12.heti genetika eredménye, kicsit aggódom; 1 hónap múlva ismét meg kell nézni a babát. Hasonló tapasztalat?
“mindkét oldali plexus chorioideusban számos apró felritkulás látható, egyéb eltérés nelkul.” Az orvos vissza rendelt egy hónap mulva, nem akart megijeszteni, azonban azt mondta, hogy ez a jelenség az elso trimeszterben elég ritka es indikalhat súlyos genetikai betegséget. A második trimeszterben gyakoribb es felszívódik/megoldódik magatol legtöbb esetben (előző gyermekemnél ez volt)
Várom a kombinált teszt eredményét, azonban bármi is az eredmény, szeretnénk a babát megtartani, járt valaki hasonló cipőben?
Mi a kérdés?
Lehet, hogy sérült lesz, de igazából a genetikai teszt eredményétől függetlenül megtartod a babát.
Akkor most mit mondjunk erre?
Hogy ne tartsd meg mert baromi nehéz lesz neked, a párodnak és a nagytesónak?!! A babáról nem is beszélve, akinek kitudja milyen élete lesz, mennyit kell szenvednie...
Nekem ez a veleményem.
Én sérült gyermeket nevelek és imádom!!! De iszonyat nehéz nekem is, a férjemnek is és a szívünk szakad meg a rengeteg megvető szempártól a játszótéren, illetve az oviban, ahol kb leprásként kezelnek bennünket. A gyerekem ebből semmit nem fog fel, de mi minden nap behalunk egy kicsit, hogy ennyi bántás éri a kicsi kincset.
Én nem tudtam előre, hogy sérült lesz. Tökéletes volt minden eredményük magzati korban. De ha tudtam volna, biztosan nem tettem volna ki ennek se magam, sem a babát! Ez egy életre szól!
Kicsiként minden gyermek aranyos, de egy 20-30 éves gyermeket gondozni már más....
Elnézést az őszinteségért!
Kicsit eltér ettől az én aggodalmam, de az első válaszoló őszintesége arra késztet, hogy leírjam.
Július 5-én megyünk a 12 hetes genetikai vizsgálatra. A férjem családjában fel lelhető a down szindróma (ráadásul elég súlyos). Félek tőle, hogy a babánk is down-os lesz, vagy lesz egy más hasonlóan súlyos betegsége.
Az én családom egyet ért velünk abban, hogy, ha beteg lenne a gyerek és tudnánk előre, nem tartanánk meg.
A férjem családja viszont egyértelműen elutasítja ezt a szemléletet és így, ha bármi történne, nem is mondanánk nekik meg az igazat, hanem max annyit mondanánk, hogy más miatt vetéltem el. (Ez is kiakaszt, hogy nem vállalhatjuk fel a saját döntéseinket)
Ezeken túl is ott van bennem, hogy mi van akkor, ha csak a születés után derül ki bármi. Nyilván az már egy más helyzet, és ekkor már nem bírnám ki, ha nem én nevelném. Még is annyira tartok ettől az egésztől.
Bocsánat kérdező, hogy nem teljesen illik ide, de muszáj volt végre kiírnom magamból az aggodalmaimat.
Minden jót kívánok nektek lányok :)
Köszönöm szepen a válaszokat! Kitartást es sok erőt kívánok mindenkinek! A kezelőorvosom a lelet láttán azt irta, hogy a 30 eves praxisa alatt mindossze egyszer találkozott ezzel a jelenséggel az elso trimeszterben, ekkor egészséges baba született.
Nálunk a családban senkinek nem volt a felmenoink között genetikai betegsége, amennyire tudunk rola, ám én mar picit idősebb vagyok, 34 eves, a ferjem 3 evvel fiatalabb, persze ezek nem jelentenek önmagukban semmit.
A “nagyteso” a második genetikai ultrahangon produkált hasonló tünetet (azt mar ha jol tudom, plexus cisztaként nevezik meg), így rá is rá kellett (volna) nézni a genetikus szerint még egyszer, azonban a kivetkező ultrahang alapján eltunt a ciszta.
Nyilván ebben az esetben a genetikus arra kiváncsi, hogy -mivel elso genetikai ultrahangon, a második trimeszter elejen ez annyira ritka-nincs-e mas eltérés, ami esetleg utalhat egy esetleg trisomy 18-ra (Edwards kór). Amennyiben ez az egyetlen tünet, akkor “csak” meg kell figyelni, mert állítólag ez rossz esetben együtt jár kimutathatóan mas tünetegyuttessel is, amit pl egy hónap mulva mar jobban lat a profi gép.
Kedves 4-es, ne aggódj! Remelem, minden rendben lesz
Köszönöm a kérdést! Nagyon kedves vagy! Ma érkezett a kombi teszt eredménye, amit tovább küldtem a nogyogyasznak, ő azt irta, h ez teljesen rendben van:
PAPP-A 14.480 iu/l 1.812 MoM
szabad béta Hcg 24.59 ng/ml .697 MoM
Down 1:7215
Edwards: 1:50 000
Patau 1:50000
Downra most picit alacsonyabb szám jott ki, mint az elso gyermekemnel, mert most töltöttem a 35.életévemet
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!