Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az Edwards-kór eredménye...

Az Edwards-kór eredménye 1:732, ez most pozitívat jelent?

Figyelt kérdés
Tegnap voltam uh-n és kombinált teszten, ma már meg is kaptam az eredményt…..aggódom, mert azt írja, hogy közepes kockázat…13/14 hetes terhes vagyok. A Papp-a 0,240MoM, a szabad hcg 0,247MoM. Ez normális érték vagy túl kicsi? A tarkoredő 1,71mm. A down-kór 1:20000, a patau pedig 1:2013.

dec. 31. 22:50
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
93%

Kombináltnál nincs pozitív vagy negatív, ez egy becslés. Vagyis pozitív akkor lenne, ha 1:1 lenne az eredmény, de ilyet én még nem hallottam.

Ez pontosan azt jelenti, hogy 732 a tiedhez hasonló terhességből egynél beteg a baba. Lehetsz persze te az az egy...de szerintem ez nem egy rossz eredmény. Persze ha aggódsz, nyugodtan csináltathatsz egy kromoszómatesztet (pl. Prena, Nifty stb.)

dec. 31. 23:06
 2/13 A kérdező kommentje:
Ezt én is tudom :) nem úgy értettem, hogy pozitív, hanem, hogy ez most akkor rossz vagy nem, hogy volt e valakinél ilyen és mégis egészséges lett a baba, mivel a többi értéket sem értem, hogy az jó vagy sem. Lehet én fogalmaztam meg a kérdést. Egyébként köszönöm a válaszod.
dec. 31. 23:27
 3/13 anonim ***** válasza:
50%
Hány éves vagy?
tegnapelőtt 01:17
 4/13 anonim ***** válasza:
86%
Az én kombinált tesztemen a Papp-A: 0,94 Mom, szabad B-HCg 1,360 Mom volt. Mind3 betegségre alacsony kockázat jött ki.. viszont nekünk a tarkóredő értéke volt emelkedettebb 2,6.. Ezért csináltattunk NIPT tesztet, bár nem olcsó, de én sokkal nyugodtabb vagyok így, hogy az negatív, és biztosabb mint a kombinált teszt.. ha megtehetitek szerintem érdemes ezt megcsináltatni.
tegnapelőtt 01:30
 5/13 A kérdező kommentje:

3as. 27 éves vagyok.

4-és A doki a kombinált tesztet javasolta, mondta, hogy nincs értelme drágábbat csinálni. De mostmár mindegy, nyilván nem számít mennyibe kerül csak, hogy minden rendben legyen

tegnapelőtt 03:03
 6/13 anonim ***** válasza:
13%

Kérdező, drukkolok :)

De az utolsó mondatodnak semmi értelme. Csinálsz bármit, bármilyen drágán, nem értem fog múlni, hogy rendben lesz vagy nem.

tegnapelőtt 08:37
 7/13 anonim ***** válasza:
82%

#6 Nem mindegy, hogy tudja - e, hogy egészséges vagy beteg a babája, nem mindegy, hogy tud - e dönteni, hogy ki szeretne - e hordani egy beteg/élettel összeegyeztethetelenül beteg babát. Vagy nem mindegy, hogy feleslegesen stresszeli végig a terhességet, mert makk egészséges babája van.

Kérdező, nagyon pici az esély beteg babára. Ha megnyugtat és van lehetőséged, akkor csinálj másik tesztet, de ez nem rossz eredmény.

tegnapelőtt 10:23
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

4-es vagyok: Érdekes, hogy az orvos ezt javasolta. nálunk pont fordítva, ő rögtön NIPT tesztet mondta a kombinált helyett, pedig a korom nekem sem indokolja (28 vagyok) de mire megcsináltam a kombi tesztet rájöttem én is, hogy valószínűség számításon alapul a kombinált teszt. Azaz kb semmit nem ér.. és így hogy az UH-n a tarkóredő kicsit emelkedett volt, hiába jött ki a tesztre 1:21000-hez, engem ez nem nyugtatott meg annyira..

De remélem kérdező neked is minden rendben lesz!:))

tegnapelőtt 10:26
 9/13 anonim ***** válasza:

Nem mindegy, hogy tudja - e,

Nyilván, de nem ez írta.

tegnapelőtt 10:46
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Pont, hogy a kombinált tesztnek nincs értelme... Van, hogy alacsony kockázatot mutat és megnyugszik mindenki, aztán beteg baba születik. Aztán magas kockázatot, frászt kap az ember és makk egészséges a gyerek. Aki tényleg vizsgálatot akar csináltatni, arra ott a nifty, prena, trisomy teszt. Azok sem szurnek minden létező genetikai betegséget, de amit igen, azt 100%-ban és nem csak egy becslést kap az ember.
tegnapelőtt 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!