29-terhességi hétbe vagyok és az orvosom diétára fogott. Érkelelne hogy veletek is volt már hasonló?
#1 Igen, normális esetben ennyit kéne inni. De itt valami gáz van.
Kérdező, a veséd működése nem került szóba? Veseelégtelenség esetén szokták korlátozni a folyadékbevitelt.
4-es
Egyeltalán nem került szóba, csak egy egyszerü méhszáj vizsgálatra mentem az orvos annyit is nézett, és a terhességi kiskönyv alapján mondta nekem hogy mivel többet hiztam mint amennyit kellett volna idáíg, diétáznom kell, mint mondtan a gyümölcsöket a sós ételeket mondta hogy ne egyek meg hogy max 1,5 liter vizet lehet egy nap meginni
Érdemes lenne kikérni egy másodvéleményt.
Diétát terhességi diabétesznél szoktak előírni. Normális esetben a laboreredmények meg a terheléses cukorvizsgálat eredménye alapján dietetikus állapítja meg a napi szénhidrát adagot. Jobb helyeken elmagyarázzák, mikor milyen arányban kell bevinni a lassú és a gyors felszívódású szénhidrátokat és melyik étel melyik típusú szénhidrátot tartalmazza.
A folyadékbevitelt akkor szokták korlátozni, ha a vesék nem jól működnek. De ahhoz meg tovább kellene irányítani a belgyógyászatra és a napi vizelet mennyisége alapján állapítják meg a bevihető folyadék mennyiségét.
Ez így, hogy a nőgyógyász hasraütésszerűen mond egy mennyiséget, semmiképp sem oké.
7-es
Én nem vizesedek nem dagadnak a lábaim vagy a kezeim, igaz hogy többet hiztam mint amennyi az átlag érték, viszont adtam le cukorterhelésre vért 24-hetesen és ott is minden rendben volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!