Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit csináljak, ha az orvos...

Mit csináljak, ha az orvos hüvelyi vizsgálatot akar csinálni?

Figyelt kérdés

Előzőleg máshoz jártam, és egyszer sem csinált.

Azóta elköltöztünk, az itteni sztk-s meg állítólag csinál az ultrahang mellé.

Én nem akarom, ilyenkor mi van, inkább menjek magánba másik városba?

20 hetes

2023. júl. 3. 10:51
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
71%
Én megmondom mindig, hogy nem szeretném. Ha ezt nem érti, akkor hogy nem egyezem bele. Nem fog rádugrani és letépni a bugyidat. Viszont az enyém minden alkalommal hisztizik egy sort ilyenkor. Kibírom, nem kell tőle semmi, csak havonta egy beutaló tsh vérvételre. A fontos vizsgálatokat magánban csinálom.
2023. júl. 3. 10:57
 2/27 anonim ***** válasza:
56%

Ha nem akarod akkor mond meg ,hogy te ezt nem engeded és ennyi. Amúgy én nem tudom miért kell a 20.héten hüvelyi uh??

Nekem 2x csináltak, 6 és 8 hetesen. Utána már nem. Mondjuk kislányomnál az utolsó hüvelyi 12.hétwn volt. Genetikai vizsgálaton, de ő 1 héttel kisebb volt.

2023. júl. 3. 10:58
 3/27 A kérdező kommentje:

Én sem értem, voltam genetikai uh-n, a másik orvosnál aki itt rendel, mert itt csak ő csinál genetikai uh-t, de mondták, hogy menni kell nőgyógyászati vizsgálatra is mellé, a másik orvoshoz.

Én sem értem, minek??!!

2023. júl. 3. 11:03
 4/27 anonim ***** válasza:
65%
Azt esetleg megkérdezted, hogy mi miatt szeretne hüvelyi vizsgálatot? Nem biztos, hogy ok nélkül javasolta. Egyébként UH-ról van szó, vagy sima vizsgálatról? A 12. heti UH-n ugye már hasi szokott lenni, de nálam pl. 2-3 óra szenvedés után, miután mindig pont úgy feküdt a gyerek, hogy nem tudták minden létfonosságú szervét rendesen megvizsgálni, javasolták, hogy akkor próbáljuk meg hüvelyivel, és úgy már utolsó nekifutásra sikerült minden. Terhesgondozásra egyébként magánba járok, ott mindig hasi UH van most már, viszont attól még az UH-n kívül meg is szokott vizsgálni (méhszáj, stb. rendben van-e).
2023. júl. 3. 11:20
 5/27 anonim ***** válasza:
76%

Nem hiszem, hogy hüvelyi UH-ra gondol, szerintem a méhnyakat akarja vizsgálni a hüvelyi manuális vizsgálattal. És nem vagy köteles beleegyezni, akkor sem, ha hisztizik.

Én az előző terhességemnél minden alkalommal visszautasítottam, és ugyanúgy, ahogy az egyik válaszoló is írta, jól földbedöngöltek minden alkalommal, de nem érdekel, az én testem, én babám, és kompetens vagyok annyira, hogy tudjam, elavult és káros gyakorlat a rutinszerű manuális méhszájvizsgálat. Aláiratták velem mindig, hogy nem járultam hozzá a vizsgálathoz, és ennyi.

2023. júl. 3. 11:25
 6/27 A kérdező kommentje:

Igen, 5-ös, a hüvelyi manuális lesz az.

Előző orvos egyszer sem csinált, úgy tudtam én is, hogy ez egy elavult dolog, és ultrahangon is látszik aminek látszania kell.

2023. júl. 3. 11:34
 7/27 A kérdező kommentje:
Már túl vagyok 2 genetikai ultrahangon meg egy nifty- teszten is.
2023. júl. 3. 11:35
 8/27 A kérdező kommentje:

Már bánom, hogy nem magánba kezdtem el járni.

De sajnos ekkora terhességet meg már nem is nagyon szívesen vállalnak más orvosok itt a környéken.

2023. júl. 3. 11:36
 9/27 anonim ***** válasza:
64%

Nekem sem hüvelyi ultrahangot sem hüvelyi kèzi vizsgàlatot sem csinàltak egèsz vàrandóssàg alatt.

Nyugodtan és határozottan utasítsd el. Nincs rà èsszerű ok, hogy turkaljanak. Ha hisztizik, akkor szòlj rà, hogy ne hisztizzen. Ha nem nevezik meg, amit művel, sosem hagyjàk abba.

2023. júl. 3. 12:09
 10/27 anonim ***** válasza:
50%

Sziasztok! Bocsánat az Offért, de ilyenkor veszélyes lehet már az hüvelyi vizsgálat, ha csak nem muszáj?

Én a 10. Héten vagyok és eddig csak hüvelyi UH volt, ami tudom, hogy normális, de arról fogalmam sem volt, hogy később már nem szerencsés.

Árthat a magzatnak?

2023. júl. 3. 12:11
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!