Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Másfél év korkülönbség esetén...

Másfél év korkülönbség esetén veszélyes a szülés?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Meglepetés babáról van szó. Mindenképpen megtartjuk.

Az előző baba azonban 1 hónappal spontán hamarabb jött, bekakilt a magzatvízbe. Koraszülött volt epepangás miatt, ami az utolsó trimeszterben alakult ki nálam.

Azonban aggódok, hogy esetleg rá vagy rám veszélyes lehet ez a kis korkülönbség ráadásnak. Elvileg újra kijöhet az epepangás is sajnos.

Akiknek ilyen kis korkülönbséggel jött a baba, annak a szülése mennyivel volt másabb?

Nyilván izgulok más dolgoktól is. Pl. A 1,5 évest szeretném, ha velünk maradna egy szobába, de félek a kicsi sírása majd felkelti.

Még szoptatom, képes leszek-e tandem szoptatni, ha kell.

A nagy akkor fog sétálni épphogy megtanul remélhetőleg (kicsit lassabb a mozgásfejlődése) mellette a kicsit tolom babakocsiban, egyáltalán el lesz -e benne. A nagyobb sok hónapig nem volt el benne, ölbe vittem mindenhova. Hordozni gondoltam, a naggyal meg sétálni kézen fogva..

ma 11:09
 1/4 anonim ***** válasza:

Bocsi, csak a babakocsis temahoz szolnek hozza.

Majdnem 2 a fiam, 21 honapos pontosan es meg mindig a babakocsitol fuggunk, mert setal 10 percet es kesz. Aztan cipelhetnem, ha nem lenne babakocsi. Szoval testverkocsi szerintem kelleni fog vagy minimum egy testverfellepo. Bar utobbi lehet nem lesz eleg, mert inkabb kenyelmesebben ulne.

Vagy a kicsit hordozod; nagyot tolod a babakocsiban.

ma 11:19
 2/4 anonim ***** válasza:
1-es vagyok, kulonben itthon a hazban vagy a kertben egesz nap rohan. De meg egy pelenkazasra se nagyon akar megallni, tehat fizikailag kepes sokat setalni, de kint egyszeruen nem akar. :D
ma 11:21
 3/4 anonim ***** válasza:
Azt sajnos előre nem lehet tudni, hogy mi vár szülésnél. De egyáltalán nem törvényszerű, hogy ha az első problémás volt, a második is az lesz. Amúgy ha túl kevés idő telik el a két szülés között, akkor nagyobb a valószínűsége a problémáknak, pl Koraszülés, vetélés, vagy bármi egészségügyi gond a babával. Evvel nem ijesztgetni akarlak, csak jobb ezekkel számolni. Az én gyerekeim közt 2 év van, második szülés sokkal könnyebb és probléma mentesebb volt. Nálunk nem zavarta a nagyon a kicsi sírása, simán tudott mellette aludni. Éjszaka sem ébredt meg, amikor a kicsihez keltem. Nekünk kellett a babakocsihoz testvér fellépő, mert sokat nem tudott még egyhuzamban sétálni. Egy másfél évesnél meg főleg kelleni fog. Lehet, hogy testvér babakocsi jobb lenne nektek. Vagy a picit hordozod, az is jó. De arra készülj, hogy a nagyobb még nem fog tudni sokat sétálni, neki is kell vmi alternatíva, ha elfárad.
ma 12:30
 4/4 anonim ***** válasza:

Terhesség alatt nagyon sokat olvastam. Ott kétszeresen megtanultam hogy nem lehet hasonlítani. Se terhességet, se gyereket, és én meg azt is hozzáteszem hogy felnőttet sem!

Tehát az hogy milyen terhesség, szülés és milyen baba lesz zsákbamacska. Én mindig mondom nekem egy angyal babám van, remélem neked is az lesz. Tekintve hogy ilyen kis korkülönbség sztem mindig nehezebb. Bár aztán ki tudja, mert valaki meg azt vallja hogy egyszerre letudni, vagy hogy neki ez így könnyebb. Tehát ezért mondom hogy nagyon lutri. Nem lehet okosat írni ilyen tekintetben. Egyébként volt egy szobatársam, ő elvetélt, kaparni is kellett egys ugye ott is jó ha vársz egy X időt, főleg ha kaphatnak. 4-6 hét után máris terhes lett, előttem szült pár nappal. Mesélte hogy neki az első szülés órákig tartott. A második pár perc alatt meglett.

Viszont amit én nagyon bánok és javaslok hogy más tegye meg hogy készülj fel. A légzés technikát mindenképp tanuld meg, hiába akart segíteni a szülésznő, hogyan kell, nem ment. Ha valaki megtanulja ott már ugye jön magától. A másik hogy amit szintén nem tudtam az az hogy úgy kell vajúdni ahogy neked kényelmes. Ha állva állva, vagy guggolva még jobb. Ezt is a szülésznő mondta, de abban az állapotban nem igazán ment a figyelés. Mindenesetre szülés után. Utána olvasgattam ezeknek. (Az utolsó pár órát a szülőszobában vajúdtam, utána derült ki hogy nem tudok tovább tágulni).

ma 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!