Terhessegi diabetesz! Akinek eleri a hatarertek az egyoras erteket (nalunk 6,5 alattit kernek, de mashol tudom,7), annak csokkentettek a ch mennyiseget regelire vagy inzulin kellett es nem valtoztattak a CH-on?
Nem a reggelit kell csökkenteni, hanem teljes Ch diétára van szükség.
A helyedben felkeresnék magánban egy dietetikust (állami ellátásban mire időpontot kapsz, meg is szülsz) és az ő útmutatása alapján tartanám a diétát. Netről összekukázott anyagokból általában hibás diéta lesz, mindenképp szakember segítségét javaslom.
Felreertettel, jarok diabetologiara, raadasul 3 terhessegbol masodjara nyertem meg a GDM-t, van benne mar rutinom.
Az elso terhessegemnel viszont meg se kozelitettem soha a hatarerteket, se otthoni, se a heti venas vervetelnel.
Most viszont rendszerint ekorul volt a heten, ezert erdekel masnal ebbol mi lett kesobb. Tovabb romlott-e es kellett inzulin vagy eleg volt dieta valatas.
ilyen nincs. a ch diéta nem a reggeli szénhidrátról szól, hanem meg van határozva pontosan, hogy hány órakor mennyit és milyet.
8 alatt nem adnak inzulint, de ha adnak is csak akkor ha a diétától sem megy 7,5 alá. a határ nem 6,5 hanem 7,5, ez egy egységes határ, 6,6-nál nem beszélhetünk diabétesznél, hiszen az egy teljesen jó érték
???????
A legerzekenyebb a szervezet reggel a cukorra, ezert merik nezik a diabetologian is rendszeresen a reggelit, nem pedig az ebedet vagy a vacsorat, meet abbol indulnak ki, ha rendesen tartod a dietat reggeli utan mered a legmagasabb erteket a napbol.
Az elso terhessegemnel 6 honapon at jartam heti 1-2szer a diabetologiara, nyilvan rogzitett napi ch mennyiseggel, es allandoan varialtak a napi elosztassal, aztan az osszemnnyiseggel is, hogy a legoptimalisabb legyen.
Ott 7 volt a hatarertek, ami alatt maradni kellett az egyoras ertekeknek.
Most mashol lakunk, mashova tartozom, itt egyenlore 2 hetente kell menni, naplot ugya ugy vezetni, de itt pl 6,5 alatt kerik. Es egyenlore nekem a reggi ertekek emorul/felett vannak. Csokentettuk a reggeli ch-t.
Ezert kerdeztem, vajon meddig varialnak a mennyiyeggel, ki hogy jart, eleg volt dietan valtoztani vagy inzulin kellett.
7 alatt kellett tartani, nekem 7,3 volt, és 150 g ch diétával mindig bőven 7 alatt volt.
2 hétig variáltak, hogy hogy lenne a legjobb a ch bevitel, aztán sikerült beállítani és minden rendben volt, nem kellett inzulin.
3. vagyok. mikor írtam, még nem láttam a kommentedet.
így viszont más, de akkor is 7,5 a határ, 7 alá kell vinni.
6,6 az tökéletes, hiszen emelkednie kell.
mondjuk azzal nem értek egyet, hogy a reggeli a legemelkedőbb, szerintem azért mérik reggel, mert akkor dolgoznak a laborosok.
nekem pl. vacsit volt nehéz eltalálnom, akkor ugrott fel. mondjuk nálunk nem mérnek már 1 órást kismamáknak, előző fiamnál még az volt, hogy 1 és 2 órás volt, most már csak 2 órás van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!