Korának megfelelők a méretei?
Sziasztok!
Viszonylag sűrűn kell járnom ultrahangra egyéb okok miatt és ezzel kapcsolatban lenne kérdésem.
10-én amikor voltam ott 8+5 naposnak mondta az orvosom, a crl 21,17mm volt, aztán vissza rendelt 22-én és akkor már 11+1 naposnak mondta, amit én furcsáltam, de hát nem én vagyok az orvos, elfogadom amit mond, itt a crl 42,7mm volt.
Ma vissza kellett mennem a vérvétel eredményemmel meg egy gyógyszerem beállítása miatt és mondta, hogy csinál egy ultrahangot és most 11+3 naposnak mondta, crl 45,7mm.
-Fl 6.0
-BPD 15,9
-AC 49,3
-HC 60.6
A lepény hátsó fali, minden oké vele, nem látott genetikai rendellenességre utaló jeleket( megyek majd a 12-ik heti genetikaira)
Lehetséges, hogy az utolsó előtti vizsgálaton elmérte volna?
Az utolsó menstruációm első napja május 5-e volt.
Az utolsó mérés alapján 11+6 napos lennék, holnap tölteném a 12-ik hetet, viszont a mai alapján 11+3.
Igazából csak a CRL miatt aggódom, van köztetek olyan, akinek hasonló méretekkel egészséges babája lett? Bízom az orvosomban és azt mondta, hogy minden rendben.
Hálásan köszönöm a válaszokat!
Ja, és csak hogy lásd, hogy önmagában a CRL-nek egy idő után nem sok jelentősége van, ha nincsenek extrém eltérések.
14+2 naposan sürgősen el kellett mennem uh-ra, mert egy gyökér NIPT-es ügyintéző a frászt hozta rám. Ott megnézték a baba mindenét, hastérfogat, fejtérfogat, stb. szépen kerek 15 hetesnek mondta, tartotta a folyamatos +5 napot. Jövőhéten menzesz szerint 15+6 naposan volt a havi orvosi vizitem, a doki csak gyorsan megnézte a nagyon összegörnyedt, alvó babánk CRL-jét (semmi mást nem mért, csak ezt), az alapján 15 hetesnek mérte (nem adott hozzá plusz napot, csak hogy a 16. hétben van). Ő tökéletesen lelkes és elégedett volt, mondta, hogy minden okés, 10/10-es a gyerek. Persze én meg kaptam a szívrohamot, hogy jaj, de hát 5 nappal nagyobb, most is nagyobb méretet kellett volna megadnia… aztán elengedtem, jó ez az orvos, tudja, mit csinál.
Aztán mostanra volt babamozira időpontunk, menzesz szerint 17+2 napra, itt már mindenét mérték megint, és kiadta a kerek 18 hetet. Szóval tökéletesen tartotta a méreteit, csak ennyi idősen ennyire össze tud már görnyedni :D.
De azért a 12. heti ultrahangon is össze tudta magát zsákolni rendesen, ha olyanja volt. Minden azon múlt, hogy az orvos/szonográfus éppen melyik pózában tudta elkapni. Nyilván extrém eltérések problémát jelenthetnek, de pár nap az semmi.
11-es:
Köszönöm, hogy írtál, megnyugtató!😊
Vagyis nem izgulok mert nyilván mondta volna az orvos, ha valami olyan probléma van, de azt mondta minden tökéletes, csak hát én olyan hülye vagyok, hogy egyből felütöm a google-t :D
Egyébként mondta a doki, hogy mocorog és összehúzta magát, nehezen is tudta elkapni olyan pozícióban, hogy lemérje.
Kérdezte, hogy a nemét szeretném e megtudni, mert hogy egyértelműen mutatja magát, de ezzel szeretném megvárni a páromat, hogy együtt tudjuk meg a genetikain.😊
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!