Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet sportolni terhesség...

Lehet sportolni terhesség alatt? (részletek lenn)

Figyelt kérdés
Nemrég több mint 20 kg-t fogytam, amit úgy tartok meg, hogy szinte napi rendszerességgel sportolok (futni és aerobic-ozni szoktam). Most babát szeretnénk a párommal, és tartok attól, hogy ha egyik napról a másikra teljesen leállok a mozgással, akkor még több jön vissza mint amennyi lement. Félre ne értsetek, nem hiúsági okból, hanem egészségügyiből (már kezdtek problémák jelentkezni a túlsúlytól), és a majdani babát is féltem, hogy az én hirtelen hízásom neki se tenne jót gondolom.... De őt a sportolástól is féltem.. hogy ezzel tennék benne kárt... szóval nem tudom mitévő legyek, persze ez egyelőre csak elméleti kérdés, mert még csak tervben van a babuci...
2013. aug. 13. 18:42
 1/4 anonim ***** válasza:
Lehet, de módjával. Hasprést, kardio edzést felejtsd el. Van kismamatorna is.
2013. aug. 13. 18:45
 2/4 anonim ***** válasza:

az első 3 hónapban nem ajánlott, aztán pedig lehet, de ne megterhelő edzésmódot válassz

úgyis érezni fogod, hogy mennyit bírsz, mi a jó Nektek

persze mindezt csak akkor, ha a doki engedi, problémamentes terhességnél

2013. aug. 13. 18:53
 3/4 anonim ***** válasza:

Hogyne lehetne.A terhesség nem betegség.Én veszélyeztetett voltam a 16.hétig.Addig semmit nem csináltam.Aztán szép fokozatosan kezdtem visszaállni. Először 30perc séta futópadon minden nap majdnem.Egy hét után már 1óra gyors gyaloglás hegymenetben.Aztán kb.1hónap múlva bicikli azt is fél órával kezdtem,aztán 1hét után 1óra,majdnem minden nap.Most valami nagyon új kardiógépet használók,olyan mintha síelnék és 1óra alatt 525Kcal éget el.Nagyon szupi,imádom.Az első 16 hetet kihagynám a helyedben,max séta óvatosan.Utána fokozatosan akár kardiózhatsz is. Kivéve sztem futás.Mondjuk az én dokim hagyna futni,de én nem merek :) Boldog babavárást!

28+4hkm

2013. aug. 13. 19:20
 4/4 málna_ ***** válasza:

Ha most is sportolsz, nem kell abbahagynod, minden rendben lesz.

Én is sokat fogytam tavaly, izgulok is most, hogy mi lesz a vége, de odafigyelek az étkezésre és mozgok is. Most járok + 1,5kg-nál.

18hkm

2013. aug. 13. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!