Ha a vetélés oka sokszor az alacsony progeszteron szint, akkor miért nem mérik rutinszerűen ezt a hormont a terhesség elején!?
Mert az esetek többségében ezeknek a vetéléseknek genetikai okai vannak. Emellett a szervezet érzékeli, hogy nem stimmel a terhesség és nem kívánja emiatt megtartani, így a progeszteron-szint is csökken.
Valódi sárgatest-elégtelenség (ami a túl alacsony progit okozza) nagyon ritka!
Nekem már terhesség előtt igazolva volt az alacsony progeszteron, így mikor pozitívat teszteltem, siettem dokihoz, tudtam mire hivatkozni, ott volt a kezemben a régi leletem. A doki szó nélkül megnézette a progszintet, szóval orvosa, helye válogatja.
Ha nincs és nem volt panasz, nem szeretik megnézetni, pénzbe kerül, és sokszor felesleges. Sajnos a barátnőd esetében nem lett volna az. :(
Szerintem nagyon is gyakori,hogy alacsony progeszteron
színt miatt következnek be vetélések,nekem is váltig állította a dokim,hogy nem az miatt volt.Aztán a következő terhességem előtt saját pénzen mérettem több hétig és cikluson át prog.szintet és kiderült,hogy nagyon alacsony!
Úgyhogy már úgy mentünk neki a következő terhességnek,hogy előtte rendezve lett a hormonszinttem és most minden rendben volt,2,5 éves a gyönyörű kisfiam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!