1-trimeszteri UH magas THS, de normál értékű T3 és T4?
Terhesség alatt általában csökken a TSH.
A dokitól függ, az enyém szelént javasolt szedni ugyanerre.
#3-as vagyok. Én elmentem endokrinológus nőgyógyászhoz, a háziorvos nem fog hozzá érteni és a nőgyógyász se nagyon.
A TSH (nekem 4.6 volt) nem számít amúgy, csak indikátora, hogy mennyi a T3, T4 (mindkettő felső határértéken belül volt nekem). Ami problémás a nem endokrinológus-nőgyógyászoknak, hogy azok a range-k, amik meg vannak adva, változnak a terhesség alatt (és már nem emlékszem, hogy hogyan, de nem az, ami a papírra rá volt írva).
A terhesség után a picit emelkedett értékek nem annyira problémásak, ha nem akarsz épp gyereket. Az első trimeszterben érdemes minél lejjebb tornászni. Aztán beindul a baba pajzsmirigye is és akkor sokaknak lemegy magától. (Nekem a 9. hónapban most ilyen 1.5 körül van a TSH-m).
Gyógyszert nekem nem adtak, mert azt mondták akkor ájuldoznék meg szédülnék. Ezért nekem havi vérvételt + szelént írtak elő és ha határérték fölé menne, akkor menjek vissza. A szelént a védőnő vitaminként/ táplálékkiegészítőként kezeli a kiskönyvben és az orvosok is, recept nélkül kapható, én valami 80 egységet eszek (elvileg elég keveset).
Jah meg nekem azt mondták, hogy jódmentes kismamavitamint egyek, mert a böhöm sok jód, ami a terhes vitaminokban van, nem lesz jó a pajzsmirigyemnek.
7.: köszönöm szépen a hosszú választ! :) nem voltak ellentestek nézve, mivel a TSH magasabb lett ezért nézték meg a T3-mat(4,4) és T4-et (15,2). Erre mondta a nőgyógyász, hogy mivel ezek rendben vannak, így nem kell aggódni! A neten azt olvastam, hogy a magas TSH önmagában semmit nem jelent és terhesség alatt másoknak is felment.
De én inkább elmegyek endokrinológushoz, mert a legfontosabb a babám egészsége! Sajnos így magánba megyek…
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!