Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Volt e valaki aki terhesség...

Volt e valaki aki terhesség alatt nagyon sokat idegeskedett és problémás lett a gyerek?

Figyelt kérdés
Gondolok itt értelmi fogyatékossagra, autizmus rá vagy idegrendszeri karosodasra.

2023. júl. 9. 06:53
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
9 Előtte is feltűnt, de nem ilyen egyértelműen. 3 évesen kezdett beszélni, az késői, de sok gyereknél nem lesz ebből gond (állítólag). 3-4 éves gyerek nem feltétlen beszél összefüggően, de akkor ez még nem baj, 5-6 évesen már abszolút furcsa, nekem 5 évesen szóltak az óvónők, hogy kisebb gond van.
2023. júl. 9. 15:05
 12/20 anonim ***** válasza:
8 vagyok, nem érzem jogosnak a nulla százalékot, főleg, hogy saját tapasztalatot írtam le.
2023. júl. 9. 15:07
 13/20 anonim ***** válasza:
75%
8/12, nem a saját tapasztalatnak szól a lepontozás, hanem annak, hogy a terhességi vészes hányással hozod összefüggésbe. #9
2023. júl. 9. 15:19
 14/20 anonim ***** válasza:
56%

Az én anyám szinte végigidegeskedte az egész terhességét velem a kedves apukám miatt, aki 2 hónapos koromban elhagyott minket, de szerencsére nem lett semmi maradandó betegségem :)

Egyedül annyi volt, hogy kiskoromban elég félős, azaz visszahúzódó voltam, szinte barátkozni sem mertem, de ez teljesen elmúlt, már más vagyok.

2023. júl. 9. 15:49
 15/20 anonim ***** válasza:
54%
13 És az miért baj, hogy gondolkodni merek és nem az idegesseggel, hanem a tapanyaghiannyal hozom összefüggésbe? Mellesleg azt is egy talán kíséretében. Mert biztos soha nem lehetek benne, hogy ez vagy az okozza, vagy éppen egyik sem, ez is oda van írva.
2023. júl. 9. 16:41
 16/20 anonim ***** válasza:
67%
15, azért, mert ez csak tippelgetés, és sajnos rengetegen hányják végig a terhességüket, és utána semmi baja nincs a gyereküknek. Nem tény, hanem csak spekulálsz.
2023. júl. 9. 16:46
 17/20 anonim ***** válasza:

16 először is köszönöm a válaszod

Másodsorban: egy ilyen kérdésre, mint, hogy az idegeskedés, vagy a vészes terhességi hányás, vagy az anya kék szemszine (értsd bármi) összefüggésbe hozható-e azzal, hogy a gyermeknek lesz-e barmilyen baja arra nincs egzakt válasz. Erről nem készül kutatás, nehéz lenne az idegeskedés mértékét, de még a károsodás mértékét is összevetni. Az én gyerekem ha nem látnám be, hogy fejlesztésre szorul, akkor mehetne a sima általános iskolába is. És akkor irhatnam itt azt is, hogy szuper okos gyerek és remekül beszél. És azt gondolom sok szülő gondolkodna így, mert ismerek gyerekeket akiket benyomtak a sima altalanosba, pedig nem ott lenne a helyük. Ebben a kérdésben, csak tippelgetni lehet, ahogyan a többiek is ezt tették és ez egyáltalán nem baj. Nem minden mérhető kutatásokkal.

Az autizmust én kizarnam a felsoroltak közül, annak genetikai háttere van. Én sok embert kérdeztem már mi lehet az oka a lányom beszédértési zavaranak, de senki nem tudta a választ, pedig a terhessegrol mindig kikerdeznek, de nem mondták soha, hogy az idegesség befolyásolhatta. El tudom képzelni, hogy egy teljesen nyugodt terhesség után is születhet beszédzavaros gyerek.

2023. júl. 9. 18:14
 18/20 anonim ***** válasza:
53%

5x voltam kórházban mert a víz sem maradt meg bennem. Az egészet végig hánytam. Az első trimeszterben 8 kgot fogytam...

A fiam 1 korára mondatokban beszélt.

Lányommal semmi baj nem volt nem hánytam minden oké volt.

2 éves és alig tud egy két szót.

2023. júl. 9. 21:13
 19/20 anonim ***** válasza:
Ja bocsi 8
2023. júl. 9. 21:13
 20/20 anonim ***** válasza:

Most miért lettem lepontozva? 😅

#14-es voltam.

2023. júl. 10. 10:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!