Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 11 hetes terhes vagyok ès már...

11 hetes terhes vagyok ès már 5 napja lázas. Semmi nem hat mit tegyek?

Figyelt kérdés
Paracetamol elején segített aztán nem ,orvos azt mondta 38 felett ibupofrent is szedhetek ez bevalt, de amint vége volt a hatoidonek újra felment a lázam. Most már ott tartok hogy az se segít, kaptam antibiotikumot 2 napja szedem , az ég világon semmit sem hat, itt ülök megint 38,3 a hőm és úgy èrzem meghajol már. Hívjam a mentőt?
febr. 13. 23:53
 1/9 anonim ***** válasza:
69%

Szerinted a mentő mit tehet? Semmit.

Max bevisznek és összeszedsz valami cifrát még mellé.

Terhespatológiát se fogja érdekelni. Annó a fülem hallátára küldtek el egy 22 hetest is azzal, hogy "mit csináljunk, max. elvetél, nincs még kit menteni" - utalva a túl fiatal terhességre.

febr. 13. 23:58
 2/9 A kérdező kommentje:
Hát az kva jó akkor dögöljek meg èrtem
febr. 14. 00:06
 3/9 anonim ***** válasza:
70%
Logikus, hogy az Antibiotikum virus ellen nem hat. Több fajta paracetamolkészitmény létezik. De terhesen eredetileg, csak ezt szeheted.
febr. 14. 00:15
 4/9 anonim ***** válasza:
52%

Folytatás:És a 38,3 az nem vészes.

Csak azért érzed olyan rosszul magad, mert a terhesség pluszban megterheli a szervezeted.

febr. 14. 00:17
 5/9 anonim ***** válasza:
febr. 14. 00:27
 6/9 anonim ***** válasza:
84%

Tarts még ki egy kicsit! Remélhetőleg lecseng már a betegség a lázzal együtt. Amit még ki lehet próbálni, a házi praktikák: anyósom esküszik a vizes borogatásra csuklóra bokára helyezve. Egy nagymamától hallottam a minap, hogy az ecetes vizes borogatást használja a gyerekeknél homlokra, ha nem akar lemenni srhogysem a lázuk.

Az is normális még, hogy a hatoido után visszakúszik a lázad.

A harmadik terhessegemnél én is rettenetesen beteg voltam az első trimeszterben. Azt hittem elpusztulunk. Most már itt szuszog mellettem. :) Kitartást neked!

febr. 14. 00:30
 7/9 anonim ***** válasza:
Algopyrint vegyel be. Addig már 3 napja lázas voltam, ez másnapra elmulasztotta
febr. 14. 06:32
 8/9 anonim ***** válasza:

Külföldön 38.5 alatt nem is kérik a csillapítást terhesen. Ne aggódj. Feljesbb ne menjen.

Én decemberben voltam 3 napig lázas. Algopyrint toltam felváltva panadollal.

Gyakran 4 óra után lázasodtam, de igyekeztem kitolni 6-8órára a kövi gyógyszert. Amíg nem voltam szarul vagy nem értem el a 38.5 fokot addig inkább tűrtem, küzdjön a szervezet, ha már gyógyszert nem lehet szedni. Próbáld te sem kapkodni be a gyógyszert, előtte inkább egy kis hűtőfürdő, pihenés, sok folyadék, dolgozzon a saját szervezeted. Ha mindig azonnal csillapítasz, nem csoda, hogy nem javulsz.

Kórházba tartós 39 fokkal kell menni, ha a gyógyszer sem viszi le...a tartós az legalább fél nap magas láz amire nem hat a gyógyszer sehogy sem. Azért ott még nem tartasz.

Jobbulást.

febr. 14. 07:21
 9/9 anonim ***** válasza:
Szia! Milyen más tüneted van? Nátha/köhögés stb? Csak mert azért egy vírusos láz 4 nap alatt lecsrng. Az antibiotikum 3 nap után hat ha baci fertözés. Terhesen más is okozhat lázat, ha pl fáj a hasad is mellé okvetlenül menj el orvoshoz ez nem játék.
febr. 14. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!