Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kinél hogyan indult be a...

Kinél hogyan indult be a vetélés? Többi lent⬇️

Figyelt kérdés
7 hetes várandósan bevéreztem, sajnos kórház lett a vége, kaptam progeszteront, de szerintem semmit nem fog érni. Üres 6 mm-es petezsákom van (nagyjából 5. hét óta), >1000 IU/L HCG értékkel, igazából már a legrosszabbat várom csak, hogy mikor adja fel a testem. Nagyon szomorú vagyok, de talán majd legközelebb sikerül.

2023. okt. 21. 06:07
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Én mikor mentem már 7-8. hetesnek kellett volna lennie, de a méret alapján csak 4 hét 2 napos volt, üres petezsák. A doki mondta, hogy lehet csak egy késői peteérés, menjek haza, pihenjek. 2 nap múlva vérezni kezdtem, kb. úgy mint egy menstruáció, visszamentem. Még meg volt a petezsák, de nem nőtt és ugyanúgy üres volt, kaptam progit, de ő őszintén megmondta, hogy valószínűleg valami genetikai gubanc van és azért nem kezdett el fejlődni az embrió, és éppen elvetélek, de mindig van egy pici remény és a progi nem árt. Ez csütörtökön volt, mondta, hogy feküdjek és ha hétvégén elönt a vér vagy elviselhetetlen a fájdalom, akkor menjek be a szülészeti ügyeletre. Péntek-szombat egyre jobban görcsöltem és véreztem, és szombaton egy erősebb görcsnél beguggoltam a kádba, hogy egy kis meleg víz enyhítse a fájdalmat és akkor vetéltem el, tényleg csak egy körömdarabnyi véres göb volt. Utána enyhült a fájdalom és a vérzés erőssége is, hétfőre szinte teljesen megszűnt, bementem és akkor már üres volt a méhem, nem kellett műszeres befejezés, de a doki leszidott, hogy miért nem mentem be a hétvégén, mondom hát mert sem a vér nem öntött el, sem elviselhetetlen nem volt a fájdalom (pedig nem valami jó a fájdalomtűrő képességem).

Valószínűleg azért nem mondják ki, hogy szinte biztos, hogy ez egy vetélés, mert a legtöbb kismama veled ellentétben arra vágyik, hogy NE legyen vetélés, ezért biztatják, nyugtatják. És azért nagyon ritkán vannak olyan sztorik, hogy 2 hét múlva ott a szívhang és senki nem érti mi volt ez az egész.

HCG-t szoktak még ilyenkor nézni, 2 naponta kb. duplázódnia kell (nekem az elsőnél néztek, az alapján terhes voltam, aztán már amikor véreztem mondta a doki, hogy azt most egyelőre hagyjuk, következő héten nézünk újat, de akkorra már mindegy volt).

2023. okt. 21. 23:49
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
11-es vagyok: ne haragudj, nagyon félreérthetően fogalmaztam, nem úgy értem, hogy te arra vágynál, hogy elvetélj, basszus, de hülyén fogalmaztam. :( Csak hogy sok terhes nő minél tovább szeretne reménykedni, ezért néhány orvos még akkor is bíztat, amikor ő már látja, hogy ebből semmi nem lesz.
2023. okt. 21. 23:53
 13/14 A kérdező kommentje:
Nem haragszom ne viccelj, semmi baj, csak a családunk 70%-ban orvosi, katonai mentős munkakörben dolgozik, tisztában vagyok a következményekkel sajnos. Ha valami csoda folytán mégis elindulna bármi, én lennék a legboldogabb a világon, de valljuk be őszintén, erre nem sok esély van. Azóta teljesen elállt a barnázás és a vérzés, a hasam picit furcsa még, legalább a fájdalom enyhébb. Kerek perec rákérdeztem, hogy elfogok-e vetélni, de “majd az anyatermészet eldönti” választ kapom mindig, úgyhogy reménykedem egy holnapi vérvételben, majd egy gyors ítéletben. Van egy másik gyermekem is, akinek szüksége van rám, nem dekkolhatok a kórházban “majdleszvalami” státuszban. :(
2023. okt. 22. 00:03
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Na igen, a leírtak alapján sajnos én sem reménykednék. :( Kitartás, szurkolok, hogy rendben legyél, akármi is a végkifejlet!
2023. okt. 22. 00:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!