Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 29-terhességi hétbe vagyok és...

29-terhességi hétbe vagyok és az orvosom diétára fogott. Érkelelne hogy veletek is volt már hasonló?

Figyelt kérdés
Sziasztok, érdekelne hogy veletek volt már hasonló hogy terhesség alatt diétára fogtak, és hogy kinek milyen diétát irtak elő. Nekem lényegébe csak azt mondta a dokim hogy kerüljem a gyümölcsöket és a sós ételek fogyasztását meg azt is mondta hogy minimalizáljam a vizfogyasztást max 1,5liter vizet ihatok meg már ugy hogy bele számolom a leveseket is meg a teát ilyesmit
2023. szept. 19. 12:11
 1/9 anonim ***** válasza:
61%
Akkor hülye volt az a orvos. Minimum 2,5 Liter vizet kell meg inni. Sőt egy terhes nőnek minimum 3,5 liter vizet kell innia. Almát ehetsz. Ha külön nem sorolta fel hogy milyen gyümölcsöt nem ehetsz. Banánban viszont sok a cukor tartalma. Az Alma meg savas. Milyen diétára fogtak egyébként? Mert az sem mindegy! Ha csak általános diétára fogtak, akkor mindent ehetsz. Csak mértékkel.
2023. szept. 19. 12:26
 2/9 anonim ***** válasza:
73%
Nekem is másfél liter van előírva, ugyanígy diéta miatt...
2023. szept. 19. 12:37
 3/9 A kérdező kommentje:
Az orvosom nem részletezte hogy milyen gyümölcsöket nem ehetek, összeségébe vette az egészet, annyit mondott csak hogy gyümölcsöt egyeltalán nem ehetek mert sok benne a cukor, és a sót is kerüljem az ételeimben, továbba a vizet mondta hogy max 1,5 litert ihatok meg
2023. szept. 19. 12:47
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

#1 Igen, normális esetben ennyit kéne inni. De itt valami gáz van.

Kérdező, a veséd működése nem került szóba? Veseelégtelenség esetén szokták korlátozni a folyadékbevitelt.

2023. szept. 19. 15:40
 5/9 A kérdező kommentje:

4-es

Egyeltalán nem került szóba, csak egy egyszerü méhszáj vizsgálatra mentem az orvos annyit is nézett, és a terhességi kiskönyv alapján mondta nekem hogy mivel többet hiztam mint amennyit kellett volna idáíg, diétáznom kell, mint mondtan a gyümölcsöket a sós ételeket mondta hogy ne egyek meg hogy max 1,5 liter vizet lehet egy nap meginni

2023. szept. 19. 16:14
 6/9 anonim ***** válasza:

Érdemes lenne kikérni egy másodvéleményt.

Diétát terhességi diabétesznél szoktak előírni. Normális esetben a laboreredmények meg a terheléses cukorvizsgálat eredménye alapján dietetikus állapítja meg a napi szénhidrát adagot. Jobb helyeken elmagyarázzák, mikor milyen arányban kell bevinni a lassú és a gyors felszívódású szénhidrátokat és melyik étel melyik típusú szénhidrátot tartalmazza.

A folyadékbevitelt akkor szokták korlátozni, ha a vesék nem jól működnek. De ahhoz meg tovább kellene irányítani a belgyógyászatra és a napi vizelet mennyisége alapján állapítják meg a bevihető folyadék mennyiségét.

Ez így, hogy a nőgyógyász hasraütésszerűen mond egy mennyiséget, semmiképp sem oké.

2023. szept. 19. 18:11
 7/9 anonim ***** válasza:
Ugyanez van nekem is, sokat híztam, laborom jó, de a hízás és vizesedés miatt diéta és napi maximum másfél liter víz!
2023. szept. 19. 18:37
 8/9 A kérdező kommentje:

7-es

Én nem vizesedek nem dagadnak a lábaim vagy a kezeim, igaz hogy többet hiztam mint amennyi az átlag érték, viszont adtam le cukorterhelésre vért 24-hetesen és ott is minden rendben volt

2023. szept. 19. 18:58
 9/9 anonim ***** válasza:
Kérdező! Vizsgáltasd ki magad! Mert csak úgy nem írnak elő diétát! És nem fognak 1,5 liter víz / napra. Hiszen minimum 2,5 - 3 liter vizet meg kell inni. Kérj dialektológiára be utalót. És majd a diabetólógus tovább utal. Vagy kér új orvosi szak véleményt. De ne húz adz időt. Mert max 10 hét és megszülsz.
2023. szept. 19. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!