Részt vettetek bölcsőhalál megelőzési programban, ahol megtanítják a csecsemő újraélesztését és a légzésfigyelő használatát? A szakemberek hol és melyik márkájú légzésfigyelőt javasolták nektek?
Én részt vettem anno terhesség alatt, de nem volt fizetős. A védőnők szervezték a tanácsadói irodában, oda hívtak egy szakembert, ő magyarázott el és mutatott meg mindent. Utána egyeséveel a kismamák is végigcsinálták az újraélesztést. Szerintem nem hülyeség, de azért remélem, hogy sosem kell használnom az ott tanultakat
(légzésfigyelőről nem beszélt). Egy ismerős (ex)házaspárnak sajnos meghalt 2 hetesen a babája bölcsőhalálban, nem tudtak vele mit kezdeni, így inkább elmentem, jobb felkészültnek lenni, mint ott állni tehetetlenül.
J.
Nálunk,nem légzés leáálás,de félrenyelés volt, a párom bepánikolt,nekem volt lélekjelenlétem,de mondanom se kell,a szívem a helyéről kiugrott...
én ha lett volna rá lehetőség elmentem volna ilyen tanfolyamra,igy csak a neten tudtam utánanézni..és h mennyire fog előjönni,ha kell,nem tudom, a pánik nagy úr
elsősegély tanfolyamra is elmennék,de nem találoka környéken,pedig arra is bármikor szükség lenne, a jogsit meg már 10 éve tettem le,igy halványultak az emlékek
Mi is vettünk légzésfigyelőt. Szakmánk miatt tudjuk mit kell tenni, és hogyan.
7 hónapos a fiunk, sosem volt jelzés.
De igazat kell adnom azoknak, akik a pánikra hivatkoznak. Akik ehhez nincsenek hozzászokva/hozzáedződve, azok hajlamosak pánikba esni.
Érdemes egy tanfolyamra elmenni! Más dolog elméletben elolvasni a légzésfigyelő használati útmutatójában, vagy a neten, és EGÉSZEN MÁS gyakorlatban a próbababán egyszer-kétszer megcsinálni.
Amikor élet és halál kérdése a dolog, akkor jó, ha a 2 szívdobbanásig tartó heves pánik után a már csinált mozdulatok jönnek elő!!!
Én voltam a Madarász utcában ilyen felkészítőn.
Ha nem tudod a babát újraéleszteni, akkor teljesen fölösleges légzésfigyelőt használni!
Tanuja voltam egy esetnek. Öcsémk ikerlányai közül a kisebbik kb 2 hónaposan egyik pillanatról a másikra elsápadt, leállt a légzése, a pulzusa. Édesanyám felkapta, rázogatni kezdte, kicsit pofozgatta is. Sógornőm a dokit hívta. Mikor megérkezett, 2-3 perc múlva a kislány már lélegzett, de még ilyesztően sápadt volt. Úgy tudom bölcsőhlálnál sokszor már egy kis zaj is elég, hogy a baba újralélegezzen. Mi is veszünk légzésfigyelőt.
35 hetes km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!