Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Spontán vetélés indult meg?

Spontán vetélés indult meg?

Figyelt kérdés

7 hetes vagyok, de sajnos ezidáig csak üres petezsákot találtak nálam :(

Tegnap este óta minimálisan barnás váladék ürül :( görcs, fájdalom nincs, csak nehéznek érzem a méhem.

Orvosom azt mondta, hogy ha rosszul érzem magam akkor menjek azonnal. Ha addig nem történik semmi akkor kedden befejezi a terhességet :(

Azt viszont nem, hogy ha "csak" simán elkezdek vérezni akkor is menjek-e...

Mit tennétek a helyemben? (sajnos baba biztos nincs így már nincs miért rohanni) :( :(

Megvárhatom itthon amíg kiürül a méhem, és utánna egy uh-val elég ellenőrizni, hogy kitisztult-e, vagy mindenképpen kórház lesz ebből?

Nagyon nem szeretném a műtűtet, de baj sem akarok magamnak :(

Kitisztulhatok műtét nélkül? Volt valaki aki így elkerülte a műtétet?

Köszönöm, ha válaszoltok!

2010. nov. 5. 09:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Megvárhatod és pár nap múlva visszamész. Ha nagyon erős lenne a vérzés, azt majd úgyis érzed.

Sajnálom, hogy ez történt veletek :(

2010. nov. 5. 09:41
 2/12 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltál!
2010. nov. 5. 09:48
 3/12 anonim ***** válasza:
Jobb a mütet. Ki kell hogy ürüljön a mehed teljesn.
2010. nov. 5. 09:54
 4/12 anonim ***** válasza:
Szívesen. Egy nagyon hasonló eset történt egy ismerősömmel. Ő vele közölték a rossz hírt és szinte ahogy hazaértek az orvostól, egyből el kezdett vérezni. Azt mondta olyan volt, mint egy erősebb menstruáció. Végül nem volt szükség műtétre. Pár nap múlva megnézték és ki volt tisztulva.
2010. nov. 5. 09:56
 5/12 anonim ***** válasza:
sajat tapasztalabol irom, inkabb menj be, nem erdemes varni, mert ha nincs baba csak fertozeses-verzeses szovodmenyekhez vezethet a dolog, jobb tul lenni rajta, mert a beindult verzest nehezebb uralni. nagyon sajnalom.
2010. nov. 5. 11:17
 6/12 anonim ***** válasza:

Ne aggódj, műtét csak akkor lesz, ha indokolt. Én várnék 1-2 napot, akkor majd látod, milyen a vérzés, nincs-e görcs, ilyesmi...sokszor teljesen kiürül magától.

Sajnálom :(

2010. nov. 5. 11:46
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia! 3 vetélésem volt már, mindháromszor műtéti befejezéssel. A műtéttől nem kell félni. Rövid altatásban történik, fájdalmat nem érzel.

Az első missed ab-m elött otthon elkezdtem vérezni. Rengeteg vért veszítettem nagyon rövid idő alatt. Szörnyen legyengültem és iszonyatos görcseim voltak. Mégis - a biztonság, a fertőzés elkerülése érdekében - műtéti befejezés is volt.

Én a helyedben azonnal indulnék a kórházba.

Egyébként biztos nincs baba? 100%???? A barnázást hormonális gond is okozhatja!

ha mégis elvesztetted a babádat ne add fel. Bár 3 vetélésem volt, de van 3 csodaszép gyermekem is. Mert én sem adtam fel. És most várom a negyediket. Hozzáteszem a 9. héttől vérezgettem a 13. hétig. Azt hittem megőrülök, azt hittem megint mindennek vége. De hál' Istennek mégse.

Szóval kérlek gondolkozz pozitívan. fel a fejjel. Szerintem indulj a kórházba. Biztosan csinálnak ultrahangot, meggyőződnek arról, hogy valóban nincs baba. Ha így van, megoperálnak ( ami kb 10-15 perces műtét ) és másnap már haza is engednek. Tapasztalatból kérlek, ne várd meg a nagy fájdalmakat. Hidd el így lesz jobb!

2010. nov. 5. 12:13
 8/12 anonim ***** válasza:

Még elég elején vagy. Nekem is a 6. elején volt ilyen vesztésem. Elkezdtem vérezni mire bementünk már nem láttak semmit, csak egy + tesztem volt. Azt mondták hogy kifogok tisztulni magától mert még nagyon az elején tartok, csak hogy menjek utána uh-ra. És úgy is lett. Elég erősen véreztem és hosszabb ideig mint általában. Minden rendben lett. Én ha nem muszáj nem mennek műtétre, mert az mindig kockázattal jár. Szerintem beszéld meg a dokiddal hogy szükséges-e, és hogy nem-e várhatnátok pár napot, hogy meginduljon magától. Ha viszont nagyon erősen véreznél mindenképp menj be.

Volt egyébként műtéti befejezéssel is de az már a 10. hétben.

Sajnálom.

Legközelebb majd biztosan sikerüL!

2010. nov. 5. 13:06
 9/12 anonim ***** válasza:
Nekem 5 vetélésből 1x nem kellett műtéti befejezés! Én bemennék a kórházba és megnézetném magam ! Ha kiürül magától akkor fölöslegesen úgy sem fognak megműteni! Az orvosnak mindenképpen megkell néznie! Ne félj! Sajnálom a történteket!! :(
2010. nov. 5. 14:16
 10/12 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm Mindenkinek, hogy írtatok!

Sajnálom, hogy ilyen sokunknak van rossz élményünk :( :(

Ma is voltam uh-n. Azt mondták, hogy a 2 nappal ezelőttihez képest nőtt 4-5 mm-t, de üres....ill.corionboholy telepeket látni és a vérármlása is nagyon jó...egyre bizonytalanabb vagyok, pedig kedden van műtétre időpontom! :(

Még egyszer köszönöm, hogy írtatok!

Minden jót kívánok Nektek!

2010. nov. 5. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!