maximum éjjel amikor aludni szeretnék.
Adjuk már meg a jogot mindenkinek a saját érzéseihez.
Nyilván van akinek igen, van akinek nem.
Részemről igaz, hogy híztam 10 kilót, de sokkal jobban áll. 175 cm magas vagyok, 68 kg mostmár több, mint 2 éve. A csipom szélesebb lett, a mellmeretem 2 számot nőtt, negatív változást nem tapasztalok, sokkal noiesebbnek érzem magam. Úgyhogy ez elég egyéni .
Nem törvényszerű, de tényleg van, aki rossz lapot húz a genetikai lottón.
Azzal szerintem nincs baj, ha valaki így érez. Át kell esni a gyászfolyamaton. Nem jó ötlet egyszerűen eltemetni ezeket az érzéseket, mert a legrosszabbkor fognak előkerülni, mondjuk kamasz korban. És az már nagyon is baj, ha valaki a gyerek fejéhez vágja, hogy megbánta.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!