Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 12+5 hetes vagyok, megjött a...

12+5 hetes vagyok, megjött a kombinált teszt eredményem, a down szindróma kockázati besorolás 1:46 Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Orrcsont (NB): Látható

Tarkóredő vastagsága (NT):1,70 mm

Ductus venosus (DV): -

Trikuszpidális regurgitáció (TR): Nem mért

Szívfrekvencia (FHR): 160 bpm

PAPP-A:0,768 iu/L 0,237 MoM (!!!)

Szabad ß-hCG: 41,94 ng/ml 1,383 MoM (!!!)

36 éves vagyok, 37 leszek, mire szülök.

Én úgy láttam, hogy ultrahangon minden rendben, orrcsont látszódott, NT 1,7 mm. Egyedül a korom utalt arra, hogy magas a kockázati besorolásom. Aztán hazajöttem, és megjött a vérvételi eredmény is. Igazából nem értem, miért 1:46 az arány, ha fizikailag nem látható tünetei vannak. A vérvételnél pedig nem tudom, mi az a referencia tartomány, amin belül kéne mozogni? Mennyi a normál B-Hcg és PAPP-A érték 12 hetesen?

Nem szeretnék beteg babát :(

Mik a gyakorlati tapasztalatok, hogyan tovább? Érdemes további vizsgálatot csináltatni, vagy ez már egyértelmű? Ha igen, milyen vizsgálat legyen, ami valóban megbízható?

2023. máj. 22. 20:04
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:

“A másik, amit nem is tudtam, hogy azoknál a terhességeknél, ahol egypetéjű ikrekkel indult a terhesség, és az egyik magzat elhalt, ott a halott magzat Dns-ét még 8 hétig ki tudják vérből mutatni, ami ugyanúgy fals eredményt adhat kombináltan, hiszen ezt sem veszik figyelembe.“

Ezt mondjuk nem igazán értem, mert a kombinált nem néz magzati dns-t. Azok a niptek (prena, nifty stb.)

2023. máj. 23. 11:25
 22/48 anonim ***** válasza:
És nálad ugye embrio sem volt, csak szikhólyag. Ez nem olyan, mintha mondjuk 8 hetesen elhal.
2023. máj. 23. 11:26
 23/48 A kérdező kommentje:

A 7. Héten mentem először orvoshoz, az volt a terhesség megállapító is, ahol 2 szikhólyag volt és a 10. héten mentem vissza kontrollra, ahol már nem volt szikhólyag se, meg semmi, csak egy élő embrió.

#21 dns-t valóban nem néz a kombinált, de több hcg termelődik ikerterhességnél, és a hcg-nek is van egy kiürülési ideje. És 10 hetes meg ugye 2 hét 5 nappal ezelőtt voltam, nem biztos, hogy ennyi idő alatt az arra a magzatra eső hcg lecsökkent 1 embriónyira

2023. máj. 23. 11:49
 24/48 A kérdező kommentje:
#22 mondjuk úgy, hogy az orvos a 7. Héten már nem látott embriót, mert előtte nem vizsgált meg. Viszont a 6. héten már elkezdtem vérezni, és barnázni, ami engem arra engedett következtetni, hogy el fog menni a baba. Végül ezért kezdtem el szedni az utrogestant is. Egyébként nem veszélytelen a dolog, hiszen ha az egyik magzat elhal, és nagyobb mennyiségű vérzéssel távozik, akkor magával ránthatja az egészséges magzatot is. Úgy tűnik, hogy nekem az utrogestan és a rutascorbin nagyjából elállította annak idején a vérzést, és csak simán felszívódott a szikhólyag (is?)
2023. máj. 23. 11:57
 25/48 anonim ***** válasza:

Igaza van a kérdezőnek mind a hcg mind a papp-a befolyásoltságában, nekem hálisten alacsony kockázat, de nekem kevés volt a papp-a ami miatt azt mondták gyanús, hogy toxémiás leszek, jelentem 31. hétben vagyunk olyan alacsony a vérnyomásom, hogy kávé nélkül nem lennék meg😅

Viszont nálam is volt egy pecsételés így szintén szedtem utrot, mondta is a dokim, hogy bezavarja a többi hormont, na meg szedek pajzsmirigy hormont is….úgyhogy a kombinàlt teszt egy nagy sz*r, menj el egy niftyre hidd el minden okés lesz😁

2023. máj. 23. 12:59
 26/48 A kérdező kommentje:

Férjem időközben befizetett az Istenhegyire egy Trisomy teszt Alapcsomagra, mondván amíg nem jutunk el genetikai tanácsadásra, addig se őröljön fel minket a tétlenség. 5-7 nap alatt meg van az eredmény, 99%-os pontosságú (bár a kombináltra is azt mondták, hogy 95%-os pontosságú), diagnosztikai eredményt ad állítólag, nem-invazív.

“A Trisomy-tesztek kiszűrik a kombinált teszt lehetséges álpozitív eredményeit, minimálisra csökkenti a magzatvízből történő invazív mintavétel (amniocentézis) szükségességét, és amennyiben az anya tudni szeretné, megállapítja a magzat nemét is.”

2023. máj. 23. 15:35
 27/48 anonim ***** válasza:

19-es vagyok

Jól tettétek, erre a 3-ra, ami a csomagban van, 99%-os pontossággal tudnak szűrni. Remélem jó híreket kaptok. Mikor mentek vérvételre?

2023. máj. 23. 16:20
 28/48 A kérdező kommentje:
Holnap 08:45
2023. máj. 23. 17:23
 29/48 anonim ***** válasza:

8 vagyok. Én 11.héten csináltattam Verifit a baros utcai klinikán vették le.

12 hétre lett érdemény pénteken hogy sajnos beteg, kedden ott csinálták a biopsziát, pénteken már hívtak hogy igazolódott, hétfőra a saját dokim kiírt műtétre a Jánosban.

A genetikustól kell a biopszia eredménye hogy beteg, és ezzel intézik is az abortuszt. Korház függő Jánosban 16.hétig abortusz van.

Remélem neked nem kell ezen végig menned, van olyan, hogy 1:2 höz jött ki és teljesen egészséges gyereke született.

2023. máj. 23. 19:37
 30/48 A kérdező kommentje:

Nagyon nagyon sajnálom a veszteséged

Én nem is tudom, hogy fogom túlélni, ha kiderül, hogy el kell engednem. Olyan szabályos a szívverése és olyan jó kép készült róla a kombinálton is. Olyan jó látni a férjemen, hogy milyen büszke és boldog.

Tavaly volt egy 8. heti spontán vetélésem. Nagyon véreztem, nem is értem azokat, akik azt mondják, hogy ez olyan, mint csak egy erősebb menstruáció, mert belőlem sokkal több vér jött. Ellenben nem fájt semmim, és semmilyen görcsölést nem éreztem, a műtét után se fájt semmim. Viszont a férjem teljesen ki volt borulva, jobban sírt mint én, tehetetlen volt. Azóta félek, hogy újra össze fog omlani benne egy világ.

Nagyon szeretem, és nem szeretném szomorúnak látni.

Annyi kérdésem lehet, hogy ugye nem ott fognak műteni, ahol a biopsziát csinálják? Bajcsyról nem sok jót hallottam, ami a fekvőbeteg osztályokat illeti.

2023. máj. 23. 20:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!