12+5 hetes vagyok, megjött a kombinált teszt eredményem, a down szindróma kockázati besorolás 1:46 Hogyan tovább?
Orrcsont (NB): Látható
Tarkóredő vastagsága (NT):1,70 mm
Ductus venosus (DV): -
Trikuszpidális regurgitáció (TR): Nem mért
Szívfrekvencia (FHR): 160 bpm
PAPP-A:0,768 iu/L 0,237 MoM (!!!)
Szabad ß-hCG: 41,94 ng/ml 1,383 MoM (!!!)
36 éves vagyok, 37 leszek, mire szülök.
Én úgy láttam, hogy ultrahangon minden rendben, orrcsont látszódott, NT 1,7 mm. Egyedül a korom utalt arra, hogy magas a kockázati besorolásom. Aztán hazajöttem, és megjött a vérvételi eredmény is. Igazából nem értem, miért 1:46 az arány, ha fizikailag nem látható tünetei vannak. A vérvételnél pedig nem tudom, mi az a referencia tartomány, amin belül kéne mozogni? Mennyi a normál B-Hcg és PAPP-A érték 12 hetesen?
Nem szeretnék beteg babát :(
Mik a gyakorlati tapasztalatok, hogyan tovább? Érdemes további vizsgálatot csináltatni, vagy ez már egyértelmű? Ha igen, milyen vizsgálat legyen, ami valóban megbízható?
35,5 éves voltam április végén 13+0 napos
NT: 2,4 mm
Papp-a korr. Mom: 0,81 U/L
B-hcg korr. Mom: 0,61 U/L
Downra alacsony kockázat: 1:2939
Nekem az van a leletemre írva, hogy mindkét korrigált érték 0,40-2,50-ig jó.
#31,#34 voltam.
#40 ez mintha az én eredményeim lennének. Örülök, hogy végül egészséges lesz
#41 ezek is jó számoknak tűnnek így elsőre
Felhívtak ma az Istenhegyi Géndiagnosztikából, mert a Trisomy teszt minden eredménye alacsony kockázatot hozott ki. Épp a Bajcsyba tartottam genetikai tanácsadásra, időközben ide is értem.
Ezek után nem tudom, hogy mit gondoljak, hogy kell-e a lepény vagy magzatvíz vagy sem? Remélem, a tanácsadóban majd segítenek jól dönteni.
Szerintetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!