Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A terhesség most tényleg...

A terhesség most tényleg ennyire tönkreteszi a testet?

Figyelt kérdés

[link]

Az imént dobta fel a Reddit ezt a posztot, amit egy amerikai terhes nő írt ki, aki úgy érzi, hogy egy roncs lett a teste, legfőképpen a lábai, és undorodik tőle, a babának sem tud örülni.

Ott van az a mondat, hogy:

"And a part of me regrets getting pregnant because I feel like I will never have the body I had before." - vagyis hogy az egyik fele megbánta, hogy teherbe esett, mert úgy érzi hogy már soha nem lesz ugyanolyan a teste, mint szülés előtt volt.

Mi a véleményetek?

2023. nov. 17. 20:39
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
34%
Az, hogy az ilyen szar ember nem érdemel gyereket.
2023. nov. 17. 20:42
 2/21 anonim ***** válasza:
78%
Hat én nem tudom,de én jobban nézek ki szülés után mint előtte 😁
2023. nov. 17. 20:44
 3/21 A kérdező kommentje:

1-es, ez amúgy a regretfulparents subon van, ha tudnád, hogy ott milyen negatív stílusban írnak SZÜLŐK a gyereknevelésről..

Szerintem addig jó, amíg nem olvasol semmit.

Elveszik az ember életkedvét is.

:D

2023. nov. 17. 20:48
 4/21 anonim ***** válasza:
50%

Nem olvasok hülyeségeket. Ha bolondokra vágyom, találok eleget a környezetemben is🤣

2023. nov. 17. 20:57
 5/21 anonim ***** válasza:
64%
A tönkreteszi helyett inkább a megváltoztatja szót kellene használni.
2023. nov. 17. 21:29
 6/21 anonim ***** válasza:
84%

Nem olvastam, de ilyenkor majdnem mindig az van, hogy a párjának nem tetszik és ezért magának sem.

Amúgy nem mindenkinek. Aki tud rendszeresen tornázni alatta, oda tud figyelni arra, hogy mit eszik és nem viselte meg nagyon a szülés annak egy bő éven belül vissza tud állni a teste.

A szülés utáni depressziónak viszont lehet tünete az önutálat.

2023. nov. 17. 21:35
 7/21 anonim ***** válasza:
66%

Vagy igen vagy nem.

Azért az esetek többségében nem vészes. Meg általában első terhesség után még nem vészes, második többedik terhesség után nehezebben regenerálódik a test már.

Genetikán is sok múlik, életmód is hozzátesz.

Valamint a szerencse is bejátszik. Nem csak esztétikai dolgokban lehet változás, habár ilyen is van jó sok és miért ne lehetne valaki szomorú attól hogy egy ráncos kelttészta lett a hasa.

Vannak olyan szerencsétlen esetek ahol komoly egészségügyi problémák maradhatnak vissza,amik erősen ronthatják az életminőséget. Gyakori pl.: inkontinencia, de olvastam néhány horrorsztorit is pl.: ahol a széklet visszatartása is problémás lett a nőnek és egy kálvária volt mire talált orvost aki megműtötte végül.

Nekem 1 szülés után csak picit lazább a hasamon a bőr, meg felszaladt néhány kg a szülés utáni időszakban. Nem sok de frusztráló hogy nem igazán van alkalmam tenni ellene egy kis edzéssel, maximum éjjel amikor aludni szeretnék.

Adjuk már meg a jogot mindenkinek a saját érzéseihez.

2023. nov. 17. 21:54
 8/21 anonim ***** válasza:
70%
Van akinek igen, van akinek nem.
2023. nov. 17. 22:09
 9/21 anonim ***** válasza:
77%

Nyilván van akinek igen, van akinek nem.

Részemről igaz, hogy híztam 10 kilót, de sokkal jobban áll. 175 cm magas vagyok, 68 kg mostmár több, mint 2 éve. A csipom szélesebb lett, a mellmeretem 2 számot nőtt, negatív változást nem tapasztalok, sokkal noiesebbnek érzem magam. Úgyhogy ez elég egyéni .

2023. nov. 17. 22:33
 10/21 anonim ***** válasza:
88%

Nem törvényszerű, de tényleg van, aki rossz lapot húz a genetikai lottón.

Azzal szerintem nincs baj, ha valaki így érez. Át kell esni a gyászfolyamaton. Nem jó ötlet egyszerűen eltemetni ezeket az érzéseket, mert a legrosszabbkor fognak előkerülni, mondjuk kamasz korban. És az már nagyon is baj, ha valaki a gyerek fejéhez vágja, hogy megbánta.

2023. nov. 17. 22:36
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!