Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatt általában mit...

Terhesség alatt általában mit lehet sportolni?

Figyelt kérdés
Még gyerekvállalás előtt állok, de érdekelne, hogy ha összejön, problémamentes terhesség esetén milyen sportokat szoktak engedélyezni?
2012. jún. 15. 19:37
 1/7 anonim válasza:
Mindent! Komolyan, még a futást is. Mindent szabad, csak vigyázz magadra, és hanyagold a veszélyes sportokat, amikben megsérülhetsz. :)
2012. jún. 15. 19:42
 2/7 anonim ***** válasza:
Nekem is azt mondta a doki, hogy bármit, egyedül a konkrét ugrálást kerüljem.
2012. jún. 15. 19:46
 3/7 anonim ***** válasza:

Amit előtte is rendszeresen csináltál, azt folytathatod, de ügyelj rá, hogy ha soknak érzed, akkor vissza kell venni a tempóból.

Ha eddig nem sportoltál, akkor új sportba ne kezdj.

Mindkét esetben lehet kismama tornázni és úszni is.

Mindent annyira, amennyire jól esik.

2012. jún. 15. 19:47
 4/7 A kérdező kommentje:
A futás nem számít ugrálásnak a rázkódás miatt?
2012. jún. 15. 19:48
 5/7 A kérdező kommentje:
Mivel sajnos dohányzom, úgy tervezem, hogy leteszem és egy fél évet sportolok "egymagam", hogy egyrészt tisztuljon a tüdőm, másrészt ne szaladjanak fel a kilók. Viszont ha ideális esetben a fél éves szünet után rögtön összejön, akkor szeretném a sportot folytatni, amíg bírom.
2012. jún. 15. 19:50
 6/7 anonim ***** válasza:

Kismama torna, kismama jóga.

Ha szeretsz táncolni, ajánlom a Zumba Gold-ot vagy az Aqua Zumbát. Mindkettőben jó zenék vannak, jó ritmusok. A Gold táncos (de nem megerőltető; a hagyományos Zumba ugrálós, de a Gold kifejezetten az idős korosztálynak, vmilyen betegségben szenvedőknek, kismamáknak ajánlott, mert kevésbé intenzív), az Aqua pedig természetszerűleg vízi-aerobik. Amúgy ha szeretsz vízben lenni, nem feltétlen muszáj Aqua Zumbázni, lehet más vízi aerobikot is csinálni, abban megsérülni biztos nem fogsz.

Ha pedig érdekelne a táncos Gold, keress meg priviben, és kerítek a környezetedben egy jó oktatót (én is instruktor vagyok, és elég összetartó a Zumba társadalom, mindenki ismer mindenkit, biztos tudnak ajánlani vkit a környezetedben).

2012. jún. 15. 20:05
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm, de "magányos sportoló" vagyok. Inkább a férfiasabb mozgásformák vonzanak. Futás, kondi, küzdősportok. A küzdősportok értelemszerűen kiesnek a terhesség alatt.

Szerintem akkor maradok az úszásnál, futásnál vagy csökkentett intenzitású kondizásnál.

2012. jún. 15. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!