Ha a (komplett) vetélésem barna folyással indult az az alacsony progeszteron (sárgatest) szint jele? A vetélés után, ha nem volt műtét mennyit kell várni, illetve kell várni feltétlenül míg újra próbálkozhatunk?
A vetélésedet sajnos valóban okozhatta egy progeszteron elégtelenség, soknak ez okozza, de nem tudnak róla. Én azt tanácsolnám, hogy először várj egy ciklusst, nézesd meg a progeszteron szintedet. ezt úgy kell, hogy a ciklusod 16-ik napjától érdemes 3 vérvétellel megnézni, közöttük teljes el 2 teljes nap. ha a csúcsérték sem magasabb mint, ha jól emlékszem 21, akkor esetleg lehetne próbálkozni egy kis Clostilbegyt nevű gyógyszerrel, ez egy jó erős ovulációt csinál és a progeszteron szintet megemeli, hogy a terhesség fennmaradjon. Nekem ugyanígy történt és ma egy boldog 4,5 hónapos baba anyukája vagyok.
sok sikert kívánok!
Azt gondolom, hogy egyéni, igen, a sárgatest egy nagyon érzékeny szervünk, szó szerint egy szerv, mert olyan hormont termel, ami a terhesség fenntartásához kell. 12 hetesen a méhlepény ezt átveszi, ezért van, hogy addig ki kell húzni valahogyan, hogy ne legyen baj. Nagyon sok minden befolyásolhatja a működését, psziché, más hormonok, de alapvetően az ovuláció gyengesége okozza sokszor a bajt, és ilyenkor a sárgatest is csökevényes. Amennyiben csak egy egyszeri, szerencsétlen esetről volt szó, azaz a hormonszinted rendben lesz, uccu bele hamar, ha nem lesz rendben én szednék egy kis Clostyt a helyedben. Az ajánlás 2x1 a ciklusod 5-ik napjától a 10-ig, aztán a 12-ik naptól próbálkozni kétnaponta a 16-ik napig tutira és amikor persze jólesik :-)
Én 2xféltől estem teherbe, előtte soha nem érte el a progim az átlag 15-öt. Már emlékszem, a min. 22-őt el kellene érnie, ahhoz, hogy az egy átlagosan jó legyen. A Clostytól pedig 40 volt.
Majd jelezd, hogy mi lett, kíváncsi vagyok.
Judit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!