Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyire gyakori hogy a...

Mennyire gyakori hogy a 12.heti uh-n változtatnak a szülés dátumán és ez miért van?

Figyelt kérdés
2021. márc. 24. 09:51
 1/8 anonim ***** válasza:
Konkrét dátumot én csak ezután a vizsgálat után kaptam.
2021. márc. 24. 09:57
 2/8 anonim ***** válasza:
76%

Folyamatosan változtatnak, de a gep is kiírja, hogy +/-3 hét a tippelés pontossága.

Aztán ha meg látod, hogy hogyan "mér" az orvos, rájössz hogy még annyi sem lesz.

A végén úgyis az utolsó menstruáció időpontjából számított dátum lesz alegközelebb a szüléshez (+/- pár nap)

2021. márc. 24. 09:57
 3/8 anonim ***** válasza:
48%
Elméletben az első 12 hétben egyforma ütemben fejlődnek, így a méretéből látszik, hogy hány napos. Az egy más kérdés, hogy a radiológus mennyire pontosan jelöli ki a magzatot a monitoron.
2021. márc. 24. 09:59
 4/8 anonim ***** válasza:

Nekem mensi szerint 7+3nál volt megállapításom. Ott mondták 2 nappal nagyobb, de majd a 12hetes dönti el a dátumot.

Hétfőn voltam a 12hetesen, ott is 2nappal nagyobbnak mérték, így azt a datumot írták be kiírtnak, nem a mensi szerintit. 12hétig ugyan úgy fejlődnek, ezért alapoznak erre. Utana már nem releváns a méret.

2éves a fiam. Vele mensi szerintire írtak ki, akkora is volt.

A végén hetente kellett járnom uh-ra, 36hetesen 38hetet mondtak, 37hetesen is 38 hetet mondtak, 38hetesen 36hetet mondtak, 39hetesen meg 41et 🤦‍♀️

Szóval ja... attól függ ki a doki és hogy méri..

2021. márc. 24. 10:11
 5/8 anonim ***** válasza:
Nekem változtattak a 12. héten 3 napot, mert kisebb volt s mérete, aztán megszületett egy hónappal előbb. Kevesen szülnek a megadott napon.
2021. márc. 24. 10:15
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem kórháztol függ. Nekem egyik gyereknél sem változtattak rajta, pedig mindkétszer egy héttel kisebb volt a 12. hetin.
2021. márc. 24. 10:32
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem a 12. heti genetikai UH előtt nem is volt kiírt időpontom, pontosan azért, mert a legtöbb esetben nem mérvadó a menses alapján számolni. Az a (megközelítőleg) pontos eredmény, amit ezen az ultrahangon mérnek. A 12. hétig nagyjából azonos ütemben fejlődnek a babák, és csak ezután torzíthatnak a sajátos genetikai tényezők. Ez alapján lehet a legpontosabban megbecsülni a szülés várható időpontját. Az én orvosom is csak ennek fényében töltötte ki a kiskönyv vonatkozó oldalát.
2021. márc. 24. 11:02
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha rendszeres a menzeszed, akkor a terhesség megállapítása során az utolsó menzeszed alapján mondják meg a dátumot.

12 hétig egyformán fejlődnek a magzatok, így a kormeghatarozásra a legjobb a 12 hetes genetikai UUH. Akor szoktak csak változtatni, hogy ha a menzesz alapján és az UH alapján számolt dátum között jelentős, több mint egy hetes különbség van.

Ha a kiskonyben kiirtak egy dátumot és az orvos lepecsételte, akkor utána már nem varialnak, az alapján kell számolnom mindig, és az alapján kell mondanod, hogy aktuálisan hány hetes terhes vagy.

Az marhára mindegy, hogy a 20 meg 32, meg a terminus közeli UH-n mit mondanak, ugyanis születik gyerek 2500 grammal meg 4500 grammal is ugyanúgy 40. Hétre. 12. Hét után nem egyformán fejlődnek.

Későbbi UH során soha nem mondanak olyat, hogy az alapján x hetes vagy, azt mondja, hogy A MAGZAT MÉRETE AKTUÁLISAN HÁNY HETES TERHESSÉGNEK FELEL MEG A NAGY ÁTLAG ALAPJÁN.

Csak ezt valahogy nem bírj a terhesek többsége felfogni, és kényszeresen az utolsó UH alapján mondják, hogy hány hetesek, aztán pedig fel vannak háborodva, hogy "mindig mást mondanak".

Még egyszer leírom: ha elmész a menzesz alapján számított 32. terhességi héten egy UH vizsgálatra, és ott azt mondják, hogy méret alapján 33 hetes a terhesség, attól te meg bizony 32 hetes terhes maradsz.

Csak a magzatod jelenlegi mérete a 33 hetes terhességnek megfelelő átlag mérethez tartozik. Ennyi.

2021. márc. 24. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!