Kinél hogyan indult be a vetélés? Többi lent⬇️
Én mikor mentem már 7-8. hetesnek kellett volna lennie, de a méret alapján csak 4 hét 2 napos volt, üres petezsák. A doki mondta, hogy lehet csak egy késői peteérés, menjek haza, pihenjek. 2 nap múlva vérezni kezdtem, kb. úgy mint egy menstruáció, visszamentem. Még meg volt a petezsák, de nem nőtt és ugyanúgy üres volt, kaptam progit, de ő őszintén megmondta, hogy valószínűleg valami genetikai gubanc van és azért nem kezdett el fejlődni az embrió, és éppen elvetélek, de mindig van egy pici remény és a progi nem árt. Ez csütörtökön volt, mondta, hogy feküdjek és ha hétvégén elönt a vér vagy elviselhetetlen a fájdalom, akkor menjek be a szülészeti ügyeletre. Péntek-szombat egyre jobban görcsöltem és véreztem, és szombaton egy erősebb görcsnél beguggoltam a kádba, hogy egy kis meleg víz enyhítse a fájdalmat és akkor vetéltem el, tényleg csak egy körömdarabnyi véres göb volt. Utána enyhült a fájdalom és a vérzés erőssége is, hétfőre szinte teljesen megszűnt, bementem és akkor már üres volt a méhem, nem kellett műszeres befejezés, de a doki leszidott, hogy miért nem mentem be a hétvégén, mondom hát mert sem a vér nem öntött el, sem elviselhetetlen nem volt a fájdalom (pedig nem valami jó a fájdalomtűrő képességem).
Valószínűleg azért nem mondják ki, hogy szinte biztos, hogy ez egy vetélés, mert a legtöbb kismama veled ellentétben arra vágyik, hogy NE legyen vetélés, ezért biztatják, nyugtatják. És azért nagyon ritkán vannak olyan sztorik, hogy 2 hét múlva ott a szívhang és senki nem érti mi volt ez az egész.
HCG-t szoktak még ilyenkor nézni, 2 naponta kb. duplázódnia kell (nekem az elsőnél néztek, az alapján terhes voltam, aztán már amikor véreztem mondta a doki, hogy azt most egyelőre hagyjuk, következő héten nézünk újat, de akkorra már mindegy volt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!