Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mibő ítélik meg a szakemberek,...

Mibő ítélik meg a szakemberek, hogy ki ihat vörösbort terhessége alatt? Mindenki mást tanácsol, miért? Napi 1 dl sok?

Figyelt kérdés
2009. jan. 2. 19:20
 1/10 A kérdező kommentje:
Bocsi-javítok-MIBŐL..:)
2009. jan. 2. 19:22
 2/10 anonim ***** válasza:
60%
A vörösbor vérnevelő hatású, ezért aki vérszegény annak ajánlott napi 1 dl jó minőségű vörösbor fogyasztása.Mivel köztudott, terhesség alatt fokozott a vérszegénység és vashiány ezért szokták javasolni.
2009. jan. 2. 19:28
 3/10 anonim ***** válasza:
45%
napi 1 dl teljesen jó!főleg ha valami minőségit iszol!:-)kedves egészésgedre:-)
2009. jan. 2. 19:38
 4/10 anonim ***** válasza:
65%

Semmiből. Egyéni megítélés kérdése. A szakkönyvekben (terhesgondozás, szülészet könyv stb) semennyi alkohol sem ajánlott. A vérszegénységre a vas készítmények vannak kitalálva terhesen. Persze tudom, az is sokaknak mindenféle panaszt okoz, meg ilyenkor jön az hogy dehát semmi baja nem lett a gyereknek a bortól.

De akkor sem ajánlják hivatalosan. Nyugodtan utána lehet olvasni.

Ez olyan minthogy van olyan gyerekorvos manapság is aki az alig pár hónapos csecsemőknek kecsketejet javasol, ha nincs elég anyatej.

NA. Az is világosan szerepel a gyerekgyógyászati ajánlásokban,hogy szigorúan tilos.

De ezentúl meg mindenki úgy él, ahogy jónak látja.

2009. jan. 2. 20:07
 5/10 anonim ***** válasza:
7%
Nem Magyarorszagon tortent, hogy egy 2 honapos babanal majcirozist fedeztek fel az orvosok, ugyanis az anyja a terhesseg alatt vegig alkoholt fogyasztott.
2009. jan. 2. 20:36
 6/10 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem a napi 1dl egy kicsit sok, én aggódnék a baba miatt... de 2hetente, havonta, vagy ha különösen rákívánok egy nagy ebéd után, azért nem gond meginni egy pohárral. No meg persze a karácsonyi hangulat közepette sem hagytam ki egy bögre forralt bort, főleg hogy abból az alkohol nagy része elforr...
2009. jan. 2. 21:03
 7/10 anonim ***** válasza:
29%

Nem tudom miert pontoztatok le, en azt irtam le, amit hallottam televizioban es olvastam az interneten. Aki erti olvassa csak el nyugodtan, meggyozodhet rola, aki pedig nem az ne pontozza le amit leirtam arrol a kisbabarol, akinek az anyja alkoholista volt amikor terhes volt es aztan is, amikor szoptatott. Igy fogyasszon barki is naponta alkoholt terhesen!

[link]

2009. jan. 2. 21:38
 8/10 anonim ***** válasza:
36%

Szerintem azért pontoztak le, mert a napi 1 dl minőségi vörösbor elfogyasztása, és az alkoholizmus távol állnak egymástól.

Ha azt kérdezte volna, hogy alkoholista életmódot folytatok, ezzel ártok-e a babámnak, biztosan 100%-os értékelést kaptál volna ezzel a válasszal.

A kérdezőnek pedig annyit, hogy nekem is tanácsolta a védőnőm az 1 dl minőségi vöröbort. Minden nap nem, de szilveszterkor, szülinapkor, vagy más alklalmakkor annyit elfogyasztok pezsgő vagy más alkohol helyett. Eddig nem észleltem, hogy baj lett volna.

2009. jan. 3. 08:27
 9/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat,terhességem előtt is vérszegény és vashiányos voltam,és mivel féltem a babót,ezért tettem fel a kérdést!Nem minden nap,hetente kb. kétszer 1dl borral kiegyeztem magammal!BUÉK mindenkinek!
2009. jan. 3. 09:22
 10/10 anonim ***** válasza:
36%
Hetente 2x belefér az az 1 dl. Pláne ha vérszegény vagy! a kutatások ezen a téren szerintem ellentmondásosak, így az orvosok véleménye is! Aki székrekedéses, az nem nagyon tud plussz vaskészítményt szedni, mert a kismama vitaminokban lévő is okozhat nála, így ott más lehetőséget kell keresni a pótlásra. Így kicsi mennyiségben nem árthat a vörösbor, sőt! Én egy-egy kortyot ittam csak karácsonykor a forralt borból, de az jól esett!
2009. jan. 3. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!