Mibő ítélik meg a szakemberek, hogy ki ihat vörösbort terhessége alatt? Mindenki mást tanácsol, miért? Napi 1 dl sok?
Semmiből. Egyéni megítélés kérdése. A szakkönyvekben (terhesgondozás, szülészet könyv stb) semennyi alkohol sem ajánlott. A vérszegénységre a vas készítmények vannak kitalálva terhesen. Persze tudom, az is sokaknak mindenféle panaszt okoz, meg ilyenkor jön az hogy dehát semmi baja nem lett a gyereknek a bortól.
De akkor sem ajánlják hivatalosan. Nyugodtan utána lehet olvasni.
Ez olyan minthogy van olyan gyerekorvos manapság is aki az alig pár hónapos csecsemőknek kecsketejet javasol, ha nincs elég anyatej.
NA. Az is világosan szerepel a gyerekgyógyászati ajánlásokban,hogy szigorúan tilos.
De ezentúl meg mindenki úgy él, ahogy jónak látja.
Nem tudom miert pontoztatok le, en azt irtam le, amit hallottam televizioban es olvastam az interneten. Aki erti olvassa csak el nyugodtan, meggyozodhet rola, aki pedig nem az ne pontozza le amit leirtam arrol a kisbabarol, akinek az anyja alkoholista volt amikor terhes volt es aztan is, amikor szoptatott. Igy fogyasszon barki is naponta alkoholt terhesen!
Szerintem azért pontoztak le, mert a napi 1 dl minőségi vörösbor elfogyasztása, és az alkoholizmus távol állnak egymástól.
Ha azt kérdezte volna, hogy alkoholista életmódot folytatok, ezzel ártok-e a babámnak, biztosan 100%-os értékelést kaptál volna ezzel a válasszal.
A kérdezőnek pedig annyit, hogy nekem is tanácsolta a védőnőm az 1 dl minőségi vöröbort. Minden nap nem, de szilveszterkor, szülinapkor, vagy más alklalmakkor annyit elfogyasztok pezsgő vagy más alkohol helyett. Eddig nem észleltem, hogy baj lett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!