Az Edwards-kór eredménye 1:732, ez most pozitívat jelent?
Kombináltnál nincs pozitív vagy negatív, ez egy becslés. Vagyis pozitív akkor lenne, ha 1:1 lenne az eredmény, de ilyet én még nem hallottam.
Ez pontosan azt jelenti, hogy 732 a tiedhez hasonló terhességből egynél beteg a baba. Lehetsz persze te az az egy...de szerintem ez nem egy rossz eredmény. Persze ha aggódsz, nyugodtan csináltathatsz egy kromoszómatesztet (pl. Prena, Nifty stb.)
3as. 27 éves vagyok.
4-és A doki a kombinált tesztet javasolta, mondta, hogy nincs értelme drágábbat csinálni. De mostmár mindegy, nyilván nem számít mennyibe kerül csak, hogy minden rendben legyen
Kérdező, drukkolok :)
De az utolsó mondatodnak semmi értelme. Csinálsz bármit, bármilyen drágán, nem értem fog múlni, hogy rendben lesz vagy nem.
#6 Nem mindegy, hogy tudja - e, hogy egészséges vagy beteg a babája, nem mindegy, hogy tud - e dönteni, hogy ki szeretne - e hordani egy beteg/élettel összeegyeztethetelenül beteg babát. Vagy nem mindegy, hogy feleslegesen stresszeli végig a terhességet, mert makk egészséges babája van.
Kérdező, nagyon pici az esély beteg babára. Ha megnyugtat és van lehetőséged, akkor csinálj másik tesztet, de ez nem rossz eredmény.
4-es vagyok: Érdekes, hogy az orvos ezt javasolta. nálunk pont fordítva, ő rögtön NIPT tesztet mondta a kombinált helyett, pedig a korom nekem sem indokolja (28 vagyok) de mire megcsináltam a kombi tesztet rájöttem én is, hogy valószínűség számításon alapul a kombinált teszt. Azaz kb semmit nem ér.. és így hogy az UH-n a tarkóredő kicsit emelkedett volt, hiába jött ki a tesztre 1:21000-hez, engem ez nem nyugtatott meg annyira..
De remélem kérdező neked is minden rendben lesz!:))
Nem mindegy, hogy tudja - e,
Nyilván, de nem ez írta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!