Inzulin rezisztencia okozhat meddőséget?
Nekem okozott meddőséget, kb 6-8 éve. Akkor még nem ismerték az inzulin rezisztencia fogalmát a dokik, csak a cisztákat tudtam.
Természetes módszerekkel (étrendváltás, gyógynövények, tisztítókúrák, energetika, mozgás) helyrejöttem, és jöttek a gyerekek.
4 hónapja diagnosztizálták az IR-t, amikor újra előjöttek a cisztáim. Kaptam gyógyszert is, és természetgyógyászként minden lehetséges természetes módszert bevetettem, múlt héten voltam UH-n, eltüntettem a cisztákat és csökkenthettem a gyógyszeradagot is. Az étrendre természetesen továbbra is oda kell figyelni.
Inzulint a terhesség alatt csak akkor kell kapni, ha erősen cukorbeteg is vagy - de ez nem feltétlenül van így. Az IR azt jelenti, hogy nem jól dolgozod fel a termelt inzulint, így a gyógyszeres megoldás gyakoribb.
Bár nálam nem volt igazolható a laborleletek alapján az IR, mivel pont határértéken volt...azonban a policisztás petefészkek láthatóak voltak ultrahangon, és a tüneteim is megerősítették, tehát kell, hogy vmilyen fokú IR legyen nálam is. Másfél évig nem jött a baba nálunk, de aztán spontán sikerül. Aviváztam, IR diétát tartottam dietetikussal egyeztetve, vitaminok (multivitamin, D vitamin), gyógyteák (ciklustól függően málnalevél és palástfű), étrendkieg. (myo-inozitol),sok-sok mozgás.
Amikor aztán a cisztáimat akartam megnézetni egy másik nődokival, már a baba szívműködését láttuk az ultrahangon, és el se hitte, hogy policisztás petefészkeim voltak!Szerintem ha az ember megtesz minden tőle telhetőt, és több oldalról is támogatja az egészségét,akkor nagy az esély a babára, akár természetes úton is! Sok sikersztorit olvasgattam, ezek erőt adtak, kívánom, hogy sikerüljön neked is, mert úgy sejtem, hasonló cipőben járhatsz, ha feltetted a kérdést.
Szia!
Én pozitív példa vagyok, gyerekkoromtól IR-es tünetekkel, 15 évesen megállapítást nyert. Tavaly július óta diétázom, az első három hónapban cukrot, fehérlisztet kerültem, szénhidrátot nem számoltam, hébe-hóba (kb heti 1X sportoltam). Az inzulin eredményem így is pocsék lett, kaptam merckformin XR-t, először 2000 mg/nap, na attól még rosszabb lett, majd lecsökkentették és már jobb. Emellett 120 grammos CH diéta(óktóber óta), heti 3 sport. az eredményem még így is rossz volt, 36-40 napos ciklus (+ciszták), de 3 hónap alatt teherbe estem. a doki sem akarta elhinni :) kaptam progeszteron pótlást, a megtartás miatt, és hogy az inzulinfröccs ne ölje meg a babát, szigorú 80 gramm/nap CH bevitelre fogott a doki. Szerintem a nagyon pontos diéta és a rengeteg mozgás segített, nekem a gyógyszer nem túl sokat, szóval attól túl nagy megváltást nem kell várni, persze biztos valamit ér, de sport és diéta nélkül csak ront...
10hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!