Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hematomával edzés?

Hematomával edzés?

Figyelt kérdés
Van egy pici subchorionic hematomám, a doki azt mondta ne ijedjek meg ha esetleg enyhe pecsételést tapasztalok, mert lehet így fog ürülni, vagy spontán felszívódik. Már 3.héttel ezelőtt is látszódott, szerencsére nem lett nagyobb. Ülőmunkát végzek és nagyon fájnak a lábaim így nap végére, lightosan csinálhatok fenék illetve láb gyakorlatot, vagy ártanék vele? Súlyok nélkül természetesen és szőnyegen.

2023. jún. 8. 18:30
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%

Bár nekem nem volt hematoma,de sok helyen olvasni,hogy pihenés javasolnak. Én nem kockáztatnék,mert ha tegyük fel baj lenne,nem tudnék elszámolni a lelkemmel. De ha neked belefér,hogy akár lehet baj is,mi a kérdés?

Nekem kinyílt a méhszàjam a terhesség alatt. Az első hetekben szigorú pihenést kért a dokim és figyelgette lesz e további nyílás, rövidülés. Gondolhatod mennyire elfeküdtem magam úgy,hogy azelőtt mozogtam aktívan. Olvastam akkoriban,hogy volt aki ugyanúgy csinált mindent,a másik csak pihent inkább. Én inkább maradtam a pihenésnél, főleg így 26 hetesen. Pedig utána mondta a dokim,hogy mehet minden,de inkább maradtam lightos a végéig és óvatos, csak a végén pörögtem többet újra. Nem bántam meg visszagondolva, inkább leszek óvatosabb. Volt ismerősöm akinek totál kinyílt és koraszülött lett így 27 hétre. Ezt csak azért írom,hogy mérlegelj azért.

2023. jún. 8. 21:45
 22/38 anonim ***** válasza:
88%

Volt hematómám, kétszer is. Egyszer a baba felett, sajnos az a baba nem élte túl a hematómát. A második esetben szerencsésebb helyen volt, csak fekvésre ítéltek és izgultam, hogy maradjon velünk.

A Tiéd rossz helyen van, nem is annyira kicsi. Az, hogy most mekkora, nem jelenti azt, hogy a mérete nem változhat. El is tűnhet, mire legközelebb mész, illetve akár nőhet is. Hirtelen el is önthet a vér, vagy minimális pecsételés lehet vagy akár semmi. Ezt senki sem tudja előre, de egy biztos: most nem a lábemelés a legnagyobb problémád. Ha akarod azt a babát, akkor a dokid szavait erősen megkérdőjelezve utánanézel a témának és fekszel, amennyit csak tudsz. Rutascorbin és magnézium lesz még a barátod.

2023. jún. 8. 21:49
 23/38 anonim ***** válasza:
82%

Én sem értem, minek írtad ki...

Ha a csodadokid azt mondta lehet, te meg csak ezt tudod szajkózni, holott leírták nem kevesen, hogy még feküdni is kellett vele (köztük nekem is), ezeket kb le se szarod, akkor tornázz. Holott a fáradt lábra pont nem a torna, hanem a pihenés a megoldás..

Nem az én gyerekem életével játszol...

2023. jún. 8. 21:50
 24/38 anonim ***** válasza:
87%
22-es vagyok: még annyival toldanám meg az előző válaszomat, hogy hematómával az ülés kifejezetten veszélyes, így a munkát hagynám abba első körben. Ez simán veszélyeztetett terhesség. Nekem minden ülősebb napomnál jobban jelentkezett a pecsételés.
2023. jún. 8. 22:12
 25/38 A kérdező kommentje:

Az edzés része oké, nem kell egyébként nekem esni. :D

Dokim abszolút nem nyilvánította veszélyeztetett terhességnek, azt mondta életvitelem szerint mindent csinálhatok úgy, ahogy eddig, kivéve megerőltetés. Vérezni pedig egyáltalán nem véreztem ez idáig, de még csak barnás folyásom se volt.

Egyedül annyi, hogy napi 2x1 progesterone exeltist kell szednem. A dokimban meg megbízok egyébként, mert a petefészkemet mentette meg 10 éve és neki köszönhetem, hogy fogamzóképes maradtam. :)

2023. jún. 8. 23:03
 26/38 A kérdező kommentje:
És abszolút nem ülés miatt fáradt lábról volt szó, hanem ülőideg elnyomástól. Eddig életvitelszerűen a munkám mellett heti 6x edzettem, addig teljesen is jól voltam, most megint vannak panaszaim, amióta leálltam az edzéssel.
2023. jún. 8. 23:09
 27/38 anonim ***** válasza:
87%

Én meg heti 7x edzettem terhesség előtt, lombik punkció előtt egyik napról a másikra hagytam abba teljesen. Terhesség alatt meg folyton volt valami, ami még a sima terhestornát is kizárta. Hematóma, rossz helyen lévő méhlepény, méhnyak-rövidülés...

Ez van. A baba volt a lényeg, nem a fittségem fenntartása.

2023. jún. 8. 23:15
 28/38 A kérdező kommentje:
Ezt a részét teljesen értem és elfogadom, csak nem fér a fejembe más miért nagyítja fel ennyire az egészet, hogy hagyjam is abba a munkát, mikor ismétlem semmi tünetem nem volt eddig. Az orvosom pedig ezt egy szóval nem említette, ha pedig akkora kockázatos lenne ugyancsak tett volna róla említést, hogy most leszek szíves feküdni. A lábemeléses kérdést is csak azért kérdeztem meg, mert az nem kifejezetten hasizom gyakorlat, de ha ekkora gondot okozna, akkor evidens, hogy nem fogom csinálni. Csak komolyan ezt az extrém szélsőséges felnagyítást sem értem.
2023. jún. 8. 23:20
 29/38 anonim ***** válasza:
87%
Azért "nagyítom" fel ennyire, mert egy pontosan ugyanilyen elhelyezkedésű és méretű hematómától meghalt a babám a 12. héten. De én ezen már túl vagyok, született két lányom az eset óta és csak segíteni akarok a "felnagyításommal", hogy Te is átélhesd, amikor a babád megszületik. Szívből kívánom, hogy itt most ne én "győzzek", hanem Te és annak ellenére, hogy nem veszed komolyan, ne legyen semmi problémátok.
2023. jún. 9. 07:40
 30/38 A kérdező kommentje:
Köszi, de inkább az orvosomra hallgatok. Lévén hogy nincsenek is vérzéses tüneteim.
2023. jún. 9. 07:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!