Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Többet eszel kismamaként vagy...

Többet eszel kismamaként vagy változtattál az étkezéseden?

Figyelt kérdés

Terhességi hetet és felszedett súlyt is mondanátok?

Azok kívül persze amiket eleve nem szabad enni/inni.

Én annyit változtattam, hogy figyelek a mindennapi nyers zöldség és gyülölcs bevitelre, meg eszem joghurtokat is. (Várandósság előtt nem voltam nagy gyümi és joghurt evő, de zöldségekből mindennap sokat ettem). De kalóriára nem eszem többet. Eddig még a súlyom nem nőtt csak a poci. 20 hetes vagyok és 28 éves

2021. aug. 5. 12:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Semmit nem változtattam az ég világon. Eszek akkor es azt, amit megkívánok.

72kg-al lettem terhes, 32hetes vagyok, +3kg-nál járok. 28éves vagyok.

Van egy 2 éves fiam. Vele 78kg-al lettem terhes, vele +8kg-nál álltam meg. (Vele többet ettem mint amúgy)

2021. aug. 5. 12:30
 2/12 anonim ***** válasza:
Tudatosan nem változtattam, de kevesebbet ettem, nem fért belém az az adag, amit a terhességeim előtt megettem. Az elsővel 3, a másodikkal 4 kg plusszal mentem szülni, összeségében fogytam.
2021. aug. 5. 12:41
 3/12 anonim ***** válasza:
46%

Én még teherbeesés előtt átálltam a napi 5-6szori étkezésre, egy lazább 160g-os diétával (előtte nagyon össze-vissza ettem :( ). Ezt jelenleg is tartom, bár nem számolom már a szénhidrátot, és a 160g-nál biztosan többet veszek magamhoz. De igyekeztem a diéta alapelvét tartani, mivel nagyon féltem, hogy cukros leszek.

Szerencsére tökéletes lett a cukorterheléses vizsgálatom, így büszke vagyok magamra. :)

57 kg-mal indultam, most pedig 64 vagyok a 2,5 kilós babszlival plusz a többi "alkatrésszel" együtt. Kíváncsi leszek a végére. :)

35 hmk

2021. aug. 5. 12:44
 4/12 anonim ***** válasza:
47%

300-500 kalóriával többet kell enni a második trimeszter után.

A baba szempontjából heti fél kilót vagy csak kicsivel kevesebbet, de kell gyarapodni.

Koraszülést és kicsi súlyt okozHAT ha nem eszik rendesen az anyuka.

Van egy ilyen ismerősünk, csont és bőr volt a lány, nem is lett egészséges a baba. A barátnője akivel egyszerre voltak terhesek, felszedett Normális súlyt és egézsséges baba született.

Én 13 hetes vagyok, egyenlőre nem eszek még túl sokat, de azért rá kell vennem magam h normálisan egyek ha nem akarok problémát (1,5 kilót gyarapodtam 12. hétig, ez teljesen ok az első trimeszterben, azóta még nem mértem magam).

2021. aug. 5. 12:45
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
A terhesség felétől érzem, hogy nagyobb az étvágyam, mint amúgy. Nem sokkal, de azért több energiát viszek be. Eddig 8 kilót híztam, 30. hétben járok. Ez biztos, hogy lesz több is sajnos, de nem tudok mit csinálni. Nem eszem kettő helyett, csak vizet iszom, szóval próbálok odafigyelni, de ha megkívánok egy sütit, akkor megeszem (cukrom engedi), úgyhogy ez van. Amúgy kívülről nem látszik rajtam.
2021. aug. 5. 12:50
 6/12 anonim ***** válasza:
59%
Igen, többet ettem, különösen a vége felé (az elején kevesebbet), mert már nagyon unatkoztam, itthon voltam bezárva (covid időszak), munkahelyemről is előbb el kellett jönnöm, mint terveztem. Nem, különösebben nem figyeltem oda, úgy étkeztem, mint előtte. 18 kilót híztam összesen, de ennek nagy része víz volt, 2 héttel szülés után már csak 2 kiló pluszban voltam.
2021. aug. 5. 12:56
 7/12 flora08 ***** válasza:
100%
A 20. hét után kezdtem hízni, addig nem volt étvágyam. Ettem mindent (húsok, tejtermékek, gyümölcs, zöldség, tészták), csak keveset. Kb. a 24. hét óta lett sokkal jobb az étvágyam, nagyobb mennyiséget bírok enni, mint korábban. A 29. hétben vagyok, 7 kilót híztam eddig. Magas vagyok (178 cm), nem látszik, csak a pocakom. (És végre nem látszik ki a medencecsontom 😁) 56 kilóról indultam, úgyhogy az első pár kiló felszedése után kerültem ki a testtömegindex szerinti kórosan sovány státuszból. Sosem voltam jó evő, mindig csak nagyon kis mennyiségeket ettem, gyerekkorom óta. A gyümölcs-és zöldségbevitelre odafigyelek, szerencsére a tavaszi/nyári időszak kedvező ebből a szempontból. Próbálok nem nassolni (ami nagyon nehéz, mert imádom az édességet, és kívánom is.)
2021. aug. 5. 13:26
 8/12 anonim ***** válasza:
Most kb.ugyanúgy eszek, mint terhesség előtt, nem vagyok kívánós sem. Amikor rosszul voltam a 6-9.hét körül, akkor kevesebbet ettem. 17 hetes vagyok, eddig semmit sem híztam.
2021. aug. 5. 18:28
 9/12 anonim ***** válasza:
95%

22.hét, plusz 4 kg.

60 kilóról indultam.

Eleinte volt csak nagyobb az étvágyam, kivànós nem vagyok különösebben.

2021. aug. 6. 15:07
 10/12 anonim válasza:
Igen, sajnos nagyon kívánús lettem. Vékony voltm és magas, 180 cm 67 kg ról indultam, most 82 kg vagyok 32 hetesen. Mondjuk meg is látszik rajtam... a nadrágok, amik eddi bők voltak, most már rendesen feszülnek.
2021. aug. 7. 20:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!