Terhesség alatt ti mennyiben változtattatok az étkezéseteken?
Semmit.
Előtte sem ettem nyers húst meg tojást, így semmit nem kellett.
Az elején semmit, a cukorterhelés után meg tartottam az IR diétát.
Az első trimeszter amúgy nekem is kihívás volt mindkét terhességemnél, szóval akkor azt ettem, aminek a gondolatától éppen nem fordult fel a gyomrom. Egyébiránt lemondtam a sushiról és a félig átsült steak-ről, illetve az alkoholtartalmú dolgokról, meg a tojást a terhesség alatt jobban átsütöttem, de kb ennyi volt a változás.
Én rengeteg tonhalat ettem előtte, azt kihagytam.
Miután egyszer penészt találtam benne, utána nem kockáztattam a házi lekvárokat, boltiakat meg nem nagyon ettünk.
Refluxom lett, így arra elkezdtem diétázni: szénsavas üdítők, paradicsom, savas dolgok
Kihagytam többségében a penészes sajtokat. Az elején még ettem boltit, mert az orvosom szerint azzal nincs gond (pasztörizált tejből készülnek) aztán inkább nem.
A tükörtojást nem lágy sárgájával ettem.
Egy darabig kerültem a bolti szalámit és társait, de azt aztán elengedtem.
Semmit, illetve annyit hogy amit kívántam megettem, máskülönben kerülöm az olyasmit (hamburger, kenyer, pekáru, szószok, gyors kaja) amiket az első trimeszterben állandóan ettem volna.
Nyers toját én sem eszek, max rántottát, vagy főtt tojást, illetve nyers húsokat sem természetesen. Az édesitős dolgokat kerülöm, de megeszem ha véletlen elém kerül. Egy dologról mondtam le, a camambertröl, amit amugy nagyon szeretek. De ezen kivül ami veszélyes lehetNE (!) mint tengeri herkentyű, alkohol, amúgy sem fogyasztom.
Nem kívántam az édeset. Tehát azt nem ettem. 20. hétig fogytam. Végül nem híztam,csak 7 kg-t, ami a szüléssel le is ment.
Lányom lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!