Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Első trimeszterben milyen...

Első trimeszterben milyen sport-szerűség végezhető abszolút kezdőként?

Figyelt kérdés

Tudom, tudom, aki nem sportolt korábban, az ne most kezdje el. Ugyanakkor nekem az előző terhességemnél első sorban az volt a nehéz, hogy puhány vagyok, gumicukorból készültek az izmaim, eléggé megterhelte a mozgásszerveimet az extra súly a babával, és még akkor nagyokat gondolva elhatároztam, hogy márpedig a következő terhességem alatt végig mozogni fogok valamit, erősíteni, karban tartani magam, hogy azért mégse legyek egy olvadt sajttal borított pizzaszelet, már ami a teherbírást illeti. A múltkor végiglustálkodtam a terhességem, ez most már amúgy sem opció sajnos, de az ilyen 34. héttől kezdve már tényleg kellemetlen volt, hogy semmit nem mozogtam. Bár legalább hízni nem híztam a babán kívül, szóval ebből a szempontból szerencsés vagyok/voltam.

Voltak nagy terveim, hogy majd a szülés után ráncba szedem magam, elmegyek kondiba, személyi edzőhöz, stb, majd odafigyelek, csak aztán a covid (de első sorban a lustaság és a kényelem) ennek keresztbe tett. Így történhetett, hogy ismét terhes vagyok, és csak marginálisan edzettebb a 2 évvel ezelőtthöz képest (legalább ennyi előnye van a matrica gyereknek, ugyebár). Szóval amíg nem kezdődnek el a reggeli rosszullétek és az álomkór megint (vagy egyáltalán, adja az ég), gondoltam nekilátnék a dolognak. Nem csak simán tornázni, erősíteni is szeretnék.

Szerintetek az ilyen abszolút hagyományos saját súlyos dolgok, mint a guggolás, fekvőtámasz, hátizomerősítő-gyakorlatok mehetnek így is? Vagy ezekkel is érdemes inkább megvárni a második trimesztert?

Vannak tapasztalataitok, ötleteitek, esetleg bármi motiváló erő, hogy segítsen legalább egy jól összerakott hamburgerhez hasonló teherbírást összehozni?

(Igen, kívánós vagyok, de az előző terhességem alatti GDM-esként most nem merek a cukorterhelés előtt sem már engedni a csábításnak, hanem szépen tartom a kis CH-diétámat mint a kisangyal. Mint egy szomorú, de engedelmes kisangyal)

#edzés #terhesség #első trimeszter #vattacukorbólvagyoksegítsetek
2022. márc. 21. 20:35
 1/9 anonim ***** válasza:
93%
Pont az első trimeszterben nem kéne elkezdeni, max séta. Ha túl leszel a 12 héten, próbálkozhatsz kismama jógával esetleg.
2022. márc. 21. 20:52
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem azt mondta a nödoki, hogy nyugodtan sportoljak,érezni fogom ha valami kellemetlen, azt ne csináljam, guggolás, sima torna szerintem nyugodtan mehet, youtube-on néztem videókat.
2022. márc. 21. 20:57
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az első trimeszterben a WC ölelgetés volt a legnagyobb sport, pedig én rendszeresen jógáztam előtte (gyermek és felnőtt órákat is tartottam). Egyébként könnyű, direkt 1. trimeszteres várandósjógás vidiket találsz a youtube-on. Ne számíts aktív fárasztásra, csak ez jóleső nyújtózásra, átmozgatásra. 😁
2022. márc. 21. 20:58
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
*ez helyett egy, bocsi😁 utolsó voltam
2022. márc. 21. 20:59
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 2. Trimtől terhesjógát javasolt a doki.. ugyanilyen felállassal
2022. márc. 21. 21:07
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Egy kicsit offolok, de ha eddig ,nem terhesen nem csináltál semmit, hidd el most sem fogsz. Ebben biztos vagyok. Amúgy valóban nem ez a megfelelő időpont erősíteni. Sétálj napi minimum 10 ezer lépést, az átmozgat és kicsit fitten tart.
2022. márc. 21. 21:30
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Kismama torna, kismama jóga. Le van bontva azon belül, hogy melyik trimeszterben milyen mozgás formák ajánlottak.
2022. márc. 22. 07:03
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha eddig nem tornáztál semmit, akkor az első trimeszterben egyáltalán nem ajánlott. A második trimeszterben már nézhetsz egy kismama tornát vagy jogát. Én aktivan edzek, heti 5 napot, nem kis súlyokkal, de az első trimesztert mindig kihagytam.
2022. márc. 22. 14:44
 9/9 anonim ***** válasza:
Séta-séta-séta, és alakítsd ki az edzés rutinját olyan "gyakorlatokkal", amik nem számítanak tornának. Pl. veszel egyenesen állva 3 mély lélegzetet, aztán 5 malomkörzés előre, 5 hátra, lábujjhegyre állás és vissza, külső talpélre állás, padlón fekve nyújtózkodás... Összesen 5-10 percig.
2022. márc. 22. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!