PCOS és inzulin rezisztens témában jártasoktól.
Lehet/kell-e szedni a Meforal 500 nevű gyógyszert a fenti
problémák miatt terhesség alatt?
Figyelt kérdés
3 hónapja még Magyarországon írták fel nekem a Meforalt, akkor még nem tudtam, most derült ki, hogy terhes vagyok. Angliában élek, ahány orvos, annyi féle vélemény, valaki szerint mindenképp szedjem végig a terhesség alatt, más szerint csak a 3. hónapig, a betegtájékoztató szerint kérdezzem az orvosomat.
Én mindkét babámmal a 3. hónapig szedtem és a 14. hétre fokozatosan leépítettem. De nem egy olyan sorstársat ismerek, aki végig szedte és a világon semmi gondja nem volt. Szerintem ebben nincs rossz döntés, csak azonnal ne hagyd abba, csak fokozatosan a második trimeszterre, ha abba akarod hagyni. Gratulálok! :)))
2015. júl. 24. 16:44
2/7 anonim válasza:
Az orvosom nem szólt róla, hogy valamelyik héten leállítaná, nekem annyit mondott, hogy nem kell abbahagyni, mert kell ahhoz, hogy megmaradjon a baba. Bromocriptint is szedtem mellette a magas prolaktinra, azt viszont azonnal el kellett kezdeni leépíteni. Később ugye épphogy magas prolaktin kell majd a tejtermeléshez.
Sajnos, azóta újra szedem :(
2015. júl. 24. 17:37
3/7 anonim válasza:
Ajánlott a 34. hétig szedni.
2015. júl. 24. 20:31
4/7 anonim válasza:
Én a 12. hétig szedtem, és egyik napról a másikra hagytam abba. Minden rendben volt, jók voltak az értékeim terhesség alatt.
2015. júl. 24. 23:37
5/7 anonim válasza:
En is PCOS-s vagyok es IR-es.Viszont en semmilyen kezelest nem kaptam ra se otthon,se itt Angliaban.
Spontan teherbe estem,en ugy szamolom 5+3hetes vagyok,3-an megyek orvoshoz.Muszaj lenne szednem a gyogyszert kulonben elvetelek?:((
2015. júl. 26. 00:11
6/7 anonim válasza:
Kedves utolsó, ennyire nem kell aggódni, nem kézenfekvő, hogy gyógyszer nélkül nem marad meg a baba. A hármas kezelés másik két része viszont minden további nélkül önállóan is végezhető: diétáról és mozgásról van szó. Ha viszont diagnosztizált IR-es vagy, akkor a helyedben nem várnék még egy hetet, mielőbb orvoshoz kéne menni, hogy az megmondja, mire van szükséged. Az IR-esek állapota annyira sokféle lehet és különböző súlyosságú, hogy az itt válaszolók semmi kézzelfoghatót nem fognak tudni mondani neked.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!