Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Korának megfelelők a méretei?

Korának megfelelők a méretei?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Viszonylag sűrűn kell járnom ultrahangra egyéb okok miatt és ezzel kapcsolatban lenne kérdésem.

10-én amikor voltam ott 8+5 naposnak mondta az orvosom, a crl 21,17mm volt, aztán vissza rendelt 22-én és akkor már 11+1 naposnak mondta, amit én furcsáltam, de hát nem én vagyok az orvos, elfogadom amit mond, itt a crl 42,7mm volt.

Ma vissza kellett mennem a vérvétel eredményemmel meg egy gyógyszerem beállítása miatt és mondta, hogy csinál egy ultrahangot és most 11+3 naposnak mondta, crl 45,7mm.

-Fl 6.0

-BPD 15,9

-AC 49,3

-HC 60.6

A lepény hátsó fali, minden oké vele, nem látott genetikai rendellenességre utaló jeleket( megyek majd a 12-ik heti genetikaira)

Lehetséges, hogy az utolsó előtti vizsgálaton elmérte volna?

Az utolsó menstruációm első napja május 5-e volt.

Az utolsó mérés alapján 11+6 napos lennék, holnap tölteném a 12-ik hetet, viszont a mai alapján 11+3.

Igazából csak a CRL miatt aggódom, van köztetek olyan, akinek hasonló méretekkel egészséges babája lett? Bízom az orvosomban és azt mondta, hogy minden rendben.

Hálásan köszönöm a válaszokat!

2023. júl. 27. 13:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha az orvos szerint oké, akkor itt senki nem fogja relevánsan felülírni az ő véleményét.
2023. júl. 27. 13:15
 2/12 A kérdező kommentje:

Nem várom el, hogy bárki is felülírja az orvos véleményét.

Arra vagyok kíváncsi, hogy járt e valaki hasonló cipőben?!😊

2023. júl. 27. 13:24
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj, ekkor már van akkora a baba, hogy könnyű elmérni. Kicsit jobban összegörnyed vagy kicsit jobban kinyújtózik az előző uh-hoz képest, és ott is van 1-2 nap eltérés. Máshova teszi a mérés két pontját, mint az előzőn, ott is az eltérés.
2023. júl. 27. 13:32
 4/12 A kérdező kommentje:

3-as válaszoló:

Köszönöm, hogy írtál!

2023. júl. 27. 13:54
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Lehet eltérek a kérdéstől de Nekem a méretei alapján a 8 hetes uh-n aztmondta május 5.én foganhatott, aztán a 11+4 hetes uh-nál már aztmondta hogy május 7.én foganhatott. Május7.-én ovuláltam az tény de az utolso menszim első napja április 17.

Akkor most a terhességem nem az utolsó menszitöl számolja hanem akkor amikor fogant, ugye méretei alapján? Nem teljesen világos.Most vagyok 13+4 holnap is megyek egy uh-ra. Nekem 8 hetesen volt 2cm azután a 11+4 es ultrahangon 48,5 cm volt az embrió.Szerintem ha az orvos aztmondja oké akkor okés :)

2023. júl. 27. 14:16
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Igazából, ha a mensi szerint 11+6, a mai alapján meg 11+3, az teljesen belefér.

Ez passzol az első méréshez is!

Semmi baj, minden oké!

2023. júl. 27. 14:31
 7/12 anonim ***** válasza:
5ös! Nem a fogantatástól számolja, hanem az uh alapján, a méretei alapján lő be egy kort. Pár nap eltérés simán belefér, ha megfelelően fejlodik és minden alkalommal tartja azt a különbséget. Én mensi alapján 21+4 vagyok, de az összes uh-n pár nappal kisebb, valószínűleg később fogant.
2023. júl. 27. 14:37
 8/12 A kérdező kommentje:

Nagyon aranyosak vagytok, megnyugtattatok.

Köszönöm szépen!

2023. júl. 27. 14:39
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

5ös vagyok.

alapból menszi alapján 12+4 napos lettem volna 2 hete mikor mentem uh ra de a méretei alapján 11+4nek ítelte meg, később fogant eleve a 21.ciklusnapon ovuláltam.

1 hét eltérés van nálam ha nem menszi alapján számolja hanem méretek alapján.Eleve május7.én ovuláltam hamarabb semmiképpen se foganhatott. Köszönöm 7es

2023. júl. 27. 14:42
 10/12 anonim ***** válasza:
bocsánat fentebb elirtam 48.5mm volt az embrió 11+4 hetesen.
2023. júl. 27. 14:44
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!