Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kinek mekkora volt a babája...

Kinek mekkora volt a babája 22 hetesen?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Tegnap voltam morfologiai vizsgálaton (nem volt indokolt, csak megnyugvásként mentem). Tegnap voltam 21+6napos. A doki 600grammnak mérte. (597 pontosan) Nem sok ez egy kicsit? Emlékszem tavaly a nővérem volt ezen a vizsgálaton alig volt neki a fia 400 valahány gramm. És nekem kislányom lesz. Méretei alapján 23+1napos de biztos vagyok a fogantatásban.

ma 10:04
 1/7 anonim ***** válasza:

Cukorterhelésre mikor mész? Jellemzően akkor nagyobbak a babák, ha gond van a cukorral.

Sajnos nekem csak 19+2hetes eredményem van ott 290gramm volt a kisasszony, alapvetően itt pont kicsit nagyobb volt a pocak. Azóta viszont napra pontosan hozza magát.

Amúgy ha gond lett volna, mondták volna neked. 2 hét eltérés nem szokott gond lenni.

Illetve az is fontos, hogy ilyenkor már nem számít a fogantatás ideje...12.hétig nőnek nagyjából egyformán, utána már más ütemben. Kiütközik a genetika. Ezért lesznek pl 40.hétre 3-4kg-os rövidebb, hosszabb babák.

Nagyon számít a családban mekkora emberek vannak, szülő, nagyszülő egyaránt.

Itt mar a kicsi sajátosságai jelen vannak, ő lehet nagy baba lesz.

ma 10:14
 2/7 A kérdező kommentje:
Cukorterhelesre március elején megyek. Nem mondtak hogy gond lenne a súlya, Aztmondta a doki hogy szép súlya van. Viszonyítási alap miatt gondoltam hogy nagyobb. Baratnoimnek sem volt ekkora és összes baba 3kg körül volt, vagy az fölött. Én sosem voltam husis, 53kgval estem teherbe. Annyit szedtem fel csak eddig amennyi a baba +víz. Apuka fiatal korában 60kg volt. Jó most így a korra való tekintettel és hogy jól főzök 100kg 🤣 de míg nem ismertem 80-85kg mozgott és izmos volt.
ma 10:20
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia! 21+6os mérésem nincs, de a fiam 20+0-nál volt 295 gramm, 38+6-ra született 3800 grammal.

Jelenleg 26. héten vagyok a lányommal, ő 20+3-nál 371 gramm, 23+3-nál 608 gramm.

Nekem rendszertelen a ciklusom, most a 20 hetesen tudtak csak egyáltalán terminust számolni, mert mindig vagy sokkal kisebbnek, vagy sokkal nagyobbnak mérték. Elképzelhető, hogy nálad is rosszul mértek. Nekem anno azt mondták, hogy mivel ez csak becslés, ezért akár 0,5 kg-t is tévedhetnek. Nyilván nem ilyenkor, de azért +/- 20% itt is simán előfordulhat.

ma 10:33
 4/7 anonim ***** válasza:

"Nem sok ez egy kicsit?"

"Tegnap voltam 21+6napos.Méretei alapján 23+1napos"

Válaszoltál a saját kérdésedre.

Nekem amúgy csak 19hetes méretem van. Akkor volt 290g. Utolsó menstruáció szerint akkor volt 19+4, méretei alapján 19+3, a valós fogantatás szerint meg 19+2 körül. Ezt csak azért írtam, hogy nagyjából megfelelt az átlagnak.(Fiú.) Akkor még... Később húzott bele, 4560g lett😉 Szóval ennyivel előtte nem lehet tudni. Mivel tömeget nem tudnak mérni, ezt a babák különböző hossza alapján adja meg a gép. Ott is lehet méréshiba, meg ugye nem egyforma az alkat. Különben nem lennének ugyanolyan magassággal vékony és kövér emberek is. Amúgy nekem több, mint 600grammal nagyobb lett, mint szülés előtt becsülték, szóval gondolhatod, félidős terhességnél mennyire lehet pontos...

Tesómnak lánya van, átlag alatti súllyal született. Mi tesómmal pedig majdnem pont ugyanakkorával, ahogy 3.testvérünk is. Nekem erre azt mondta egy doki, hogy az apuka születési súlya számít.

ma 10:37
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem tudom milyen méret volt a lányom ennyi idosen csak arra emlékszem, hogy mindig is nagyobb volt mint amennyinek kellett volna lennie. Mondták is, hogy nagy súllyal fog születni

A cukrommal minden rendben volt, és a kiírt időpont után szültem három nappal

Végül tényleg nagy lett, 4500 grammal született meg és 56 centivel

ma 10:44
 6/7 anonim ***** válasza:

Amúgy nem a súly az ami számít, attól, hogy vékony vagy, azért az életmód is felelős. A magasság. Az ami számít. A magasabb embereknek nagyobb babájuk szokott lenni. Hosszabbak és súlyra is gyakran nehezebbek. De ez sem feltétlen van így. Amúgy a 4kg születési súly is átlagos.

Nem hinném, hogy gond lenne, ráadásul amúgy is alig egy gét az eltérés. Azt biztos mondják, ha gáz van, nem mondtak semmit, minden rendben :)

ma 11:40
 7/7 anonim ***** válasza:
Ez sok, cukrodat nezesd meg 😓
ma 12:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!