Terhesség elején lehet sportolni?
Szia!Én a második babámat várom most.Szerintem nyugodtan sportolhatsz,de csak annyit,ami jól esik.Meg én a kardiót is óvatosan csinálnám,főleg ha eddig nem sportoltál rendszeresen korábban.Én rendszeresen atletizáltam az első terhességem előtt (gerelyt hajítottam),de mikor megtudtam,hogy babát várok,visszavettem azért.Sétálj sokat,súlyzóval is edzhetsz szerintem,de inkább kisebb kézi súlyzókkal.Gumiszalaggal is edzhetsz,meg sok kismama torna is van a neten,amik jók.Csak figyelj oda jobban a tested jelzéseire.Meg kérdezd meg az orvost,hogy van-e bármi akadálya a sportolásnak.Nekem például most is a mellső falon tapad a lepény,emiatt azt javasolta az orvos,hogy óvatosan emeljek nehezet egyelőre.De könnyed tornát csinálok azért (meg hát muszáj emelgetnem a 2 évesemet is azért néha 😅).Szerintem fontos a jó kondi,sokat segít a szülésnél is,ha van állóképességed.Én végigsportoltam 8 éves koromtól az életemet,de mégis a szülés volt életem legnagyobb fizikai megterhelése.
Jó egészséget nektek!
15 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!